Vsem sorry za zamudo...
No po vrsti:
1. Gre za felge iz trgovine Forstinger (v Radgoni - sicer pa je to mre~a trgovin po celi Avstriji)
2. Za mene so to konkretno 15 x 7 sestkrake Rial Le Mans, majo pa tudo druge seveda, s tem da izbira ni nevem kako velika, so pa pac cene temu primerno nizje
3. Te felge stanejo 77 evrov bruto, se pravi cca. 62 eurov neto - to pomeni, da jih ni treba "svercat" ze namontirane, ampak jih brez problema popolnoma legalno peljes cez mejo (carino placas od cca. 70 evrov neto navzgor - se pa to spreminja, zato se je pred nakupom pametno pozanimat za natancne cifre). Pa se bolje jih je ne v Avstriji montirat, ker je montaza za alufelge, vsaj pri Forstingeru okoli 9 evrov na felgo - kar je hudo dosti. Aja, prek meje se lahko pelje okoli 70 evrov na osebo, kar pomeni za jaz + 3 potniki v avtu, pa lahko 4 felge cist normalno prek peljem, pa se poznaje vrnem po gume (ki so tudi nesramno poceni), pa dam vse skupaj pri nas montirat.
4. Se pred montazo se je treba pozanimat za homologirane dimenzije gum za doticno felgo in model avto - sicer tudi vpis v kartoncek ni mozen - ponavadi se ti podatki dobijo kar na domaci strani proizvajalca felg
5. Tudi meni se zdi, da je potrdilo o montazi popoln nonsens, ker jih 2x na leto menjas - in to sem povedal tudi na RTI-ju. Ampak oni vztrajajo, da brez tega ne gre - sicer pa to potrdilo ni neki bavbav - z RTI-ja ti na email posljejo en tak a4 list, ki se razlikuje na sklope vozila - meni so poslali tistega za podvozju - tu mas razlicne rubrike, med njimi tudi felge - avto peljes na pooblascen servis, tam ti cisto normalno montirajo felge, pol se pa tip felge in avta vpisejo v ta formular, serviser pa ti poci gor stempl, s katerim potrjuje, da je on opravil montazo in da odgovarja navodilom TUV (sicer pa na koliko razlicnih nacinov je felgo moc montira

). in s tem listom pa TUV homologacijo gres na RTI ali LPP
6. Na RTI-ju bi me stal vpis + nov homologacijski kartoncek (jaz ga se nimam, ker mam starejsi avto) 13.800 sitnih (uraden podatek), pomoje je samo vpis torej manj kot 10.000
LP