JEst imam sedaj ze drugo 155ko. Avto mi je res zakon, poceni nakup, malce drazje vzdrzevanje (posledice prejsnjih lastnikov). zupi: kako je teb ratala poraba 13-15 litrov tud VEDET NOCEM!!!

Prej sem mel 1.8 TS 129KM, poraba je bila povprecna 9,2 litra (max sem imel 10, min pa 8, enkrat celo 7.5) - to so porabe celega tanka, poraba olja 1l/10.000km. Zdej mam 2.0 TS 16V '96 - ena od zadnjih verzij - poraba zaenkrat 10 (gas do podna vsaj polovico casa). Upam, da bo ta tank koncno pod 9 - drugace bo kriza

(ni pene).
JA v avtu je res veliko placa (tud jest sm tm 190+) in mam ze probleme, da najdem avto, v katerem se udobno namestim in potem po gasu.
Na splosno so 1.8 TS masine zanesljive - sama mehanika (kilometri niso problem). Probleme ponavadi dela elektrika - kontakti, releji, ledice... Ravno zaradi tega predlagam nujen obisk na dobrem AR servisu, da pregledajo avto, ki ga mislis kupit - zapeljita se skupaj z lastnikom, ce nic ne skriva ne bi smel bit problem!!! V glavnem, ce bos kupil dobrega, bos zelo zadovoljen z avtom.
>>>>P.S. ležaji za zadnji kolesi sta identični kot za zastavo 101! <<<
JA, na zalost samo, ce NIMAS ABSja. Drugace pa je kolo z namagneteni zobcki kar en del lezaja, zato je cena le tega cca 20kSIT (sem ga moral zamenjat, GRRRR).
Cist tko, ce bi te zanimal - svetlo srebrna AR 155 1.8 TS '95 (izdelan '94 verjetno) 150kkm, ima ga en star ata (najbrz ga se ni prodal, ker ga spara za sina), ki ga je kupil od žlahtnika, ki je bil pa prvi lastnik. Avto je kot iz stacune. NI pa full optional - nima ABSja (za ta avto je ABS nujna oprema, sploh ce mas kaksne cudne gume) pa meglenk, ostalo ima vse.
Ce te kaj zanima vprasaj. Zelo dober FORUM imas na
http://www.alfa155.com/155/ .