J.McLane je napisal/-a:Pa je tebi jasno, da imajo avti lahko drugačna prestavna razmerja? Nikoli mi ne bo jasno zakaj bi bil podatek 60-100 v 4. prestavi tako zelo pomemben, za prehitevanja se brez vseh pretegov pri teh hitrostih da v 3. prestavo, če ti je to odveč kupi avtomatika. Jasno da na takem testu avtomatsko pogrnejo avti s 5 prestavam ali če imajo bolj "eko" dolg menjalnik.
Morda si pozabil še na Alfo Giulietto 1.4 TB Multiair.
_furby_ je napisal/-a:6. ne bos uporabljal ... jaz vozim v 6. od 60km/h naprej ce se mi ne mudi
hahehihoh je napisal/-a:Zanimivo, meni pri eHDI 115 v Citroenu C4 svetuje pri 50 km/h komaj četrto prestavo. 45 km/h v tretji vozim in indikator ne daje nobenih predlogov za višanje prestave.
Je pa res, da ima dokaj dolg menjalnik, posebno 6. prestava (130 km/h 2200 obratov, 6. prestava).
hahehihoh je napisal/-a:Zanimivo, meni pri eHDI 115 v Citroenu C4 svetuje pri 50 km/h komaj četrto prestavo. 45 km/h v tretji vozim in indikator ne daje nobenih predlogov za višanje prestave.
Je pa res, da ima dokaj dolg menjalnik, posebno 6. prestava (130 km/h 2200 obratov, 6. prestava).
blaz2013 je napisal/-a:hahehihoh je napisal/-a:Zanimivo, meni pri eHDI 115 v Citroenu C4 svetuje pri 50 km/h komaj četrto prestavo. 45 km/h v tretji vozim in indikator ne daje nobenih predlogov za višanje prestave.
Moja hitrost v 6.prestavi pri 2200 obratih je točno 138km/h. Pri šeststopenjskem je treba non-stop prestavljati za tistih par deci manjšo porabo. Imam prijatelja ki ima 5-stopenjski Golf 7 tdi in imava čisto malo razliko v porabi- pa on veliko manj prestavlja.
blaz2013 je napisal/-a:Zadnji tank-danes sem imel z Golf 7 1.6 tdi porabo 4,1 litra. Z enim tankom sem naredil 1100km(45l). Če bi uporabljal start-stop sistem mislim da bi bilo še za 3-4 deci manj, saj nekje 20% se vozim po mestu. Kdor dela veliko kilometrov in ni občutljiv na čričke in vibracije bi ga priporočil.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov