Debate, ki niso vezane na ostala področja...

vw-team
Nov uporabnik

Golf 6 leaving/coming home

Napisal/-a vw-team Po jul 13, 2015 2:13 pm

Pozdrav!
Vprašanje glede tega,senzorja za dež nimam znam da se da programirati z vagcomom coming home,leaiving pa ne. Če kupim modul coming leaiving home za osvetlitev pol bo delalo pomojem oboje ali? Če ima kdo ve za kaj se gre...
lp

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Re: Golf 6 leaivingcoming home

Napisal/-a Gricko Po jul 13, 2015 2:48 pm

sicer ne poznam tvojega odgovora, se pa vprašam

za kaj hudiča bi ti ta funkcija tako prav prišla, da boš dodatno nabavljal ta madul???
1 Da pred bifejem pokažeš kako se ti luči saame prrižgejo / vgasnejo ( ja sem že videl par takih "pavov" kako napihneni so šli v bife vsi ponosni da imajo to--ps, to ima že vsak novejši)

2 - da živiš bogu iza nogu, kjer nimate štroma pred bajto in rabiš to funkcijo (ponoči seveda) da najdeš vhod v hišo po tem ko vgasneš avto

3- na kampiranju, da najdeš vhod v šotor in vsem sosedom pokažeš kaj imaš??

sorry, ampak v tej funkciji ne vidim poante....sploh pa ne, da bi dodatno to montiral in dajal denar.....na svojem sem to enkkrat probal (iz firbca če dela) in to je bilo to

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po jul 13, 2015 3:39 pm

Gricko je napisal/-a:sicer ne poznam tvojega odgovora, se pa vprašam

za kaj hudiča bi ti ta funkcija tako prav prišla, da boš dodatno nabavljal ta madul???
1 Da pred bifejem pokažeš kako se ti luči saame prrižgejo / vgasnejo ( ja sem že videl par takih "pavov" kako napihneni so šli v bife vsi ponosni da imajo to--ps, to ima že vsak novejši)

2 - da živiš bogu iza nogu, kjer nimate štroma pred bajto in rabiš to funkcijo (ponoči seveda) da najdeš vhod v hišo po tem ko vgasneš avto

sorry, ampak v tej funkciji ne vidim poante....sploh pa ne, da bi dodatno to montiral in dajal denar.....na svojem sem to enkkrat probal (iz firbca če dela) in to je bilo to

Moje menenje, če rabiš, aktiviraj coming home, pa gotovo.

Jaz imam "ročni" coming home, če pri ugasnjenem avtu poblendam, gorijo kratke luči + pozicija še nekaj časa in včasih pride zadeva kar prav, da bi pa pri vsakem ugašanu avta gorele luči, pa ne vidim poante, razen v tem, kar je Gricko napisal.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jul 13, 2015 7:08 pm

Gricko je napisal/-a:sicer ne poznam tvojega odgovora, se pa vprašam

Voziš VW? Verjetno ne, če ne bi razumel zakaj takšno vprašanje :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po jul 13, 2015 7:32 pm

Ko sem ugotovil da sem imel to funkcijo na 206ki sem to kar redno uporabljal ko sem ponoči prišel domov. Ni bilo več treba svetit oz. ugibat kje je ključavnica na vratih od hiše, je kar avto posvetil. Torej je tole zelo priročna zadeva in nevem zakaj foušija.

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Po jul 13, 2015 8:00 pm

Volvo ima tako, da ko potrebuješ osvetlitev, jo vklopiš s stikalom za dolge luči ko avto ugasneš in odpreš vrata. Potem svetijo vse žarnice nekje 30 sek. Mislim, da boljše kot ti avti, ki svetijo ob vsakem odklepanju in zaklepanju :DDD
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jul 13, 2015 8:22 pm

DePalmo je napisal/-a:Ko sem ugotovil da sem imel to funkcijo na 206ki sem to kar redno uporabljal ko sem ponoči prišel domov. Ni bilo več treba svetit oz. ugibat kje je ključavnica na vratih od hiše, je kar avto posvetil. Torej je tole zelo priročna zadeva in nevem zakaj foušija.

če fovšija leti na mene......se motiš....je ni ( imam te funkcije tudi sam.....pa so za mene neuporabne )

WTF z lučmi od avta si si svetil, da si odklenil vhodna vrata na bajti! :!: :DDD
svašta......
1 moraš parkiratn direktno na vrata
2 moraš se postaviti ob vrata, da si ne zaakriješ luči
3 moraš bit dosti hiter....če ti ključ pade, greš lahko še enkrat vlečt ročko za luči :mrgreen: ...al pa imaš nastavljeno, da ti luči vedno gorijo še 3 minute za vsak slučaj :mrgreen:

4 kupi si senzorsko luč, jo montiraj nad vhodna vrata in vse bo lažje!!!

