Napisal/-a nebivedu Sr feb 18, 2004 9:28 am
Evo da mal opišem primer, da ne bo kdo reku da kej nalagam.
Sam preživljam 3 člansko družino in imam plače neto od 250 do 280k sit od tega imam 109k kredita na plačo in po položnicah še 38k - kupil sem zemljo in prenovil hišo, da lahko kje živim(Hiša je stara 140 let in sicer je to tok bogu za hrbtom, da me noben sploh ne najde, ampak živeti se da). Punca nima službe, zavod ne da nič, za otroka pa dobivava 24k otroškega dodatka in tko z ostanki moje plače + 24k preživljam vse tri.
Pred novim letom smo se zmenili z enim šefkotom v eni firmi, da bo vzel mojo punco v službo, oblublal je 120k na mesec, kar meni pomeni full denarja in tko smo se zmenil za 15 januar, da ona nastopi v službo. Prideva 15 januarja in naju šefko prosi, če lahko 1.februarja prideva, ker še nima vsega poštimanega - danes smo pa 18.februarja in on še vedno ni poštimal vsega, tko da je spet brez službe.
Prejšnji teden smo moral za odvetnika in 2 tožbi plačat, ker se pravdamo za en del zemlje(500kv metrov), ki so si jo kr sosedje prilastil, je pa moja. Odvetniku sem plačal samo del, ki ga je on plačal na sodišču, njegovo posredovanje pa mu moram do petka plačat in to 100k. Plačal sem moral pa tudi geometra, ki pa tudi ni poceni, sploh če meri 6000 kv metrov veliko parcelo, ki je večkrat lomljena. Zadnji obrok na položnice sem malo zamudil, bi ga tudi rad plačal, ker mi že težijo, da se bodo na plačo obesili. 30k bi imel pa za bencin in hrano do plače , pa sem na 1000 eurov.
Da ne bo mislu da nategujem, lahko pa pride v BTC pa se lahko pomenimo, na pijačo pa ne vabim, ker je ne morem plačat.
Zato me zanima, če je kje kaka firma, ki posoja denar z ne dost visokimi obrestmi, da si sposodim in poplačam vse, ker če so sposodim 240k na 24 mesecev je to okol 17k na mesec pri taki firmi, kar pomeni, da mi bo še ostalo, ker bom poplačal zadnji obrok od prejšnjega kredita in najmanj 20k bo ostal na mesec več od plače - s tem se pa jst vozim 20 dni v službo in nazaj - se pravi cel mesec, čeprav grem večinoma na štop, ker mi zelo hitro zmanjka za bencin, ker raje kupim kej za pod zob, kot pa bencin.
LP
Nebivedu