Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Izkušnje z italjanskimi odpadi

Napisal/-a andrej777 Ne feb 22, 2004 5:19 pm

V soboto sem bil z nekom u italiji na enem odpadu. Nevem točn kje uglavnem kr daleč od meje. Uglavnem nanovo je šel na en odpad kjer ni bil še nikol ampak je reku da bo zihr še šel.

Vglavnem kupil smo dva avta in prodajalc ga zapelje avto v garažo, ga POSESA, da notr NOVE TEPIHE, ki so bli že zaprti v polivinilu, NATANKA v vsak avto po 15 l bencina(blo dost za do doma), pogledal vse luči če delajo, natoču vitreks, probal vse luči in brisalce, na enem avtu zamenjal akumulator. Uglavnem mi smo samo gledal un je pa avto zrihtal tako da je bil kot nov. Pr nas ti na servisu za dnar tako avto ne zrihtajo.

Tut ta ki je kupu avta je reku da že neki časa v italijo hodi pa da kej tazga še ni vidu. Mehanik je mel z vsakim avtom 10 min dela ko ni mel itak nč druzga za počet pa si na tak način pridobu stranko ki bo zihr še pršla nazaj. Vse tablce in vse smo že v garaži gor našraufal pol pa samo z avtom direkt domov. Bla sta dva pa svaki jima čast da sta šla z nepravimi tablicami in nalepko pa brez prometne direkt čez mejo. Ampak jima je ratal že velikrat. samo mata j***a.

Uglavnem jz sem bil zdej prvič tako u italiji na odpadih pa še bom šu zihr. Kakšni avti so to tam na odpadu. Vidu sem hondo civic 1,6 vtec 160KM 4 vrata, ABS, ASR,klima,notranjost v lesu, šibedah,litke, brez praske za 3500 evrov kar je 830ksit. Pr nas so take honde od 1,5-2 miljona. pa verjetno z manj opreme. pa če daš še 100 jurju za papirje pa maš za manj kot miljon tak avto kot se šika. Ča dobiš pa še papirje letnik ali dva novejše kot je avto je pa pol avto kao tisti letnik in lahko dobiš za njega tut da 2,5 miljona. samo ko se z lažnimi tablicami pelaš čez mejo ne smeš gruntat kaj je če te dobijo (poleg tega da ostaneš brez avta :lol: :lol: :lol: )

Aja sej res neki sem hotu uprašat preden sem se razpisal. Uglavnem tisti ki ste že bli kej v italiji kakšne mate izkušnje pa če ste že kdaj dožvel da so vam servis nardil preden ste avto kupili.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Ne feb 22, 2004 5:28 pm

izkušenj glede servisa še nimam smo pa dobil VW passata karavana TDI letnik 97 za
400.000 sit-ov u nemčiji

casper
Nov uporabnik

Napisal/-a casper Ne feb 22, 2004 5:45 pm

Sej hmal nov več mej tako da ni panike.

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 Ne feb 22, 2004 5:51 pm

kaj je to za en hud odpad :shock:
Slika

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a sport Ne feb 22, 2004 5:57 pm

aja passat je mel mal počen spednji odbijač pa luč je bla mal zamaknjena

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Ne feb 22, 2004 6:13 pm

Se nisem prej spomnu. Mam neki slikc. Jz se kr ne morem nagledat tele hondice. Matr če bi mel seboj dnar bi kr kupu. sej je mel un še ene viška tablce pa nalepko :lol: :lol: :lol:

Zunaj so bli navadni avti pa mal obklofani al pa starejši pol je bla pa garaža 20x30 m samo poštenih avtov brez praske. Mah takih avtov pr nas na sejmu ne vidš. Honda totalno brez praske. mah sej mate slikie pa poglejte. Uglavnem jz samo :shock: :shock: :shock: :shock:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne feb 22, 2004 6:40 pm

Tale civic je men edina honda (poleg taovga accorda), k mi je všeč.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Ne feb 22, 2004 6:41 pm

jaz živim blizu meje z italijo, ampak mi nikoli na pamet ni prišlo kupit tam avto ker (legalno) moraš cel kup papirjev imet pa carina in bla bla.... kar se tiče odpadov so zelo dobro založeni in dobiš rezervne dele katere hočeš za skoraj zastoin. neki nisem razumel a ti če avto pripelješ sem ga ni panike pol registrirat? sej o izvoru avta ti dajo tam papirje a o carine te nikjer ne vprašajo???
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Ne feb 22, 2004 7:02 pm

Pol se prau da bi lahko z istimi dokumenti avto registriral. Bi blo lepo samo nevem če so tako zabiti da bi ti na podlagi italjanskega računa 7 let star avto registrirali.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Ne feb 22, 2004 7:36 pm

Kaj bo ta ko je prepelav avto čez mejo, kaj bo zdej z njim.
A ga bo lahko registriral?

VW_edge
Novinec

Napisal/-a VW_edge Ne feb 22, 2004 7:40 pm

Dobri so te italjanski odpadi se da vse zment pa zrihtat. Enga poznam k mi je tud avto zrihtu iz italije. Na odpadu je avto užgau da je vidu če vse dela, pa u kašnem stanju je motor pol je pa ceu avto rzšravfu pa ga čez mejo prpelu kot rezervne dele.

josef17
Nov uporabnik

Kraj: Tolmin

Napisal/-a josef17 Ne feb 22, 2004 8:06 pm

Hmm,...poznam take tiče ! :twisted:
Pr nas kupijo totalka razbit avto pa ven izreženjo številko šasije, nato gredo v italijo po drug (ubistvu enak) avto , ga lepo ILEGALNO pripeljejo pripeljejo v slovenijo, tu pa še zamenjajo številko šasije in ga lepo prodajo !!!

TAKE LJUDI BI MOGLI ZAPRET !!!

P.S: Ne se čudit kako pridejo čez mejo brez nalepke :) ker imajo seveda na carini kolege policaje, carinike,...in jim nihče ne reče nič !!!
Poznam konkreten primerek...zato mi ne bo noben očital da cariniki niso podkupljivi !

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne feb 22, 2004 8:53 pm

No ja .. lepo slisat .. da bi meli nasi servisi tak odnos .. hehe .. sanja swinja kukuruz a kukuruza nema .. ;)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Ne feb 22, 2004 9:20 pm

Kak bo zdaj ko je evropa, recimo da bi kupu to hondo, pa da maš žlahto v italiji, pa tam pustiš avto do maja. Kaj pol ga lahk čez spraviš, al rabiš kup papirjev, oz. kak bo s tem?

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Ne feb 22, 2004 9:59 pm

Glej veš kako je šel avto čez meje. To človk ma vse nalapke prlimene na avto z lepilom za papir tako da jih lahko kadar hoče dol vzame. In recimo sm je prpelu tipota 1,4 ,klima, el pomik... za 500 evrov. Gor ja dal tablce od audija nalepko pa ne vem od česa. Prometne sploh ni mel. In on lepo tablce gor in se je skus iz italije z celim avtom pelu čez mejo in skos domov. ma j***a samo mu je še zmeraj ratal. Tuki je pa že dobu papirje od tipota in bo samo cifre zbrusu pa nanovo utolku in registriral z drugimi papirji. Pomožnosti so še papirji od avta leto ali dva novejšega in je tako zaslužek še večji.

Aja preden kdo proba. kazan za šverc in utajo davkov niso majhne da sploh ne upoštevamo da ti avto zaplenjo.

Aja pol ko bojo pa odprte meje ti bo lahko pa policaj preverjal kjerkoli cifre od avta. Sej sem reku če bi šel jz tako avto švercat bi vsaj od enga dabu tablce ij prometno od istega avta da vsaj po tipu ustreza prometna. Ne pa da da na tipota od audija tablce.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 23, 2004 9:08 am

Nu-NRG je napisal/-a:No ja .. lepo slisat .. da bi meli nasi servisi tak odnos .. hehe .. sanja swinja kukuruz a kukuruza nema .. ;)

Ima i kod nas kukuruz ali je skupljiji.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po feb 23, 2004 9:34 am

nebivedu je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:No ja .. lepo slisat .. da bi meli nasi servisi tak odnos .. hehe .. sanja swinja kukuruz a kukuruza nema .. ;)

Ima i kod nas kukuruz ali je skupljiji.

LP
Nebivedu

:pij:
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

josef17
Nov uporabnik

Kraj: Tolmin

Napisal/-a josef17 Če feb 26, 2004 12:06 am

zdej ko bo eu ne bo več nobenga problema prpelat avto čez mejo, ubistvu zdej bojo tiste mojstre ki se vozjo čez mejo s ponarejenimi papirji malo več gledali...preverjali prometne pa to..kar pač počne policaj ko vas ustavi.
Tako da se bo najbolj splačalo dol avto kupit pa ga pol naložit na prikolico in pripelajt čez mejo oz. domov...razen če imaš vse papirje v tujini dvigneš preiskušnjo in star je rešena !

Lp

VIA
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a VIA Če feb 26, 2004 12:31 pm

Pa kje v italiji je tale super odpad!? Je imel kako R19 1.8 16V? :?:
Slika

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Če feb 26, 2004 2:11 pm

Ej folkić kdo bi dal tak avto na odpad pa dej povej ti men kok si reku da je ta hondica koštala bomo mi keš zbral k ta avto se da zlo dobr zrihtat.

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov