[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 868: Undefined offset: 0
AVTOMOBILIZEM.com - Poglej temo - Volkswagen podaljšano jamstvo 4 -> 6 let mnenja/izkušnje
Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Podaljšano jamstvo iz 4 na 6 let:

Skupaj glasov : 0

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: Volkswagen podaljšano jamstvo 4 -> 6 let mnenja/izkušnje

Napisal/-a MBtouran Pe jan 02, 2015 10:46 pm

Ce bi se okvare brez problemov resevale v okviru garancije bi to bilo super. Se pa vse prepogosto stranko odpravi, da to ne krije garancija in da je to pac normalno ipd....

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack So jan 03, 2015 12:03 am

Tovarniška garancija je še vedno 2 leti, dodatno jamstvo je pogruntavščina uvoznika in žal glede na tisti njihov PDF ne krije vsega (npr. celotnega izpušnega sistema s katalizatorji, DPF-ji itd.), pa tako je vse napisano notri da dejansko za nobeno stvar ne veš če ti jo bodo menjali ali pa je del "normalne obrabe".

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So jan 03, 2015 8:10 am

Sam sem jamstvo 4+ zelo dobro izkoristil. Po eni strani zadovoljen, ker mi je glavne pomankljivosti oziroma napake uspelo spraviti skozi podaljšano jamstvo, po drugi nezadovoljen, ker je bilo potrebno za marsikatero napako izgubljati čas in živce z dokazovanjem, da napaka sploh obstaja :huh:

Jamstvo 6+ je dobrodošlo, vendar bi moralo biti na voljo kot prosta izbira kupca pa tudi omejitev 200.000km ni naklonjena tistim, ki delajo dosti kilometrov.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So jan 03, 2015 9:52 am

Po moji izkušnji je to vse lepo na papirju v realnosti pa vredno drek na šibici, ko gre za Porsche Slovenija in dotičnega lopova, ki sedi na reklamacijah - tako da naj si ta jamstva kar porinejo v analno odprtino.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 03, 2015 11:23 am

INFINITI je napisal/-a:Po moji izkušnji je to vse lepo na papirju v realnosti pa vredno drek na šibici, ko gre za Porsche Slovenija in dotičnega lopova, ki sedi na reklamacijah - tako da naj si ta jamstva kar porinejo v analno odprtino.

X2
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So jan 03, 2015 2:48 pm

Indel je napisal/-a:Pozitivne ko so mi menjali črpalko za gorivo v času garancije, negativno pa ko mi niso hoteli popraviti menjati zadnjo premo na vozilu.

Menjali so ti pa v sklopu splošne garancije in ne podaljšanega jamstva??

Verjetno bi mi pa zamenjali, če bi tako kot je Yashica napisal, vztrajal in jim tečnaril

Če veš, da je z avtom nekaj narobe, ne gre za tečnarjenje. Sam sem na servisu preživel kar nekaj časa in, ko spoznaš, da še najdlje prideš, če se obrneš direkt na tehnično službo, spremeniš taktiko.
Na servisu so me večkrat prosili, če njim prepustim reševanje določene reklamacije in naj ne pošiljam dopisov na TS pa sem odločno rekel, ne!
O morebitnih napakah modela, ki ga vozim vem preveč, da bi izgubljal čas s komunikacijo med servisom in TS, na koncu pa še ne veš ali bo menjava odobrena ali ne.

Tak primer je bil npr. kompresor klime katerega ropot je bil za servisno mrežo normalen, zame pač ne. In, ker se ne dam zlahka, sem poslal na TS dopis v katerem sem navedel vse kode pokvarjivih serij in tudi tistih, ki veljajo za "dobre". Rešeno je bilo hitro, brez ugovarjanja in, če ne bi takrat ukrepal na način kot sem, bi moral izven garancije za ta poseg na pooblaščenem servisu odšteti krepkih 1600€.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So jan 03, 2015 3:29 pm

Leta 2007 sem kupil Golfa z dvoletno garancijo, po slabem letu je crknil avtoradio, zamenjali so ga brez enega samega vprašanja ali problema (VW Kondor na Letališki).

V začetku leta 2010 je žena kupila Tourana z dvoletno garancijo. V istem letu so kasneje začeli pri novih vozilih nuditi 4-letno garancijo (2+2); kupcem ki so kupili nekaj mesecev pred tem, pa so ponudili dokup teh dodatnih dveh let (za 400 EUR) in smo to vzeli. Tik preden je bil avto star 4 leta, smo šli uvejavljat garancijo na sklopko DSG menjalnika (v 2. prestavi je tresla) in so spet zadevo zrihtali brez kakršnegakoli problema ali teženja (VW Bravničarjeva).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov