Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dolenc
Novinec

kam na izlet

Napisal/-a dolenc Po feb 16, 2004 8:23 pm

živ.
najprej opravičilo, ker tema ne sodi glih sem, pa vendar (prosim ne brisat teme ali je zakleni).

iščem dobro lokacijo za izlet z drago nekje do cca. uro in pol vožnje iz ljubljane. ker sva ljubitelja narave, lahko nekej v tej smeri, al pa dejte kakšen drugačen nasvet. Je pa nujno..

Hvala.

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Po feb 16, 2004 8:28 pm

Pejt na lubnik :) Hrib nad sk loko oz cisto tocno gledano je ze gora ker je visok 1024 m. Pa ce je lep dan mas se ful hud razled mas navrh tablo k kaze smeri gor ki se vidjo jih je ful :) Pa ce gresta iz loke gresta na pol poti mim moje bajte 8) Pot je pa taka u izi

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po feb 16, 2004 8:49 pm

Velika planina (če bi rada hodila).
Drugače majo pa v Poletu (priloga Novic) vedno neke članke o takih krajih (za izlete pa to).
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po feb 16, 2004 8:59 pm

smo že enkrat debatirili o temu...
moj predlog: velika planina ali pa jezersko
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po feb 16, 2004 9:25 pm

Če se ti da malo več vozit ti toplo priporočam severozahodno slovenijo, torej okolica Bovca -> po moje najlepši konec Slovenije, pa pejdi v kakem avtu ki čim manj onesnažuje :P

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po feb 16, 2004 9:39 pm

Bovec je kr lepa izletniska tocka, sva bla z mojo ze ene parkrat tam. Je pa cca 140 km , casovno 2-2,5h cez lj, godovic, idrija, tolmin, bovec, cez italijo je isto cca 140km samo mal manj casa, se najlepsa je pa iz kg cez vrsic pa skoz trento, samo je zdej cesta zaprta. Pa v tistem delu slo je kr neki slapov, en je ful dobr, tko skor v jami, ne manjka dost, samo sm ime pozabu, mislm da je slap Kozjak je pa mal juzno od Bovca, ce ne celo juzno od Kobarida.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Po feb 16, 2004 9:43 pm

Ena ideja...

Grad Kostel ob Kolpi. V svojih mladih letih sem kot tabornik prezivel tam velik del poletij in dozivel marsikaj zanimivega. :pij: :vc

Narava izredno lepa, veliko moznosti za izlete. Pa se kakega medveda lahko kje srecas :mrgreen:

LP ;)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po feb 16, 2004 11:49 pm

Tudi sam sem taboril tamle, lepi kraji. Seveda sem tja sel kar s kolesom. In sem potem v casu tabornjenja se malo pohajkoval s kolesom naokoli. Moja prva tura je bila, da si malo bolj od blizu ogledam tale grad. Iz glavne ceste sem se spustil navzdol in potem kmalu naredil totalko s kolesom. Bemti ja. Nato sem se se peljal do tabora. Lepa pot, ravno pravsnja z gorskim kolesom. Mi je bilo prav zal, da sem se razletel v enem ovinku, ker je bilo s tem konec mojega raziskovanja ob Kolpi.

Ce gres do Bovca se v Idriji vstavi in oglej Divje jezero.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To feb 17, 2004 12:13 am

Kamniška bistrica ( to je se naprej od gondole za Veliko planino )gres tam do krčme pri Jurju pustis avto pol pa skoz ob potoku navzdol al pa v drugo smer proti goram je full lepo tam vsaj meni sem vsako leto vsaj dvakrat tam pozimi in poleti s tem da je poleti 100-krat lepse.Sicer pa vsak ki je bil tam ve da je neverjetno lepo! :wink:
AH NI NAM LAHKO!

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo To feb 17, 2004 7:25 am

Jaz ti lahko predlagam samo nase konce, se pravi SZ Slovenija!

Odvisno pa je kaksen izlet hoces. CE bi rad videl tudi kaj zanimivosti potem ti lahko kaj malega predlagam.

Kot je ze X-Hair predlagal se kaksen kilometer pred Idrijo zavijes na levo in si ogledas Divje jezero. V Idriji imas za ogledati tudi Antonijev rov (rudnik zivege srebra v Idriji).
Ko se odpravis naprej, lahko na Zelinu zavijes na desno proti Cerknem, gres iz Cerkna naprej proti smucarskemu centru, po 4 km pa zavijes na levo v Partizansko bolnisnico Franja (bolnisnica iz 2. sv vojne, ki jo nikoli niso odkrili). Vcasih si si lahko na cerkljanskem ogledal tudi aragonitno jamo v Ravnah (z najlepsimi primerki aragonitnih jezkov v Evropi) a je trenutno zaprta. Lahko pa gres iz Cerkna proti Zakojci (Cerkno - Gorje - Zakriz - Vrh kriza - Jesenica - Orehek - Bukovo - Zakojca) si ogledas domacijo pisatelja Franca Bevka in mogoce kaj pojes na turisticni kmetiji.
Potem se lahko odpravis proti Tolminu (Zakojca - Baska Grapa, Most na Soci - Tolmin). V Tolminu na glavnemu kriziscu (edini s semaforjem) zavijes na desno in se peljes do Tolminskih korit (so table). Tu si lahko ogledas znamenit most cez reko Tolminko (je kar malce scary ko gledas v globino). Spustis se lahko tudi do struge reke in tako bos stal na najnizji tocki Triglavskega narodnega parka!
Ko pa se odpravljas proti Bovcu imas pa polno znamenitosti za ogledati. Sploh pa je zanimiva cela struga reke Soce! Imas polno slapov, korit... Balzam za oci!

Toliko z moje strani na hitro :wink:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To feb 17, 2004 9:16 am

Grad Socerb nad obalo ...
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To feb 17, 2004 9:30 am

Meni je bil v dvoje všeč sprehod po krasu - po avtocesti do odcepa Senožeče, tam pustiš avto kar ob ceti in greš naprej peš. Veliko poti po travnikih in skozi gozdove...

Uporabniški avatar
Mica
Novinec

Kraj: Radenci

Napisal/-a Mica To feb 17, 2004 9:39 am

Hmmm..fantje..kaj pa kaj prekmurje pa to. A se nič lepega o teh krajih ne čuje pri vas?? Bukovnica, Blaguš, Radenci (res izjemen park)...Simoničev breg, Moravske toplice... še in še se najde.
Za vse izletniške točke pa se dobijo info na recepciji hotela Redenci. :wink:

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To feb 17, 2004 9:46 am

Mica je napisal/-a:Hmmm..fantje..kaj pa kaj prekmurje pa to. A se nič lepega o teh krajih ne čuje pri vas?? Bukovnica, Blaguš, Radenci (res izjemen park)...Simoničev breg, Moravske toplice... še in še se najde.
Za vse izletniške točke pa se dobijo info na recepciji hotela Redenci. :wink:

To je pa res! Tut tam so krasni sprehodi - meni je bil všeč tudi eden čez okoliške gorice (Cogetnici in soseska). Res, lepo lepo...

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco To feb 17, 2004 10:44 am

Mica: Rekel je nekje do cca. uro in pol vožnje. V tem času pa mislim da mu nebi uspelo priti do Prekmurja.

LP ;)

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To feb 17, 2004 11:05 am

Daco je napisal/-a:Mica: Rekel je nekje do cca. uro in pol vožnje. V tem času pa mislim da mu nebi uspelo priti do Prekmurja.

LP ;)

Odvisno od avtomobila in voznika... :D

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica To feb 17, 2004 11:06 am

lepo ampak res lepo vas prosim če napišete zraven kako se to tistega kraja pride
najbolj me zanima tisti tvoj kraj daco
lp tigrica

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco To feb 17, 2004 11:38 am

tigrica je napisal/-a:najbolj me zanima tisti tvoj kraj daco

Ustavi se enkrat pri meni, pa bos mela osebnega vodica :-P
Kod vodnik pri tabornikih sem v 6 letih, kolikor sem taboril tam spoznal marsikateri skriti koticek. Je pa tudi res, da ze par let nisem bil nic doli (bi bilo zanimivo pogledat ce se je kaj spremenilo).

LP ;)

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Napisal/-a tigrica To feb 17, 2004 12:46 pm

Daco je napisal/-a:
tigrica je napisal/-a:najbolj me zanima tisti tvoj kraj daco

Ustavi se enkrat pri meni, pa bos mela osebnega vodica :-P
Kod vodnik pri tabornikih sem v 6 letih, kolikor sem taboril tam spoznal marsikateri skriti koticek. Je pa tudi res, da ze par let nisem bil nic doli (bi bilo zanimivo pogledat ce se je kaj spremenilo).

LP ;)

že par let nisi bil dol ka pa če se je kaj spremenilo pa se lahko zgubiš???
poglej PM
lp tigrica

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Napisal/-a tigrica To feb 17, 2004 12:55 pm

res je lepa sploh za novo leto vsaj lansko leto je bila
lp tigrica
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov