nebivedu je napisal/-a:Če imaš samo en ventilator je le ta sigurno dvostopenjski. Očitno ti deluje samo prva stopnja, ko bi moral pa preklopiti na drugo stopnjo, pa ne preklopi in ti avta ne shladi dovolj.
Jaz bi prvo to preveril.
RedBaron je napisal/-a:Kljuka je naknadno vgrajena.
Skala merilnika je načeloma linearna, res pa je, da v območju normalnih temperatur ponavadi vsi kazalci kažejo 90°C...
Pri enem od prejšnjih avtov (VAG) je pisalo v navodilih, da se v normalnih razmerah med vožnjo kazalec temp. zadržuje v sredini skale, pri večjih obremenitvah, pa se lahko pomakne precej bolj v desno, vednar to ni vzrok za skrb, dokler ne začne utripati lučka za temp. vode...
Klical sem tudi na servis, kjer pravijo, da dokler ne pride do rdečega polja, ni razloga za skrb... in da če bi bil kriv termostat, bi avto že zdavnaj zakuahl...
Vendar ne vem... nimam ravno dobrega občutka, ko gledam kazalec blizu rdečega polja...
Opazil sem pa, da ima na hladilniku(sicer ne menjšem delu) reže, ki so pokrite z loputami, a ve mogoče kdo, kako se odpirajo te lopute?
ggorenc je napisal/-a:RedBaron je napisal/-a:Kljuka je naknadno vgrajena.
Skala merilnika je načeloma linearna, res pa je, da v območju normalnih temperatur ponavadi vsi kazalci kažejo 90°C...
Pri enem od prejšnjih avtov (VAG) je pisalo v navodilih, da se v normalnih razmerah med vožnjo kazalec temp. zadržuje v sredini skale, pri večjih obremenitvah, pa se lahko pomakne precej bolj v desno, vednar to ni vzrok za skrb, dokler ne začne utripati lučka za temp. vode...
Klical sem tudi na servis, kjer pravijo, da dokler ne pride do rdečega polja, ni razloga za skrb... in da če bi bil kriv termostat, bi avto že zdavnaj zakuahl...
Vendar ne vem... nimam ravno dobrega občutka, ko gledam kazalec blizu rdečega polja...
Opazil sem pa, da ima na hladilniku(sicer ne menjšem delu) reže, ki so pokrite z loputami, a ve mogoče kdo, kako se odpirajo te lopute?
Skala merilnika temperature ze 30 let ni vec zvezna!!! Ponavadi od 65-110C kaze sredino. Odvisno od znamke in modela, ampak so nianse. To so naredili ravno zaradi komplikatorjev, ki so stalno vozili avto na servis in se pritozevali. Temperatura namrec stalno niha. Z bufferjem so se resili pezdetov, ki pac nimajo zdrave pameti in/ali inzenirskega znanja. Naslednja stopnja je bila ukinitev cagarja temp. vode in so jo nadomestili zgolj z lucko.. zadnja pa touchscreeni.
ggorenc je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Če imaš samo en ventilator je le ta sigurno dvostopenjski. Očitno ti deluje samo prva stopnja, ko bi moral pa preklopiti na drugo stopnjo, pa ne preklopi in ti avta ne shladi dovolj.
Jaz bi prvo to preveril.
Ce crkne stopnja na ventilatorju je to kvecjemu prva, ki je vezana z uporom. Zadnja dela.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov