Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Javornik
Nov uporabnik

Menjava vozila - leasing

Napisal/-a Javornik Po jun 22, 2015 4:44 pm

Pozdravljeni!

Imam Hondo Civic letnik 2007 bencin, katero sem pred nekaj leti vzel na leasing, ostalo pa mi je še dobro leto plačevanja.
Pred kratkim sem menjal službo in po novem delam ogromno kilometrov dnevno, zato razmišljam o menjavi avta - imel bi nekaj cenejšega in varčnejšega.
Nagibam se k ideji, da bi novi avto vzel pri kakšni avto hiši, kjer bi mi moj trenutni avto vzeli v račun in tudi uredili zadevo z leasingom. Torej poplačali preostali dolg, za razliko pa bi vzel pri njih avto.
Je to sploh možno? Avto hiše delajo po tem sistemu? Je že kdo imel podobno izkušnjo?

Veron
Novinec

Re: Menjava vozila - leasing

Napisal/-a Veron Po jun 22, 2015 5:20 pm

Seveda je možno in to tudi počnejo.
Samo vprašanje kakšno "provizijo" si bodo vzel. Ponavadi tako, da se boš mogoče vprašal, če je menjava avta smiselna (glede na to. koliko bodo oni vzeli in koliko boš na mesec prišparal na račun novega avta)

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po jun 22, 2015 6:20 pm

Seveda je možno, avto daš v račun, kjer ti ga ocenijo, preostali dolg se poplača, ostanek pa gre za polog. Če boš vzel drugega pri neki resni avtohiši, to ne bo problem.

Javornik
Nov uporabnik

Napisal/-a Javornik Po jun 22, 2015 9:52 pm

Lahko kdo priporoči kakšno solidno avto hišo na štajerskem ali pa v okolici Ljubljane? Takšno, ki ne nateguje in prodaja kvalitetne avtomobile?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po jun 22, 2015 10:28 pm

Hmm velik sreče z iskanjem dobre avtohiše. Na tak način boš zgubil en kup denarja. Daj Hondo na avto.net, prodaj po tržni ceni, odplačaj leasing (oz. ga novi lastnik prevzame nase), ti pa potem brez obveznosti kupi nov avto oz. spet vzemi leasing. Avtohiša te bo 3x obrala: pri ceni Honde, pri leasingu in še pri ceni drugega avta.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jun 23, 2015 7:09 am

Cefizelj je napisal/-a:Hmm velik sreče z iskanjem dobre avtohiše. Na tak način boš zgubil en kup denarja. Daj Hondo na avto.net, prodaj po tržni ceni, odplačaj leasing (oz. ga novi lastnik prevzame nase), ti pa potem brez obveznosti kupi nov avto oz. spet vzemi leasing. Avtohiša te bo 3x obrala: pri ceni Honde, pri leasingu in še pri ceni drugega avta.

X2
Pri tem postopku boš zgubil najmanj mogoče boš porabil tudi najmanj živcev ker osebno mislim, da bobre avtohiše ne boš najdel in te bojo vsaj oskubili do amena če ne še kaj več
Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 20 gostov