kot sem rekel, za moje pojme dokaj brez veze,pa da ti utemeljim svoj pogled:

za k bajti pridet, sem montiral senzorske luči in od tega imamo vsi nekaj ne le jaz ko se pripeljem...pa še bolje funkcionira
za pred bifejem tega res ne rabim ( ne iz razloga da se pokažem , niti ne iz razloga, da sem tako nabit, da če tega ni, ne najdem avta :mrgreen: )
za pred trgovino, da bi lažje našel avto tudi ne.....sem še mlad in se spomnim kje sem pustil avto :mrgreen:

ok, mogoče pride vredu za kak odročen vikend, kjer ob odhodu iz vikenda vgašaš elektriko in ob prihodu nič ne dela....

da se mi luči na avti skoz prižigajo in vgašajo ( podnevi, ponoči....20x na dan ) škodujem lučem -žarnicam in paraboli / leči ( glede na to, da mam xenon, mi prav nič ne diši pogosta menjava), škodujem akumolatorju.......dnevne luči - ledice so ravno zaradi manjše obremenitve akuja in manj pogoste uporabe glavnih luči tako fajn....z to funkcijo pa vse to izničiš oz poslabšaš....

sem se razgovoril :D ....sicer pa 100 ljudi, 100 čudi.....vsakemu svoje

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po jul 13, 2015 8:34 pm

Vsaj z nečim se s tabo strinjam, vsakemu svoje ;) Ostalega ti pa nebom razlagal niti opravičeval, tako je pač bilo.

blackey
Novinec

Napisal/-a blackey Po jul 13, 2015 8:36 pm

Vse povsod pač ne moreš montirat senzorskih luči oz jih ni, če greš kam drugam kot domov. Takrat je tole super zadeva. No očitno tebi ni :D
Je pa res, da se da brez tega tudi preživet.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jul 13, 2015 9:34 pm

DePalmo je napisal/-a:Ko sem ugotovil da sem imel to funkcijo na 206ki sem to kar redno uporabljal ko sem ponoči prišel domov. Ni bilo več treba svetit oz. ugibat kje je ključavnica na vratih od hiše, je kar avto posvetil. Torej je tole zelo priročna zadeva in nevem zakaj foušija.

A zdaj je vsako nestrinjanje z nečim foušija??
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po jul 13, 2015 11:12 pm

Glede na odziv, si ne morem predstavljati kaj drugega. Če je pa to normalni odgovor, sem pa papež.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jul 13, 2015 11:50 pm

To definitivno ni foušija, je pa ekstremno debilen napad na nekoga brez vsaj približno pametnega razloga! Resno... pa kaj je z vami??! :roll: Pa dejansko če sploh ne uporablja avta ponoči in bi to rad imel, ker mu je všeč, ne razumem koji k. vas to moti! Prvi bom, ki bo popljuval nekoga, ki bo dal fake xenon v avto in slepil vse živo, da bi pa šel napadat nekoga, ki bi si rad nekaj, kar nobenemu ne škodi oz. po vsej verjetnosti dejansko potrebuje, naredil na AVTU in išče nasvete na AVTOMOBILIZEM.COM... mater ste pacienti!

Btw, ravno zdaj sem si z lučko svetil od avta do hiše, ker pač vseh treh avtov in kombija ne morem nabit pred reflektor s senzorjem oz. bi zjutraj verjetno moral premikat avto (prestar, da bi imel to funkcijo)...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jul 14, 2015 6:06 am

Saj ko je dovolj temno zunaj in ko motor ustaviš, vzameš kluč ven se pri odprtju vrat od avta prižgejo luči, zakleneš avto in svetijo toliko časa kolikor je nastavljeno v meniju. Če ti slučajno prej ugasnejo luči kot bi rad samo avto odkleneš z daljincem in se prižgejo luči in pri ponovnem zaklepanju se luči tudi ugasnejo. Ne rabiš iti nič v avto.
Ta funkcija na stikalo living coming home je bedna in zastarela kot zaklepanje avta na ključ.
Meni to prov pride, ko pred bifejem zasvetijo luči :mrgreen:
Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jul 14, 2015 6:37 am

Meni je tudi to fajn da luči svetijo, da pred bifejem lažje pivo najdem :mrgreen:

vw-team
Nov uporabnik

Napisal/-a vw-team To jul 14, 2015 8:37 pm

Fajn da se razpišete jaz pa še vedno ne znam odgovora....

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To jul 14, 2015 9:04 pm

Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Sr jul 15, 2015 10:24 am

Se bom še sam malce pridružil tej ''zanimivi debati''. :lol:
Gricko je napisal/-a:kot sem rekel, za moje pojme dokaj brez veze,pa da ti utemeljim svoj pogled:
za k bajti pridet, sem montiral senzorske luči in od tega imamo vsi nekaj ne le jaz ko se pripeljem...pa še bolje funkcionira

Lepo, da tako trdno zagovarjaš svoje stališče, sedaj pa eno vprašanje? Koliko % Slovencev/Slovenk živi v svoji bajti? Koliko pa v bloku, kjer imajo neko skupno parkirišče? Vidiš, tvoje mnenje je čisto pravilno S TVOJE SITUACIJE, ne pa vsiljevati svojega mnenja drugim, če nisi sposoben pogledat širše.
Sedaj pa, zakaj bi to uporabljal. Recimo, da si v kakšnem ''čudnem'' predelu mesta doma. Osvetljene luči ob prihodu ali odhodu od doma ti pač dajo dodaten občutek varnosti ali pa morda prestrašijo kakšnega ''čudaka'' ki bi se zadrževal v bližini tvojega avtomobila. Sploh je ta vidik relativno pomemben pri nežnejšem spolu.
No, to je en relevanten razlog. Drugi je, da ti osvetli morebitne luže, če je bil dež. Tretji je pa lahko, da je nekomu to pač fajn. A mu nisi sposoben privoščit tega? :?: Te osebno moti? Posega v tvoje pravice s tem? Menim, da ne.
Gricko je napisal/-a:da se mi luči na avti skoz prižigajo in vgašajo ( podnevi, ponoči....20x na dan ) škodujem lučem -žarnicam in paraboli / leči ( glede na to, da mam xenon, mi prav nič ne diši pogosta menjava), škodujem akumolatorju.......dnevne luči - ledice so ravno zaradi manjše obremenitve akuja in manj pogoste uporabe glavnih luči tako fajn....z to funkcijo pa vse to izničiš oz poslabšaš....

Greva počasi.
Prvič: na Golfu 6 sta dve opciji:
- če ima vgrajen senzor za svetlobo deluje tako Coming Home kot tudi Leaving Home. AMPAK, samo ko je tema, ker senzor ''ukazuje'' kdaj se bo funkcija aktivirala. Torej, čez dan CH/LH NE deluje. Torej odpade tistih 20x na dan. Razen, če si bolj nočni tip :lol: .
- če avto nima vgrajenega senzorja za svetlobo potem Leaving Home funkcija NE deluje, deluje pa ROČNA Coming Home funkcija, ki jo sprožiš s bliskom dolgih žarometov. Takrat ko hočeš to funkcijo, seveda. Torej tudi tukaj odpade tistih 20x na dan. Razen, če se rad igraš s tem. :lol:
Drugič: se strinjam, da je uporaba ksenonk za ti funkciji relativno slaba ideja zaradi razlogov, ki si jih napisal. No, na Golfu 6 se brez težav (sem že x strankam to naredil) prestavi CH/LH funkcijo na MEGLENKE. Torej odpade uničevanje ksenon žarnic. Hkrati lahko čas nastaviš poljubno; po mojem mnenju je optimalno nekje 15sekund in zaradi tega aku ne bo počepnil. Če pa bo, je pa bolje, da pri tem, kot pa med uporabo.

Sedaj se pa malo zamisli in pusti ljudem, da imajo kar želijo, pa čeprav zato, ker je to kul in bejbe v baru padajo na to. A boš imel ti kakšno škodo, če bo on eno bejbo več položil? :twisted: :twisted: :lol:

Še tole: samo osebno uporabljam CH/LH preko senzorja in meglenk. In večinoma je res brez veze (ker je zunaj suho, ne živim v čudnem predelu mesta), ampak vsakič ko odklenem ponoči in se mi avto osvetli je pa ''fajn''. A sem zato čuden? :lol:
Pa še nekaj: sem imel nekaj strank, ki niso hotele, da se CH/LH prestavi na meglenke, kljub temu, da imajo ksenonke in sem jim razložil celotno zadevo (na Golf-u 6, Golf-u 7, Superb-u 2, itd.). Meni sicer ni logično, ampak njim je pa bolj fajn, da res posveti kot mora, pa še fajn izgleda 8) . In jih čisto razumem. Kdo sem jaz, da bi o njih sodil, če jim je to ''fajn''? :?:

In seveda še najbolj pomembno: govorim o zadevah, ki ne vplivajo na druge. Recimo pri ksenon kitih v avtomobilih brez leče je popolnoma druga zadeva, saj so smrtno nevarni za vse, ki vozijo pred tistimi bedaki, ki jih dajo noter in bi jih morali policisti takoj odstranit s ceste z zajetno kaznijo.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jul 17, 2015 7:53 am

Se tudi jaz podpišem pod zelo slikovit prispevek uporabnika mtl:

OFF: Opažam pa, da je na tem forumu (ki ga redno spremljam zadnjih 10 let) res veliko vsiljevanja "svojega prav". Današnji avtomobili tehnično omogočajo veliko personalizacije, tudi pri financiranju je veliko možnosti..in na forumu - čisto brezveze - veliko prerekanja, kaj naj bi bilo prav.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

vw-team
Nov uporabnik

Napisal/-a vw-team To jul 21, 2015 5:55 am

A se da rešit z modulom da bo leaiving funkcija delovala ob odklepu a je kdo že vezal to zadevo v 6ko?

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To jul 21, 2015 7:52 am

vw-team je napisal/-a:A se da rešit z modulom da bo leaiving funkcija delovala ob odklepu a je kdo že vezal to zadevo v 6ko?

Se da. Obstaja kar nekaj teh modulov, ki obljubljajo točno to. Nimam pa sam izkušenj s tem.
Dve možnosti:
http://www.dectane-tuning.com/coming-le ... 23168.html
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Universal ... 0439215301 (ta ima še senzor za svetlobo).
Še več pametovanj na Mtl blog.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov