Debate, ki niso vezane na ostala področja...

michelinko
Nov uporabnik

Daljša neuporaba vozila-nasveti

Napisal/-a michelinko Sr okt 21, 2015 4:23 pm

Pozdrav, imel sem poškodbo noge in ne bom mogel voziti avta vsaj še 3 mesece. Avto mi stoji na prostem, zima se bliža in me zanima če bi bilo potrebno odklopit akumulator ali storiti kaj drugega, da ga bom kasneje lahko normalno uporabljal. Avto je star 1 leto, je dizel.

mmatic85
Nov uporabnik

Re: Daljša neuporaba vozila-nasveti

Napisal/-a mmatic85 Sr okt 21, 2015 6:20 pm

Pozdravljen, meni osebno se zdi bolje, da se nekdo 1x na teden ali vsaj 2x na mesec zapelje en krog po AC ringu, namrec moj Sprinter je cca 5 mesecev v neuporabi, ko sem ga pustil eno sezono brez obeh aku-jev (nadgradnja) je bilo veliko slabse kot ce sem ga vozil parkrat v obdobju neuporabe (rja, zavore, plastike umazanija...)

Imel sem pa dostavnega Caddy-ja 2003, malo vec kot eno leto na parkiriscu, aku ostal v motornem prostoru edino kleme odklopljene, bobni so zagrabil (reseno v 20 min), olje,filtra zamenjana pred prvim vzigom, pnevmatike sem napolnil z zrakom na 3.0 bar (vmes 1x s kompresorjem dopolnil), ter pustil poln rezorvar goriva.
Vzgal je brez kakrsih koli tezav v prvo, pokrit je bil s cerado zaradi sonca, (ce imas plasticne pokrove na zarometu se lahko plastika 'obšlesa')

To so moje izkusnje, glede na to pa, da imas nov avto, bi ga jaz osebno raje nekomu zaupal za tistih 70km mesecno za 1 krog voznje =P

lp

michelinko
Nov uporabnik

Napisal/-a michelinko Sr okt 21, 2015 7:22 pm

Sem ga že posodil vendar nikoli ni prišel isti nazaj(praske, madeži...), tako da mi to nekak ni. Potem se sekiram pa še težim, gume sem pa tudi videl da so mi že malo spustile. Verjetno bom res moral še enkrat posodit...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr okt 21, 2015 8:33 pm

Kaj pa maš to zaen avto da ti gume spuščajo ko malo stoji??Dobi na vsake toliko nekoga pa se pejta malo peljat,da se spucajo bremze pa da se zadeve malo "obrnejo"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov