Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Radikalno nižanje - za in proti

Napisal/-a freddie Pe sep 02, 2016 10:35 pm

edit mod
To je derivat teme iz galerije, ta post je prvi po tem postu iz galerije. Ker je zadeva vsekakor zanimiva, a tudi precej "kregabilna", sem odprl novo temo (da ne "onesnažimo" galerijske teme). Vsekakor naj bo debata brez direktnih žaljivk (lahko samo indirektne, kot npr " Očitno je tvoja mama jedla pokvarjena j***a" =P ). Kasneje bom(o?) dodal(i) še anketo, predlogi zaželjeni.

Ampak boljše vprašanje (katerega noben nikoli začuda ne postavlja) je sledeče: ZAKAJ ZA BOGA SE LJUDJE VOZITE Z ZNIŽANIMI AVTI?

1) Izgleda odurno; kot avto, kateremu je zadaj utrgalo torzijo, spredaj pa so spustili amortizerji, zdaj pa se vozi po fedrah oz. kot Citroen, kateremu je hidravlika "dol padla"

2) Predvidevam, da je vožnja katastrofalno neudobna (vsaj znižani avti s katerimi sem se vozil so bili taki, čeprav so lastniki trdili, da so njihove +1000eur fedre skoraj na Citroenovski ravni udobja. Niso bile. Na slovenskih cestah, katere sta analno posilila Ivan Zidar in Dušan Černigoj je tako početje še bolj samomorilsko)

3) Avtomobili so narejeni z izredno natančnimi tolerancami kar se tiče višine vozila - s predelavami (ne glede na to kako profesionano se niža) se to krhko ravnotežje podere. Res, da so nekateri avtomobili že tovarniško znižani, ampak tam je takemu početju prilagojeno celotno podvozje (nekoč sem gledal dokumentarec, kjer so BMWjevi inženirji opisovali kako dolge ure so preživeli na stezi in v vetrovniku, ko so le za nekaj milimetrov nižali serijske trojke... vsekakor niso le prišraufali komplet aftermarket vzmeti...)

4) Predvidevam, da ob takem početju trpijo tudi drugi sestavni deli podvozja, ki se posledično hitreje obrabijo, tako, da je takšno početje hudičevo drag, neudoben, estetsko neprijeten in potraten hobi.

Nočem nikogar kritizirat, le razumel bi rad, kakšen miselni proces nastopi v glavi povprečnega voznika, da tako pohabi svoje vozilo. Podobno kot bi rad razumel kaj piči enega razvajenega evropskega arabca, da se gre borit na za ISIS v Sirijo in Irak. Gotovo obstajajo razlogi za oba početja. Rad bi razumel kakšni so...

nejc1986
Novinec

Re: VW Golf MK3 1.9D Počasnela

Napisal/-a nejc1986 Pe sep 02, 2016 10:52 pm

Freddie... mislim da je glavni razlog to,da je nekaterim to preprosto vsec....

Tko kot je meni nepopisen uzitek se po 12ih urah sihta vsest v mx5ko,narest en krog,si kupit radler in uzivat v tisini na ksni klopci,je pac nekaterim preprosto vsec to... in se najbrz zavedajo,da nekega racionalnega razloga ni,ampak pac pocnejo nekaj kar jim je vsec... kar je tudi smisel zivljenja...

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie Pe sep 02, 2016 11:24 pm

Da jim je všeč je samo po sebi umevno. Zanimalo me je predvsem, če za odločitvjo stoji kakšna racionalna predpostavka ali pa gre morda za zlorabe iz otroštva, pomanjkanja očetovske figure, strah pred višino, otroštvo polno občudovanja Laborghinija Countacha... karkoli. Konec koncev si nekateri prebadajo faluse s piercingi, "ker jim je preprosto všeč", ampak zmeraj je zadaj nekaj globjega.

ozze
Nov uporabnik

Re: Radikalno nižanje - zakaj že?

Napisal/-a ozze So sep 03, 2016 6:12 am

Men so znižani avti lepši. Tudi sam razmišljam, da mu bom po 150000 km menjal z nižjimi vzmeti (sicer le za 30 mm s serijskimi šprtnimi). Skupaj z amortizerji. Tud občutek mi je boljši, se lepše drži ceste, ima tudi nižje težišče - pride prav v kritičnih situacijah (hitro izogibanje oviri ipd...).
Mogoče travma, sem v mladosti (najstniška leta) letel iz ceste. Niti pod razno nebi imel SUV-ja imam občutek, kot da bi se na lojtri vozil.

Meni enostavno ni jasno zakaj folk kupuje visoka vozila. Pa ne mi pravt o tem se bolje vidi, ali lažje se vsede v avto. Zame so taki avti enostavno prenevarni.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So sep 03, 2016 6:30 am

Če bo avto nižji oz bo "doma" dodatno znižnan še ne pomeni, da se bo bolje držal ceste. Tudi z drugimi fedri, tršimi amortizerji. Že z nepravilnom ET-jem feltne ali distančniki uničiš stabilnost avtomobila. Seveda se ne bo poznalo pri normalni vožnji, ampak ko greš na pisto je pa slabše. Okrog tega je ogromno študij oz znanja

Ko boš enkrat star boš videl, zakaj so dobra višja vozila
Lp

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So sep 03, 2016 7:16 am

Ko sem bil še mlad in neumen sem si tudi jaz želel znižan avto, ampak samo zaradi izgleda. No, tega si nisem nikoli uresničil, je pa sedaj tako da imam serijskega 406 Coupeja in je avto zelo udoben, mami ima pa znižano 206ko in je avto nenormalno neudoben, trd, pa še podvozje skos škripa in me včasih kar skrbi če bo kaj stran padlo. Je pa res da je v ovinkih zelo direkten, a sem prepričan da če bi na svojega dal večje feltne in nižje gume, bi imel isti učinek. Ker pa je to drag šport in ker imam sedaj raje udobnejšo vožnjo, vztrajam na 15 colah in 60 višine.

In ja, terence se kupuje zaradi boljšega pregleda in lažjega vstopa in izstopa iz njega (ok priznam, eni ga kupijo samo zato ker ga lahko in ne ker ga rabijo). Ko boš starejši in ko te bo malo začel jebat hrbet, boš vedel o čem se govori.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So sep 03, 2016 9:33 am

Do sedaj imel znižano samo Sierro 2.0i limuzina pač sem tako kupil. Vožnja je bila udobna tudi ovinki so bili lahko hitro voženi, problem pa je nastal pri robnikih na parkiriščih in makamadske ceste ( leta 2000 in 2001) vedno je vsaki večji kamenček od 6 cm nabijal v pod tako, da si mislil, da boš nasedel. Znižana je bila za 3 cm.

Reaper85
Novinec

Re: Radikalno nižanje - za in proti

Napisal/-a Reaper85 So sep 03, 2016 2:29 pm

Meni največji plus nižanja je wheel gap, zmanjšanje le tega na nekje 3cm ali manj.
Recimo Clio 197 Cup je bil po defaultu spredaj s 3cm ok, zadaj je pa s 4,5cm zgledal grdo. Ampak sem imel srečo, da mi je ena vzmet počila, in sem potem kupil Eibach Pro Kit, zdaj je povsod 3cm.

Največji minus mi je pa, da se spredaj zniža oddaljenost od tal. Tako nizkega kot je ta Golf MK3 in Grande Punto v sosednji temi, ne bi imel nikoli.
Recimo sam imam celih 15cm, kar je dovolj da parkiraš čez skoraj katerikoli pločnik povsem do gum, pa imam sedaj, ko so nam pred firmo zmanjšali parkirišče, da moramo parkirati na travi, probleme z gumijastim podaljškom. Ker prvi dan sem parkiral na mestu kjer je precej terena (od takrat parkiram še 2 minuti dlje, skupaj celih 5 min, vozim se pa 12 min), in se mi je odlepil.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So sep 03, 2016 8:49 pm

freddie je napisal/-a:Da jim je všeč je samo po sebi umevno. Zanimalo me je predvsem, če za odločitvjo stoji kakšna racionalna predpostavka ali pa gre morda za zlorabe iz otroštva, pomanjkanja očetovske figure, strah pred višino, otroštvo polno občudovanja Laborghinija Countacha... karkoli. Konec koncev si nekateri prebadajo faluse s piercingi, "ker jim je preprosto všeč", ampak zmeraj je zadaj nekaj globjega.

seveda ja. skos mora bit nekaj zadaj in bohnedaj da bi blo to dobro. zmeraj mora bit nekaj temacnega neka frustracija,kompleksi...ne sodi drugih po sebi.
nekaterim je enostavno ql. a to ne more bit dost dobr razlog?zame je bil.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So sep 03, 2016 9:13 pm

freddie je napisal/-a:Da jim je všeč je samo po sebi umevno. Zanimalo me je predvsem, če za odločitvjo stoji kakšna racionalna predpostavka ali pa gre morda za zlorabe iz otroštva, pomanjkanja očetovske figure, strah pred višino, otroštvo polno občudovanja Laborghinija Countacha... karkoli. Konec koncev si nekateri prebadajo faluse s piercingi, "ker jim je preprosto všeč", ampak zmeraj je zadaj nekaj globjega.

Ma daj ne pametuj no :roll: . Če je človeku nekaj všeč mu je všeč. Kaj od tega ne razumeš? Bolj zanimivo je zakaj imate mnogi tako hudo potrebo po analiziranju in zaničevanju določene skupine ljudi, ki jim je nekaj všeč, tu zadaj mora biti pa res nekaj globjega. Se bojim, da bi bili za analiziranje bolj primerni prav tisti, ki ste stalno obremenjeni z življenji, delom in hobiji drugih, namesto, da bi ta čas in energijo raje porabili za stvari, ki so vam všeč. Ja, bogve kaj se vam je v otroštvu dogajalo :roll: Daj razloži nam od kje taka skrb za početje drugih, ki nima popolnoma nobene veze in nič vpliva na tvoje življenje? Je to posledica zlorabe v otroštvu? :roll:

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 So sep 03, 2016 9:49 pm

Bravo cruiser1☺

Vcasih je fajn samo uzivat v stvareh ki te veselijo... ampak hkrati to pomeni,da mors najdet stvar ki te veseli.
Ce je pa ne najdes.. hja,pol pa prides do tega d je usako stvar treba analizirat pa iskat globje razloge zakaj nekoga nekaj veseli...

Sicer pa moj odg.na vprasanje teme... da ali ne...
Sam se ne vidim v tem,ne cutim potrebe po tem,skoda mi je denarja in dam prevec na prakticnost avta... da ne zapnem ko se vozim po kakem makadamu,kolovozu...

Komur pa ustreza pa... hvala bogu...

Zivi in pusti ziveti...

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie So sep 03, 2016 11:24 pm

cruiser1 je napisal/-a:

Ma daj ne pametuj no :roll: . Če je človeku nekaj všeč mu je všeč. Kaj od tega ne razumeš? Bolj zanimivo je zakaj imate mnogi tako hudo potrebo po analiziranju in zaničevanju določene skupine ljudi, ki jim je nekaj všeč, tu zadaj mora biti pa res nekaj globjega. Se bojim, da bi bili za analiziranje bolj primerni prav tisti, ki ste stalno obremenjeni z življenji, delom in hobiji drugih, namesto, da bi ta čas in energijo raje porabili za stvari, ki so vam všeč. Ja, bogve kaj se vam je v otroštvu dogajalo :roll: Daj razloži nam od kje taka skrb za početje drugih, ki nima popolnoma nobene veze in nič vpliva na tvoje življenje? Je to posledica zlorabe v otroštvu? :roll:

Nihče ni omenjal zaničevanja. Gre pač za zdravo radovednost. Vsakič ko vidimo ljudi, ki počno nenavadne stvari se po naravi sprašujemo zakaj jih počno - ali imajo vpliv na naše življenje je povsem irelevantno (konec koncev, kaj pa IMA vpliv na naša dolgočasna slovenska življenja? Potem bolje da zapremo forum in se pogovarjamo samo še o davkih in spolno nalezljivih boleznih). Nihče ne bo trdil, da ga vsaj malo ne zanima, če bo videl nagca kako leti čez tromostovje s tro-glavim dildom v eni roki in paketom tamponov v drugi. Prepričan sem da večina ljudi ne bi zamahnila z roko rekoč: "Ah, saj ta človek pa nima nobenega vpliva na moje življenje" in odšlo naprej po opravkih.

Sicer pa so odgovori dokaj razočarajoči. "Všeč mi je" nekako ni dovolj. Thank you, Captain Obvious. Resnično vprašanje je ZAKAJ vam je všeč, nekaj, kar vaše vozilo po izgledu preuredi v nekaj kar bi vozili Strojanovi, ki si ne morejo privoščiti nove zadnje preme. Pričakoval sem bolj dvoslojno razpravo, najprej iz estetskega vidika in nato iz mazohističnega... pardon praktičnega. Ampak odgovori so bili bolj kot ne zeh. Najbrž bi bilo isto človeško dogočasje pri tatujih in piercingih.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne sep 04, 2016 12:46 am

freddie je napisal/-a:
Nihče ni omenjal zaničevanja. Gre pač za zdravo radovednost.

Zaničevanje v obliki posmehovanja in tudi z neumnimi pa tudi neokusnimi pripombami o zlorablenju v otroštvu, strahu pred višino....

freddie je napisal/-a:
Vsakič ko vidimo ljudi, ki počno nenavadne stvari se po naravi sprašujemo zakaj jih počno

1.Kaj je nenavadno je zelo relativno. 2.Ne, ne sprašujemo se vsi zakaj nekdo počne nekaj nam nenavadnega, ker nekateri preprosto razumemo, da nismo vsi ljudje enaki in nimamo vsi enakega razmišljanja, enakega okusa, enaka zanimanja...

freddie je napisal/-a:
Potem bolje da zapremo forum in se pogovarjamo samo še o davkih in spolno nalezljivih boleznih.

Zaradi takih uporabnikov je forum poden. Pogovarjaš se lahko o tem kako je najbolje znižati avto in zakaj... pač tehnična debata. Lahko seveda tudi poveš svoje mnenje, da ti to ni všeč in v nadaljevanju ignoriraš teme, ki so namenjena spuščanju vozil... Ampak zdaj tukaj težiti ljudem zakaj jim je nekaj všeč, je pa res milo rečeno debilno. Zakaj pa imajo nekateri raje bel avto namesto rdeč? So imeli tisti z belim avtom tudi težave v otroštvu :roll: ali celo še kaj hujšega?

freddie je napisal/-a: Nihče ne bo trdil, da ga vsaj malo ne zanima, če bo videl nagca kako leti čez tromostovje s tro-glavim dildom v eni roki in paketom tamponov v drugi. Prepričan sem da večina ljudi ne bi zamahnila z roko rekoč: "Ah, saj ta človek pa nima nobenega vpliva na moje življenje" in odšlo naprej po opravkih.

Jaz bom trdil, da me ne zanima zakaj, če vidim kaj takega. Verjetno mi bo pa za hip smešno ali pa tudi ne in bom šel po svojih opravkih naprej. Pa verjemi, da sem že kaj bolj čudaškega videl v življenju. Jej, ha ha! V bistvi mi je to kar smešno, da si dal nekaj prav nič zelo neverjetnega za primer :lol: . Morda te zdaj celo malo razumem, si verjetno še zelo mlad pa nič sveta videl, nič doživel. Ali si pa samo star zapečkar, ki ga vse moti kar ni po njegovem okusu,

freddie je napisal/-a:
Sicer pa so odgovori dokaj razočarajoči. "Všeč mi je" nekako ni dovolj. Thank you, Captain Obvious. Resnično vprašanje je ZAKAJ vam je všeč, nekaj, kar vaše vozilo po izgledu preuredi v nekaj kar bi vozili Strojanovi, ki si ne morejo privoščiti nove zadnje preme. Pričakoval sem bolj dvoslojno razpravo, najprej iz estetskega vidika in nato iz mazohističnega... pardon praktičnega. Ampak odgovori so bili bolj kot ne zeh. Najbrž bi bilo isto človeško dogočasje pri tatujih in piercingih.

he he! oh, vidim, da nikoli ne boš dojel, vedno se boš imel pa za bolj pametnega in pomembnejšega od ostalih. Ja in kaj potem, če kdo želi imeti avto, kot Strojanovi? Zakaj te to moti? Jej, kakšne pripombe. In kaj zdaj tattooje in pircinge not vlačiš? A to ti tudi ni jasno? Kdo bi si mislil :roll: :lol: Na svetu je ogromno ljudi, ki imajo neverjetno različne interese, želje in okuse. Nisi samo ti in nihče se ne bo zgledoval samo po tebi, ki se imaš za tako popolnega :lol:

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne sep 04, 2016 7:52 am

Ne ne. Jest pa štekam Freddyja. Po moje je tako kot pri ženskah. Vsi mamo radi velike joške pa široke boke, ker v podzavesti vidimo veliko mlečno kapaciteto in dobro zmožnost rojevanja mladičev- čist National Geographic razlaga. In s tega vidika dojemamo spuščen avto kot nekaj, kar se vrača polno naloženo iz Mercatorja, se pravi polno hrane in pijače, ergo eksistenčni strah izgine. Ali pa poln avto joškatih punc- veliko zdravih mladičev.
Mogoče prav zato s prezirom gledamo polno naložene kombije na AC. V njih vidimo pa nekaj, kar vozi stvari stran od nas, se pravi nekaj našega drugim, čez mejo, na jug. How 'bout it...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne sep 04, 2016 7:52 am

freddie je napisal/-a:
Nihče ni omenjal zaničevanja. Gre pač za zdravo radovednost. Vsakič ko vidimo ljudi, ki počno nenavadne stvari se po naravi sprašujemo zakaj jih počno - ...

Zaradi "zdrave" radovednosti ima marsikater moj sosed slabe spomine, ker jih je dobil par po gobcu, ko je bil radoveden in ga je preveč zanimalo, kaj počnem jaz na svoji parceli.

Sinko, začni živet svoje življenje in bo potreba po radovednosti, kaj drugi počnejo, počasi odpadla. Pa brigaj se zase in za svojo familjo in ne glej kaj sosed dela.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne sep 04, 2016 7:55 am

primozek68 je napisal/-a: Mogoče prav zato s prezirom gledamo polno naložene kombije na AC. V njih vidimo pa nekaj, kar vozi stvari stran od nas, se pravi nekaj našega drugim, čez mejo, na jug. How 'bout it...

Romuni in bolgari???? Ne, ne, to bi moral bit vesel, ker vemo, da odpeljejo vse smeti (pa občasno kak dober avto razstavljen na dele)...
Old subarus never die, they just get faster!

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne sep 04, 2016 11:07 am

Meni je osebno pri avtu najbolj pomembna uporabnost. Zato sem tudi najbolj ljubitelj karavanov, čeprav si ga trenutno ne lastim. Vsekakor imam rad, da je avto čim bolj nizek, ker mi je takšna vožnja tudi bolj všeč. Toda nikoli pa nebi imel, avta ki je tako nizek (kot npr. golf iz katerega izhaja ta tem), ki je popolnoma neuporaben. Avto mora služiti meni, in tudi biti sposoben zapeljati na kakšen makadam če je to potrebno. Če bi že imel znižan avto, bi imel samo takega, ki je znižan že tovarniško.

Nikakor pa ne želim imeti visokih avtov, kot so SUV-i in enoprostorci, in jih sigurno ne bom imel, do takrat, ko bom star vsaj 60 let. Potem mi bo pa tako ali tako vseeno s čim se vozim. Sam ne vidim popolnoma nobene prednosti v njih razen, da se lažje vstopi. Prav tako pa tudi otroke ni noben problem spraviti v karavana.

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie Ne sep 04, 2016 7:52 pm

Cel kup odgovorov pa niti eden tak, ki bi navedel razlog za ta fenomen. Sami odgovori v smislu "ker jim je všeč" in "to te ne bi smelo zanimati, zakaj te to zanima, žaljivo je da te to zanima, alah je edini bog in mohamed je njegov prerok"...

Nekaj iz imaginarne knjige Pisanje odgovorov na forumih za telebane.... če neka tema osebe NE zanima, potem ne vem zakaj trati čas s tem da nanjo odgovarja. Take teme se je najbolje ogniti, razen če je namen take objave le krik osamljenega v puščavi češ "Opazite me, tukaj sem! Moje mnenje je, da se ne sme spraševati o nižanju podvozja!"

Pa še nekaj o temi sami:
https://www.yourmechanic.com/article/wh ... ing-my-car
Kako ste predelovalci rešili težave omenjene v tem članku?
Sprememba tovarniške geometrije podvozja, večji naklon gum in posledično slabše zaviranje, večja obraba gum, udarci ob višje robnike itd.

Še zmeraj pa ostaja izvirno vprašanje. Zakaj vam je stvar všeč? Je zadaj le slab okus ali imajo nekateri morda upanje, da se bo avtomobilu zaradi tega izboljšale vozne lastnosti? Morda obstajajo nekateri, ki jim je všeč, če se med vožnjo čuti vsaka luknja, češ "to je tak občutek primarne vožnje kot v kakšni 911tki"? Pričakoval sem take bolj konstruktivne in nekonvencionalne odgovore, ne pa SlovenianQuality dolgočasje, kateremu sem priča.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Ne sep 04, 2016 8:46 pm

Model kolk si ti zatezen.... Folk dela s svojimi avti kar jim pase! Enim je vsec stock, enim je vsec riz, enim v nulo spusceni avti..... sprijazni se, sicer pa ne dojamem kaj hoces slisat?
Ce se na tvoj nivo zdej postavim. Dej ti meni povej, zakaj mas tak debilen slog pisanja, ki ni niti zanimiv niti smesen? Kaj mas od tega? Zakaj mas nickname freddie, pa azijsko pismenko za avatar, ce zivis v Sloveniji? Zakaj vozis Megana, ce lahk dobis boljsi avto?
Pust folk na miru in naj delajo s svojimi avti kar hocejo.

PS: ne rabis mi odgovorit na ta vprasanja, ker me res boli ku.rac za tebe.

PS2: res nisi smesen.

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie Ne sep 04, 2016 9:06 pm

McLaren je napisal/-a:Model kolk si ti zatezen.... Folk dela s svojimi avti kar jim pase! Enim je vsec stock, enim je vsec riz, enim v nulo spusceni avti..... sprijazni se, sicer pa ne dojamem kaj hoces slisat?
Ce se na tvoj nivo zdej postavim. Dej ti meni povej, zakaj mas tak debilen slog pisanja, ki ni niti zanimiv niti smesen? Kaj mas od tega? Zakaj mas nickname freddie, pa azijsko pismenko za avatar, ce zivis v Sloveniji? Zakaj vozis Megana, ce lahk dobis boljsi avto?
Pust folk na miru in naj delajo s svojimi avti kar hocejo.

PS: ne rabis mi odgovorit na ta vprasanja, ker me res boli ku.rac za tebe.

PS2: res nisi smesen.

Vseeno ti bom odgovoril in te napotil na prvi in drugi odstavek mojega zadnjega zapisa.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov