Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
wolgy
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Ptuja

Služba voznik

Napisal/-a wolgy Sr jan 14, 2015 8:01 pm

Pozdravljeni fantje in dekleta

Mene zanima, če mogoče kdo ve za kakšnega privatnika, ki išče kakšnega novega šoferja?.. Ni važno al špedicija ali pa slovenija :D
Izpit C+E

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Služba voznik

Napisal/-a lancia hf Sr jan 14, 2015 10:02 pm

Usposabljanje imaš narejeno ?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Uporabniški avatar
wolgy
Nov uporabnik

Napisal/-a wolgy Če jan 15, 2015 7:40 am

Auč tole pa je ponesrečena zgodba... ja tudi take stvari se dogajajo

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če jan 15, 2015 9:10 am

Je*a je ker so vsa dobra dela oddana, tiste smeti ostajajo in izkoriščajo, kot ta stara zgodba, ki sem jo prebral.

Uporabniški avatar
wolgy
Nov uporabnik

Napisal/-a wolgy Če jan 15, 2015 6:55 pm

Hja, v prevozništvu je pač tak, da te dostikrat znajo šefi tudi izkoriščat :( :(

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 15, 2015 8:03 pm

Ne dostikrat ampak vedno.Mam stik z različnimi šoferji pa se eden ne pohvali kako je super.Cele dneve v kabini na koncu pa drobiž za plačo in debilni šefi ki utrujajo zaradi par deci večje porabe.Vem za primer ko je b****r mel 4 iste kamione in je eden žrl 2 litra več kot ostali in je delal cele štale,menjal šoferje,zamenjal cel vbrizgalni sistem,težil naservisu...Pa to so majhni problemi.Unle Fijavž pa samo smehi,srečo ma da je bosanec bil tam sam,ker vprašanje če bi jih bilo več kaj bi blo z Fijavžem...Pa si že kdaj kje vozil??

Uporabniški avatar
wolgy
Nov uporabnik

Napisal/-a wolgy Če jan 15, 2015 8:10 pm

Ja, samo neki dinar pa je... Za kakega mladega pubeca, ko še nima neke družine, je to priložnost, da si nekaj zasluži. Ker v tovarni za 600€ si boš težko ke ustvaro.

Ne nisem še nikjer vozo, čisto začetnik, bi rabo prvo uvajanje ja, kakšen mesec, ali pač kak dolgo bi to trajalo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 15, 2015 8:26 pm

600€ za 8 ur na dan al pa enga jurčka za če bo res vse po sreči za vikend doma...Je pošteno za razmislit,ker od tistga jurja ko zračunaš kok boš po poti za vsaj futer,tuš in kofe zagonil...Časi ko si si s šoferajem kaj ustvaril so že zdavnaj mimo.Probaj si najt kje za po sloveniji manjši kamion,ker špedicija je eno veliko sranje.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če jan 15, 2015 8:33 pm

čare je napisal/-a:600€ za 8 ur na dan al pa enga jurčka za če bo res vse po sreči za vikend doma...Je pošteno za razmislit,ker od tistga jurja ko zračunaš kok boš po poti za vsaj futer,tuš in kofe zagonil...Časi ko si si s šoferajem kaj ustvaril so že zdavnaj mimo.Probaj si najt kje za po sloveniji manjši kamion,ker špedicija je eno veliko sranje.

+1

Uporabniški avatar
wolgy
Nov uporabnik

Napisal/-a wolgy Če jan 15, 2015 8:46 pm

Kaj pa kaj po Sloveniji, za kako trgovino al pa kaj?... Mercator, Spar,Hofer... Poznam enega ko vozi v Avstriji za Spar, nevem točno keri prevoznik, pa ma plačo okrog 1500€

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 15, 2015 8:52 pm

Ma pusti ti austrijo,edino če maš varjante se tja uvalit in ja ta isti šofer tam vozi po predpisih ne tako kot pri nas al ti menjajo kamion al voziš na 2 kartici al ponarejajo tahograf listke...Šofer v Mercatorju ma plače 600€.Ti pravim z šoferajem obogatel ne boš zato pa je pri naših prevoznikih vse več bosancev,srbov,rusov in podobnih asov iz držav kjer majo plače še bolj u qrcu k pri nas.

A ja za spar pri nas vozi Kobal in ne tudi pri njemu ne boš obogatel,ker če veš da je zyebal čuda ostalih malih prevoznikov ki so vozili za Spar in BTC da mu tud za tebe ki si njegov šofer dol visi.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 15, 2015 9:05 pm

esem je napisal/-a:Tole preberi

tole je bilo še v "zlatih" časih 2007/2008 :arrow: stanje danes :roll: Tonija bi kap zadela še pred prvo furo :mrgreen: Sicer ste pa vsi videli prejšnji teden na TV tistega Fijavža > vse jasno

Uporabniški avatar
wolgy
Nov uporabnik

Napisal/-a wolgy Če jan 15, 2015 9:26 pm

čare: aja, hvala ti. Hja obogatet v Sloveniji je nemogoče razen če si politik
sašo5: tista pa res bla svi*jska ja :( so še kaj povedli kaj so rešli z tem?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jan 15, 2015 9:43 pm

Jaz ti pa iz svojih izkušenj povem, da je Francija mora za voznike. Ceste so super, drage sicer, a super. Počivališča odlična, res naša se skrijejo; sem peljal v Španijo pod Mont Blancom in nazaj po južni obali. Tuši, skreti - luksuz. en ni bil plačljiv, ali pa sem jaz seljak in sem se švercal :D

A ko pade noč ti to nič ne pomaga... Stati na njihovih počivališčih je loterija. Z enega sem se pobral kolikor me je neslo okoli 2-eh zjutraj, zaradi dveh sumljivih tipčkov. Šele kasneje so jih luči osvetlile kakih 8. Pa tudi ko govorim s kamionđijami slišim mnogo graj na količino kriminala... Sem se veliko bolj mirnega srca vozil skozi Romunijo. Tam se ti edino kakšna prostitutka nastavi, ki hitro odide, če ne kažeš zanimanja.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
wolgy
Nov uporabnik

Napisal/-a wolgy Če jan 15, 2015 9:58 pm

To sem se tudi jaz meno z kolegi, ko vozijo, da so Francozi pa Španci porihtani v nulo ja :D Romuni pa kot romuni :D pa kaka ukrajina pa take vzhodne države. Kaj čemo :?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 16, 2015 1:24 am

Žal se takšne (tragične) zgodbe dogajajo tudi pri večini ostalih "ljudskih" poklicev, kjer so plače v najboljšem primeru pol manjše, krivi smo si pa sami, ker takšna izkoriščanja iz generacije v generacijo molče prenašamo. Tudi v špediciji obstajajo dobre službe in je pogosto problem ravno obraten, dobit dobre voznike. Plače seveda niso tako bajne kot v časih, ko je šlo v 500l rezervoar 700l goriva, so pa še vedno zelo dobre glede na to, da ogromno ljudi dela za manj kot 600€ na mesec v strahu, kdaj bodo pristali na cesti. Treba se je pa zavedat, da je to zelo specifično delo in ga le redki opravljamo res z veseljem. Nekdo, ki se bo tega lotil na silo zgolj z željo po hitrem zaslužku, bo hitro pregorel...

Jaz sem imel že praktično zagotovljeno službo pri Akrapoviču, pa so mi med tem, ko sem čakal klic na razgovor ponudili delo voznika kombija in nisem kaj dosti razmišljal. Zelo dobra plača, zelo dober odnos, v nekaj mescih prepotoval velik del Evrope in Balkana, otroku rešil življenje z nujno dostavo zdravil, videl kar nekaj turističnih znamenitosti (tudi šoping centrov :) ), spotoma lahko opravim tudi kaj za sebe (si med drugim večkrat prišparam po 400 km vožnje z lastnim avtom), ... skratka zelo zadovoljen in opravljam delo, ki me dejansko veseli, ker uživam v vožnji, spoznavanju drugih jezikov, kultur, ...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
wolgy
Nov uporabnik

Napisal/-a wolgy Pe jan 16, 2015 7:18 am

Voznja kombija to bi tudi prislo v postev ja :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jan 16, 2015 9:05 am

Ampak glede tega Fijavža...ravno gledam. Teh Fijavžev, ki delajo v prevozništvu, je malo morje. Danil, Borut, Vili, Emilijan, Uroš...kaj to je cela rodbina nategunov? Svašta...

Drugače po mojih videnjih in slišanjih (na srečo pa ne po os. izkušnjah) je res skoraj vsak avtoprevoznik nategun 1. klase, z redkimi izjemami seveda. Vem za kar nekaj lokalnih prevoznikov (manjših), ki so eni sami mutnjiči, ki izkoriščajo (predvsem tuje) delavce, 2 imata nelegalna parkirišča, na črno se dela povsod, kjer se lahko itd. itd., seveda pa imajo lepo premoženje, to pa. Inšpekcija (tako delovna kot okoljska) ne pride niti blizu oz. verjetno noče...ker bi bila ob svojo kuverto z €€€. Prevozništvo je zgleda res poden od podna kar se tiče panog v Sloveniji. Poleg gradbeništva...

Uporabniški avatar
wolgy
Nov uporabnik

Napisal/-a wolgy Pe jan 16, 2015 9:06 am

Nevem kje so inspekcije pa ostale pristojne sluzbe... kaj nimajo prevozniki nobenih kontrol?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov