Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maslo12
Nov uporabnik

Pesek ali prah pod pokrovom za olje

Napisal/-a maslo12 Pe avg 21, 2015 9:31 am

Zdravo vsem.
V avtomobilu (golf 2011 oz. 2012), ki sem ga želel kupiti, je pod pokrovčkom za dotakanje olja neki prah, pesek ali nekaj tretjega. Barva je rjava, predvidevam, da pomešana z oljem.
Izgleda in na otip deluje, kot da bi nabiral neki pesek, prah (take male pikice se vidijo), ki je tudi na spodnji strani pokrovčka kakor tudi na zgornjem delu lijaka, kamor se pokrov privije in se vliva olje...
Ko sem ga "pošlatal" se čuti taki, hmmmm, zelo fin in zelo droben pesek, pomešan z oljem. Kaj bi to bilo? Me pa zanima, ker je bilo na dveh avtomobilih iste znamke pri različnih prodajalcih. Okruški menda niso, ker se čuti kot neka zlitina, železo...
Žal nisem poslikal...
Ima kdo odgovor kaj bi to lahko bilo? Jasno mi je, da je mašina umazana, ni pa mi jasno, od kod pride prah, pesek, nesnaga, karkoli lahko pod pokrovček za oje?!
Hvala vsem za odgovore

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Pesek ali prah pod pokrovom za olje

Napisal/-a yashica So avg 22, 2015 9:04 pm

Kateri motor oziroma motorja si gledal, ter koliko prevoženih kilometrov? Iz uvoza?

Na misel mi pridejo ostanki filtrirnega medija oljnega filtra, ki razpadli in zmleti, pod prsti delujejo kot droben pesek ali mivka. Kolaps in razpad oljnega filtra je možen (neredna menjava, cenena firma...), čudno je edino to, da si to opazil pri dveh motorjih.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

maslo12
Nov uporabnik

Napisal/-a maslo12 To avg 25, 2015 11:07 am

yashica je napisal/-a:Kateri motor oziroma motorja si gledal, ter koliko prevoženih kilometrov? Iz uvoza?

Na misel mi pridejo ostanki filtrirnega medija oljnega filtra, ki razpadli in zmleti, pod prsti delujejo kot droben pesek ali mivka. Kolaps in razpad oljnega filtra je možen (neredna menjava, cenena firma...), čudno je edino to, da si to opazil pri dveh motorjih.

1.6 tdi, oba okrog 155 km, oba iz uvoza (FRA).
A to pomeni, da lahko zariba? servis? kako očisiti slednje?

drugače pa sta avtomobila lepo ohranjena....

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla To avg 25, 2015 1:23 pm

Potopljena vozila iz uvoza . . . ?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov