mazda-mx3 je napisal/-a:Kolkor sem jaz slisal, je tudi tako, da placas v drzavi nakupa avtomobila davek za nakup avtomobila, ki je vreden do 200K €.
Ce je avto vreden vec kot 200K €, pa moras davek placat v SI, hehehe so prefrigani ni kej rect.
Pa se nekaj, kar ni lih povsem v kontekstu, Slovenija bo znizala DMV za Toyoto Prius in pa Lupota 3L, ker imata emisije CO menda nizje od 110g.
To se bo oveljavilo na splosno za vse avtomobile, ki imajo emisije pod postavljeno mejo.
Prius se bo tako pocenil skoraj za 500k SIT.....novi zakon pa bo prijazen do "skoraj vseh" hibridnih avtomobilov.....hondin hibrid je iz tega izpadel, ker ima 6 gramov visje emisije.
Nebivedu, oprosti za moj "prispevek".
Drugace pa spodbudne novice, aneda.
nebivedu je napisal/-a:3. Carinski postopek odpade - to pomeni da ni homologacije Homologacije pa ni zato, ker ima RS enake homologacijske predpise kot EU.
Daco je napisal/-a: Ker zdaj moras vsak avto, nov ali rabljen pa ceprav ustreha vsem EU standardom homologirat se za Slovenijo posebi (da oni kao ocenijo, ce avto ustreza za na nase ceste... en papircek, pa pokasirajo) in to je zivi nonsense.
![]()
HORSE je napisal/-a:Po eni strani bojo pa tut cene našim mal padle, če se e motim... Vsaj "eksotičnim" modelom...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov