Debate, ki niso vezane na ostala področja...
 
Uporabniški avatar
soncy
Novinec
 
Prispevkov: 188
Pridružen: So sep 25, 2004 8:52 pm
Kraj: malo na Vrhniki, večina v Senožetih :)

Simulator vožnje - Zbirajo prijave na testno vožnjo

Napisal/-a soncy Pe mar 30, 2018 7:51 am

Pozdravljeni,

Podjetje NERVteh testira na svojem simulatorju vožnje kako miselna obremenitev vpliva na način vožnje (ali vpliva in kako). Če koga zanima, se lahko prijavi še naslednji teden.https://study.nerv-teh.com/#preveri_termine Mene je zanimalo kako to merijo in ali je res tako realna vožnja na simulatorju kot pravijo. To da lahko ovira vožnjo sem že vedela, potestirano na cesti cca 10 let nazaj. :)

Občutek pri vožnji pa je res dober. Po 3 rundah vožnje (30 min) lahko notri padeš in se vživiš v promet. Na začetku sem štartala kot da dirkam, verjetno zato ker sem navajena od igric kjer se je skoraj vedno meril čas. Kasneje me je potem grafika in okolica potegnila notri in je so se prebudili čuti za realno vožnjo. Celo v vzvratno ogledalo sem avtomatsko pogledala kar pri igricah verjetno nikoli nisem. Rezultati vožnje so potrdili moje izkušnje, da dveh miselno zahtevnih stvari ne morem delati hkrati. So pa rekli da se je opazila razlika pri poklicnih voznikih, ti so bili bolj agresivni v vožnji in bolje prenesli miselne obremenitve. Torej je veliko odvisno od prakse oz. izkušenj.

Simulator si predstavljam kot dodatno sito. Prvo sito je vzgoja, nato učenje, avtošole in simulator. Nekaj nevarnih voznikov pa gre skozi vsa sita in so potem grožnja sebi in vsem ostalim na cesti. Želja je imeti teh zadnjih čim manj. Ljudje smo si različni in vsako sito poduči določen tip ljudi, zato je dobrodošlo, da je teh čim več.

Video kako to izgleda: https://www.facebook.com/NERVteh/videos/888704594635327/
Meni je bilo zanimivo in delim tukaj, če še kdo ne želi zamuditi priložnosti in preizkusiti simulator. Na raznih dogodkih me dolge vrste in pritisk čakajočih mine, tukaj pa lahko v miru voziš.

LP
Sonja
Honda sedan- 6.gen.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov