Mene pa zanima, a kdo ve zakaj imata novi citroen C3 in peugeot 208 pri enakem motorju tako zelo različna pospeška do 100 km/h? Citroen C3 je res težji, a le za okrog 25kg, pospešek je pa slabši za 2,7 sekunde, kar se mogoče komu ne sliši veliko, a je opazno. Tudi prejšnji C3 je bil z enakim motorjem občutno hitrejši do 100 kot nov. Nenazadnje tudi poraba je po uradnih podatkih za 2dl večja. Ok,mogoče je aerodinamika toliko slabša od 208 ampak pospešek mi pa res me gre v glavo. Zanimivo mi je tudi to,da v peugeota vgrajujejo, sicer samo po naročilu, še 1.0 z 68 konji. V C3 pa ponujajo sedaj motor z enako konji (68), a je prostornine 1.2. Gre za isti koncern in mi ni jasno zakaj takšne razlike. Sicer mi je jasno in opazno, da se citroen sedaj orientira predvsem na oblikovanje celotnega avtomobila in udobje, medtem ko peugeot stavi na manj radikalno oblikovanje in boljše materiale ter obdelavo le teh, vendar pa nisem vedel, da bodo delali razlike tudi pri motorizaciji. Nenazadnje je C3 na voljo z manj različnimi motorji kot starejši 208. Hvala