Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ernest1a
Nov uporabnik

Golf vs Passat za cca 6.000 EUR

Napisal/-a ernest1a Če jan 21, 2016 3:18 pm

Gledam da je cena rabljenega golfa podobna ceni Passata. Passat se mi oblikovno bolj dopade, tudi bolj udoben je. Golf pa je manjši, ga lažje parkiraš in ima malenkost manjšo porabo.

A je kakšna bistvena razlika v stroških vzdrževanja?
A je kakšna razlika v varnosti med tema dvema voziloma?

So še kaki drugi plusi/minusi med njima?

Hvala!

uros11
Poznavalec foruma

Re: Golf vs Passat za cca 6.000 EUR

Napisal/-a uros11 Če jan 21, 2016 7:44 pm

Za ta denar najbrž dobiš pasata letnik 2006/2007 z BKP motorjem. Google kodo motorja in se zjoči. Ga imam, googlal pa sem prepozno, dobro, da trenutno kar dela. OK. Pred podobno dilemo sem bil okrog leta 2005, ko sem gledal rabljene golfe in ugotovil, da so rabljeni pasati z več opreme, cenejši. Vzel sem pasata in ko sem pasata menjal, sem spet vzel kar pasata. Bolj udoben, golf je trd, več opreme, kadar dela, dela lepo. Po toliko letih upam, da je crknilo, kar je imelo za crkniti in da bo nekaj časa mir. Ima 250 kkm, kar me ne gane dosti, crkovali so pri bistveno manj kkm, tako da je crknilo, kar je imelo, šobe pa so menjali v sklopu vpoklica. Golf dejanko porabi vsaj liter manj, je pa manj udoben za naše luknjave ceste (imam GVI). Tako da glasujem za passata.

ernest1a
Nov uporabnik

Napisal/-a ernest1a Pe jan 22, 2016 10:49 am

Za 2.0 tdi me je tudi mehanik upozoril naj ne kupujem ter da naj računam na menjavo šob (če jih še niso). Kaj pa 1.9tdi? 1.9tdi se dobi že za 5.000, samo ravno ne bi iskal najnižjo ceno, ker vprašanje zakaj je najnižja.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe jan 22, 2016 7:29 pm

ernest1a je napisal/-a: Kaj pa 1.9tdi? 1.9tdi se dobi že za 5.000, samo ravno ne bi iskal najnižjo ceno, ker vprašanje zakaj je najnižja.

Zato, ker se mu ne da ali pa ni nategator in ni prevrtel za 200.000 + km števec nazaj. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Pe jan 22, 2016 9:42 pm

Tudi jaz sem slišal, da so 2.0 TDI motorji bolj slabi. A če se dosti voziš je to že druga pesem, dizel je pač da se vozi ne pa da stoji. Sorodnik ima 2.0 tdi passata 2010 letnik pa je do sedaj dal nanj že 2000€, morda je naletel na slabše servisiranega, je pa res, da mu avto dosti stoji. Kolega pa ima golfa 1.9 tdi 5ico in mora kmalu menjat turbino, zaradi nje sedaj mora vsakih 7-8000 km nalit liter in pol olja :D Passata bi jaz vzel starejšega 1.9tdi s 131KM ali pa takega audija a4 avant. Ima bratranec a4 avanta pravi da ga ne bi prodal da je nevem kaj, s polnim tankom dela po 1200km, potegne pa kot nor. Vozi se pa ogromno na relaciji lj-linz, praktično mu avto stoji največ dva dni da ga ne vozi. Moj osebni mehanik pa mi je enkrat dejal: rabljenega dizla ne nikoli vzet, če nima starega VAG-ovega motorja. Tudi novejši audi a4 recimo ko ima 2.0 TDI motor slišim da niso dobri, prav tako kot ti passati. Če že misliš vzemat takega passata, poskusi najti privat mehanika pa mu plačaj naj gre s tabo pogledat avto, ko ga boš kupoval pa pač riskiraj in mu plačaj. Bolje riskirat tako, kot pa avto kupit, kasneje pa takoj dat na njega 500€. Morda tudi tukaj kdo s foruma pozna zadevo in bi lahko šel s tabo. Več glav več ve oz. sliši/vidi xD nikakor pa ne it sam kupovat avto, vsaj nekdo naj gre s tabo.

Uporabniški avatar
mercury1946
Nov uporabnik

Napisal/-a mercury1946 Po jan 25, 2016 11:35 am

titanius je napisal/-a:Moj osebni mehanik pa mi je enkrat dejal: rabljenega dizla ne nikoli vzet, če nima starega VAG-ovega motorja.

tvoj mehanik nima pojma, je se veliko dieselovih masin katere so prav tako dobre ali celo boljse od starih tdijev, kateri so preziveli veliko in prevec. 2.0tdi so zgodnji modeli imeli tezave z pokanjem bloka motorja (ce se ne motim) in naj bi bila tezava odpravljena 2005 ali 2006 leta (naj kdo popravi ce sm faliu)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov