Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Pa je strmoglavilo nase " bojno" letalo

Napisal/-a soso Sr mar 03, 2004 11:20 pm

No mogoce ze slisali:Danes smo izgubili nase vojasko letalo. Strmoglavil je pa na eni njivi v Lenartu to je blizu Mb za tiste ki ne vejo.No in smo ga sli prej gledat okoli 21.00. Ma nic ni ostalo od letala razen malo zadnjega dela vse ostalo pa se je raztresclo po njivi na miljarde kosov.Te kr malo zmrazi ko to vidis.Pa skoda da je bla ze tema se ni kaj dosti vidlo.No pa moram se povedat tudi to da ti nasi policajcki niso tak slabi.Smo prisli tja in sem enga prosil da malo posveti z megalight-ko saj se je full malo vidlo.Me prvo grdo pogleda :x pol se me usmili nam posveti za par sekundic pol pa rece; "Zdaj pa se sam spokajte in pa to ni nic smesnega da se razumemo" to pa zato ker smo se pac zasmejali tisto ko si zacuden pa se malo zasmeji zraven.
In odpujsali smo domov. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
BMW 850i
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a BMW 850i Sr mar 03, 2004 11:55 pm

Ja, sem slišal to žalostno novico. Malo pred svojo smrtjo je krožil nad Mursko Soboto okrog naše hiše - je naš sosed (rojstna hiša), preseljen pa je v hišo nekje 400 metrov stran od nas. :cry:
Predsednik AK Street race team MS

G-4S

Napisal/-a G-4S Če mar 04, 2004 12:09 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če mar 04, 2004 12:06 pm

Ko so dobili prvih par komadov sem bil ravno na BBranču, pa so nas poslal v cerklje na stražo in smo se takrat mal s piloti pogovarjal in za normalen vzlet in pristanek, mora biti pista čisto brez kamenčkov, vsak kamenček na pisti predstavlja nevarnost za to letalo. Pa še to so izjavli, da ta letala niso tok vzdržljiva kokr pravijo, pa da so mel full problemov čist na začetku, ker so mel velik problemov z njimi, ker niso števci normalno deloval - tko da ni nič čudnega, če se je eden od 12-ih sesul - dobr, da se ni že prej.

LP
Nebivedu
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Če mar 04, 2004 12:16 pm

Bedasto je bilo že na začetku, da so sploh šli kaj kupovat. Ta letala so itaki za v muzej ali pa za kaki miting in nič več. Glede na karakteristike so že čisto mimo. S tem se itaki ne moremo braniti.... :roll:

Naši piloti pa bi si lahko kaj bol modernega zaslužili ne pa glih pilatose :(
Če se bojiš brzine prelepi števec!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če mar 04, 2004 1:00 pm

Še enkrat glede pilatusov:

Tile PC-9 je eno izmed najzmoglivejših letal (propelerašev) in turbo motor z 950 konji letalo požene skoraj 600 kilometrov na uro v par sekundah. Sedaj bi pametnjakoviči rekli, da mi rabimo lovce (F16, eurofighter...) NE! V Sloveniji ta letala bi bila neuporabna in tudi če se gremo mu tako letalo v Slovenski pokrajini ne služi in s pilatusom ga pohčiješ. Pa še nekaj nihče nikoli ni rekel, da bomo imeli ta letala za boj v zraku in to nikoli niso bili lovci ampak izvidniška bojna letala.

Dolžina:
10,20
m

Razpon kril:
10,30
m

Višina:
3,30
m

Teža praznega:
1685
kg

Največja teža:
3200
kg

Največja hitrost:
593
km/h

Domet:
1642
km

Potisk:
857
kW

Oborožitev:
-1000 kg različnega orožja

To je tudi šolsko letalo ker je kokpit zelo podoben nadzvočnim letalom. Tisti, ki pa pravi, da je pilatus slabo letalo pa....

Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Če mar 04, 2004 1:03 pm

Pilatus PC-6 je večnamensko lahko transportno letalo, ki je v 15. BRVL prišlo v prvi polovici maja 1998. Poganja ga turbopropelerski motor Pratt&Whitney PT6A-27, ki daje maksimalno moč 550 KM. Letalo je namenjeno za različne naloge, kot so prevoz potnikov, padalcev in ranjencev. Uporabno je tudi za gašenje požarov saj lahko v trup namesti 700 litrski rezervoar za vodo. Odlikuje se z izredno majhno hitrostjo letenja, kar mu omogoča tudi zelo kratek pristanek. Ima tudi sposobnost vzleta in pristanka na zelo kratki neurejeni vzletni stezi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če mar 04, 2004 1:07 pm

Ja PC6 je odličen za prevoz padalcev, saj porabi 15 minut za do višine 4500m, za kar cessna porabi celih 45 minut, sam tuki govorimo o PC9 - sej so zelo uporabni, pa učit se da na njih, samo tile, ki so jih naši nabavli so imel že od začetka ene probleme, zato pravim, da čudno, da niso še prej kej dol padl.

PC6 bi pa jst prec mel, če bi mel dost dnara. Dost tovora gre not, pa pocen vzdrževanje in zelo vzdržljiv avionček.
Old subarus never die, they just get faster!

tekumseh
Nov uporabnik

Napisal/-a tekumseh Če mar 04, 2004 1:21 pm

ma tisti ki pravi da so pilatusi leteče kante ima toliko pojma o letalstvu kot jest o pomivanju posode in nikoli tud od blizu ni videl letala in ne ve čemu je sploh namenjeno verjetno si misli da za boj z f-16.to letalo je namenjeno izvidništvu in podporo pehoti ter šolanje in je za to eno najbolj idealnih letal na svetu in edina vrsta letal ki so za SV primerna.tako da tisti ki menite da so te ene super svetovne kante ne se blamirat. kar se pa nesreče pa žalost ker pilot je bil izjemno izkušen in po neuradnih informacijah se ni katapultiral zato ker je poskušal preprečiti da bi letel v hišo. no ja precej žalostno če se kdo dela norca iz tega in se mu zdi smešno ker je avion padel in razlaga ves pameten naokol kaka j***a imamo slovenci za letala za take idiote škoda da mu ni padel na bučo da bi utihnil.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Če mar 04, 2004 1:24 pm

Slovenija je še znana v letalskem svetu kot zelo zelo kvalitetna in dobra vzdrževalka letal saj tudi Ljubljansko letališče ADRIA vzdržuje v njihovih delavnicah zelo dosti letal tujih zračnih linij. Zakaj so pa imeli probleme ''BAJE'' pa tudi ne vem ker potem bi vsepovsod imeli probleme z njimi ne samo v Sloveniji. Mogoče pa so tile naši narejeni iz rezervnih delov oz odpada pri pilatusu... (Ja sigurno)... Eni so tule prave BABE baba čula baba rekla...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Če mar 04, 2004 1:39 pm

xandrej je napisal/-a:Slovenija je še znana v letalskem svetu kot zelo zelo kvalitetna in dobra vzdrževalka letal saj tudi Ljubljansko letališče ADRIA vzdržuje v njihovih delavnicah zelo dosti letal tujih zračnih linij. Zakaj so pa imeli probleme ''BAJE'' pa tudi ne vem ker potem bi vsepovsod imeli probleme z njimi ne samo v Sloveniji. Mogoče pa so tile naši narejeni iz rezervnih delov oz odpada pri pilatusu... (Ja sigurno)... Eni so tule prave BABE baba čula baba rekla...

Potem pa se racunalniku nasega airbusa nad nemcijo sfuzla ;) Videno ;)
Tolk o vzdrzevanju ;)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Če mar 04, 2004 1:53 pm

woolff je napisal/-a:Bedasto je bilo že na začetku, da so sploh šli kaj kupovat. Ta letala so itaki za v muzej ali pa za kaki miting in nič več. Glede na karakteristike so že čisto mimo. S tem se itaki ne moremo braniti.... :roll:

Naši piloti pa bi si lahko kaj bol modernega zaslužili ne pa glih pilatose :(

ti si cel za v muzej. dej se najprej s kakim pilotom pogovor, pa pol govor. edino letalo, ki bi se mogoce blo primerno za slovenijo, je A10, ki pa je po stroskih ze tolk dalec naprej, da izgubi vecino svojih prednosti v primerjavi s pilatusom.
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Če mar 04, 2004 1:53 pm

Pilatus je pomoje edino letalo primerno za slovenijo!
Če bi meli reaktivce bi lahko lih dobro vzleteli pa bi že morali upočasnit in pristat zarad tega da ne bi kršili zračni prostor tuje države.
Pa tud če bi nabavli reaktivce (kar bi vserjetno marsikdo na tem forumu rad) bi pa itaq blo spet vse narobe, ker so dragi, vzdrževanje je drago itd. in spet se bi ljudje bunli, da gre to vse iz njihovih žepov.
Sam malo v razmislek...

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Če mar 04, 2004 2:05 pm

Nu-NRG je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Slovenija je še znana v letalskem svetu kot zelo zelo kvalitetna in dobra vzdrževalka letal saj tudi Ljubljansko letališče ADRIA vzdržuje v njihovih delavnicah zelo dosti letal tujih zračnih linij. Zakaj so pa imeli probleme ''BAJE'' pa tudi ne vem ker potem bi vsepovsod imeli probleme z njimi ne samo v Sloveniji. Mogoče pa so tile naši narejeni iz rezervnih delov oz odpada pri pilatusu... (Ja sigurno)... Eni so tule prave BABE baba čula baba rekla...

Potem pa se racunalniku nasega airbusa nad nemcijo sfuzla ;) Videno ;)
Tolk o vzdrzevanju ;)

Računalnku se je sfuzlalo... Pri računalniku je samo ena stvar ali dela ali ne dela in če je na servisu delalo kaj ga bodo popravljali če ni kazalo napak se mu je pač v zraku ne vem kaj ima veze tuka sedaj?????? :?: :?: :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff Če mar 04, 2004 2:15 pm

Slovenija ne rabi vojaških letal. Pilatosa pa sem že imel priložnost videt na lastne oči.

Preštejte še malo o njihovih slabostih potlan pa jih povzdigujte v višave. :?

O naših pilatosih imam svoje mnenje. :roll:

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Če mar 04, 2004 2:23 pm

woolff je napisal/-a:Slovenija ne rabi vojaških letal. Pilatosa pa sem že imel priložnost videt na lastne oči.

Preštejte še malo o njihovih slabostih potlan pa jih povzdigujte v višave. :?

O naših pilatosih imam svoje mnenje. :roll:

tudi ti ne rabis avta, kajne?? :wink: kako so ze sli 91ga na nas?? le s pesaki in tanki?? kaj je ze bilo na Bocu in na Sentilju?? in kako bi se koncalo, ce bi mi mel tok usposobljene pilote k jih mamo zdej, s primerno aviacijo??

dej mal nastej tele slabosti, me prav zanima kaj vse bos nastel. in BTW, priloznost videt jih na lastne oci jih je ze mel marsikdo. js celo od blizu.

pa napise se pilatUs, ne pilatOs. hehe, zdej pa full cenim tvoje mnenje!! :vc
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Če mar 04, 2004 2:24 pm

woolff je napisal/-a:Slovenija ne rabi vojaških letal. Pilatosa pa sem že imel priložnost videt na lastne oči.

Ja in če si ga videl.............jst sem ga tud vidu na mitingu v Mariboru pa to še nič ne pomen.

Dej prosim povej mi slabe lasnosti Pilatusa!!!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če mar 04, 2004 2:29 pm

moj sose3d je serviser letal na brniku, in ko bi vi vedli kolk enih papirjev, postopkov in preverjanj je potrebnih za en servis...................... (tut jst nism vedu, oz. si nism nikol mislu!) FUUUL!
res je tudi, da so eni najbolj cenjenih v evropi (cena glede na kakovost!)!
Slika

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff Če mar 04, 2004 2:32 pm

Preberite do konca " moje mnenje "

Pa nehajte o kakih napadih pa vojnah itd. Kaj bi vi leta 91 z letali na naši mali zemjici :?:
Še sami sebe bi potolkli.
Ko so se tukaj pri nas pokali so bili vsega skup 50m razdalje narazen ali pa še manj

Pa brez zamere pobje, le logično razmišljanje :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov