Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Toyota Avensis Diesel 2.0 D4-D.

Napisal/-a _BANDIT_ To feb 10, 2004 10:30 am

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje glede Toyote Avensis Diesel 2.0 D4-D.

Kolega je pred kratkim kupil to vozilo in sicer novo.
Ima problem glede Board Computerja in sicer je podatek za povprečno porabo precej napačen. Podatek med dejansko povprečno porabo in tisto, ki jo kaže računalnik, se mu vedno razhaja za pribl. 15%. Poleg tega naj bi se števec povprečne porabe restiral samo takrat, ko greš tankat in ko naliješ več kot 5l, njemu pa se to dogaja povprečno več kot 1x na tank. Takrat se poraba resetira, na novo izračuna tudi število kilometrov do praznega tanka, ki pa je seveda manjše zaradi trenutne porabe. Računalnik kaže 5.0 povprečna porabo (narejenih 700km, do konca še 180km), nato se pri zagonu restira poraba (+20l in nato pada, kolikor pač pohodiš), število "kilometrov do konca" pade (na 140km). Zanimivo je tudi, da ne računa pravega povprečja, ampak samo trenutnega, kar pa pomeni da kljub temu da bo povprečna poraba z normalno vožnjo padla pod 5.5l, še vedno ne bo možno prevoziti več kot 150km (seveda greš prej dotočit). Kam je izginilo tistih ~30km? hm? tank je po specifikaciji 60l, ko lučka sveti in kaže da se bližaš 0km, pa lahko dotočiš največ
53l. Nato ima avto verjetno goriva še za 100km, domnevam.

Pa še ena cvetka: Jeseni je želel kupiti komplet dodatnih platišč in zimskih gum in ker ni ravno avtomobilski frik, ni vedel dimenzij. Poklical je tja, kjer je kupil avto in so mu dejali, da lahko naroči 15 col platišča in pripadajoče gume. Nato se je obrnil na svojega vulkanizerja, ki je platišča z gumami tudi dobavil. Potem pa je bil problem, ker ta platišča niso pasala na njegovo Toyoto, ker so nalegala na zavorne čeljusti, čeprav mu je v homologaciji pisalo, da 15 coll platišča pašejo gor. Po dodatni telefoniadi na prodajalca so ugotovili, da ima D-4D original 16 coll platišča in da so 15 coll premajhna (tudi napaka v originalni homologaciji). Ko je potem vprašal prodajalca (uradni zastopnik za TOYOTO), kaj storiti, mu je le ta svetoval, da naj pač zamenja zavorne čeljusti za manjše (od modela z majšim motorjem) in da potem ne bo imel težav s 15 coll platišči.
LOL !!!
Ne morem verjeti, da lahko dobiš tak odgovor od osebe, ki svetuje pri prodaji in dejansko tudi prodaja avtomobile, pa čeprav nima pojma o tem kaj prodaja.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman To feb 10, 2004 1:16 pm

kater diler je pa bil tako pameten?

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ To feb 10, 2004 9:36 pm

Rajš ne pove.

:) :)

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH To feb 10, 2004 9:43 pm

sto ljudi sto cudi :lol:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To feb 10, 2004 11:05 pm

Krizaaaaaaaaaaaaa mislm kaksno je izjavu.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

pantani
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a pantani To feb 17, 2004 11:18 am

Vse kaj je pajsar napisal drži. sam imam takšen avto. računalnik resnično laže in to za cca 20% in še več. range se resetira takrat ko avto dolgo stoji na hribu in to gor. obrnjen dol se še nikdar ni resetiral. čudno. me prav zanima če lahko računalnik popravijo. bom kar vprašal na servisu. drugače je range dosti bolj natančen. ko je na nuli še lahko narediš vsaj 70km
glede točenja goriva. tudi sam sem sprva mislil da še ostane veliko not pa ni res. če si vzameš čas lahko natankaš tudi 61,52l kar je moj rekord. glede velikosti rezervarja-ali laže proizvajalec ali pa Petrol?

Zanima pa me če ima kdo kašno idejo za povečanje moči tega dizla?
Hvala v naprej!

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan To feb 17, 2004 3:58 pm

tole je pa skoraj za povedat kje se dogaja, k tole niti slučajno ni normalno, u stilu ˝jah premajhen filter za zrak, veš kaj dej ti fukn ta motor vn pa not 1.0 dej pa bo pasal˝ samo da tisto upliva na varnost...
Slika

pantani
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a pantani To feb 17, 2004 4:06 pm

Ja tebe pa je težko ražumet polodivjan, pa tudi mactron neven kaj je povedal?

Kaj bol pametnega pričakujem!

LP

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ To feb 17, 2004 4:12 pm

Sva pol še mal govorila okrog tega, pa mi je povedal še par lepih cvetk in to od Toyota ******* in od Toyota *****.

Eno za primer, hehe:
No če želiš še eno cvetko: Ko sem se zanimal za avto in spraševal ali
ima avtomatsko klimo, mi je njihov ***** dejal:
Hah, kdo pa rabi avtomatsko klimo, navadna je čisto v redu, tiste sploh
ne potrebujete.

LOOOOOOOOOOOOL !!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov