Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PETER O.
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

RENAULT 19

Napisal/-a PETER O. Ne mar 07, 2004 8:20 pm

Mene zanima kako je z renaultom 19 motor 1,8 16V!
Vse slabe lastnosti tega avta me predosem zanima!
Kako je kaj z deli so dragi oz. se bobijo neorginalni?
Hvala za odovore

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Po mar 08, 2004 7:35 am

Avto je pocen, dober za pelat, ampak je vzdrževanje svinsko drago, če nimaš malo avtomehanične žilice ga raje ne kupuj, ker ga boš kaj hitro prodal.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po mar 08, 2004 8:08 am

Pa večina motorjev kr dobr pije olje.
Moj kolega je mel najprej tastaro in jo je zato prodal, sedaj ma pa tanovo in še vedno kupuje 1l olja/1000km.
Pa tud ob malo težji nogi zna ta avto popit >13L/100km.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po mar 08, 2004 8:18 am

Še katra ob težki nogi zna popit 10 litrov... LOL Moj kolega, pa stric pa nevem kdo še... A si ti imel? NE! Potem ne govori bedarij in če še ne veš vsak exotičen avto ima hibe katere kot je lastnik takega avta povedal, da moraš imet vsaj malo mehanične žilice in avto je bomba...

BojanI
Novinec

Re: RENAULT 19

Napisal/-a BojanI Po mar 08, 2004 8:19 am

PETER O. je napisal/-a:Mene zanima kako je z renaultom 19 motor 1,8 16V!
Vse slabe lastnosti tega avta me predosem zanima!
Kako je kaj z deli so dragi oz. se bobijo neorginalni?
Hvala za odovore

Ti bom jest probal odgovorit, ker vidim da fantje spet razlagajo po sistemu "nekje slišano".

Sam sem jo mel (zadnji model) 10 let, kupil sem novo. Kar se porabe tiče vedno okrog 10, ne glede na vožnjo, na strehi sem mel skoz prtljažnik, ker na njem vozim kolesa,surf in podobne reči. Poraba olja 1l na 10.000 od novega pa do zadnjega leta. Avto je bil redno servisiran na 10.000, deli pa niso nič svinjsko dragi. Za vse stvari se da dobit neoriginalne dele (lahko ti svetujem mehanika, če si iz Lj), ki so do pol cenejši (orig. lonec 45.000, neorig z menjavo 25.000). Pri moji ni bilo z mašino nobenih težav, sklopka menjana pri 180.000, sicer pa samo redni servisi in menjave kot pri drugih avtih. Če ne bi rabil večjega avta bi tega kar obdržal, ampak vsaka ljubezen se enkrat neha.
Upam, da boš našel kakšno, ki še ni sterana in zaletena, avto je super.

Lp,Bojan

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 Po mar 08, 2004 8:30 am

Stric xandrej!!
jst sam povem kar vem o tem avtu, vem pa tud kr nekaj čeprav ga ne vozm ker ga ma moj sosed. Reku sm da je povprečna poraba takšna, če pa mislš v prvi na blokadi vozt od križišča do križišča, bo pa porabu 30l. Govoru sm o povprečni porabi pr mal hitrejši vožnji na dolge fure. Res pa je da je avto kr drag za vzdrževanje.

brez zamere

8)

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po mar 08, 2004 8:36 am

Stric Dejan84...

Glej butasto je govorit o avtomobilu, ki ga nisi imel ti sam in to baba čula baba rekla je tudi tako tako bog ve kaj je bilo z avtom, da mu je žrl 13 litrov dejavnikov je 10000 kaj šele, da mu je na 1000 kilometrov popil 1 liter olja in take stvari... Logično pomisli... aja pa to ti je sigurno povedal, ko ga je prodal pa si kupil vsemogočnega Golfa ali kaj takega samo lastniki takih avtov so nemi in lažejo sami sebi... Bedarija... Najboljšega avta še niso naredili... Pri nas v Sloveniji pa če ni Audi pa VW pa je itak vse breveze... Pa brez zamere.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 Po mar 08, 2004 8:41 am

xandrej je napisal/-a:Stric Dejan84...

Glej butasto je govorit o avtomobilu, ki ga nisi imel ti sam in to baba čula baba rekla je tudi tako tako bog ve kaj je bilo z avtom, da mu je žrl 13 litrov dejavnikov je 10000 kaj šele, da mu je na 1000 kilometrov popil 1 liter olja in take stvari... Logično pomisli... aja pa to ti je sigurno povedal, ko ga je prodal pa si kupil vsemogočnega Golfa ali kaj takega samo lastniki takih avtov so nemi in lažejo sami sebi... Bedarija... Najboljšega avta še niso naredili... Pri nas v Sloveniji pa če ni Audi pa VW pa je itak vse breveze... Pa brez zamere.

Če bi dobr prebral, kaj sm najprej napisu, bi vidu, da je prodal 1. model in si kupu novega. Avto še zmer ima. Pije tolk in olja mu požre tolk. Ne razmišlja pa še, da bi menjal za kaki "kmečki ljudski avto".

LSM tudi ti

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Po mar 08, 2004 8:42 am

Se bom še jst še enkrat oglasil.

Trenutno sem lastnik, in vesel uporabnik '91 R19 16v, kateri je tudi na slikah v podpisu. Olje pijejo vse, kar so mi rekli da je normalno za vse 1,8 16v motorje. Glede na to, da novih več ni, in da so stari večinoma zgonjeni, moraš računat, da avto JE velik strošek. Sam sem v 4 mesecih na njega zdeval 200k SIT pa še nisem niti blizu končal. Recimo da je avto v grobem porihtan. Za nadaljnje hibe oz. okvare bom pa rabil predvsem veliko časa. Mam srečo, da sta pr bajti še dva avta in se mi ni treba sekirat če bo moj 1 teden ali 2 stal v prafaktorjih. Dobro bi ti bilo poznati kakega mehanika, ki ta avto pozna, da ti ga bo lahko rihtal (kak mehanik iz dobrega renault servisa z izkušnjami).

Če se boš odločil za nakup, ga pojdi kupovat z nekom, ki je ta avto imel oz. popravljal na kakem servisu (mehanik).

Sam ga trenutno ne bi menjal ali prodal za nič na svetu, ker sem kot prvo zagrižen renojevec, kot dlugo se mi pa avto zdi fantastičen. Golf klasa avta z 1 tono in 101 kW se mi zdi super kombinacija za izredno dobro vožnjo.

Upam, da nisem bil predolg :) Če maš še kako vprašanje pa kr vpraši.
http://www.raceland.si

BojanI
Novinec

Re: RENAULT 19

Napisal/-a BojanI Po mar 08, 2004 9:46 am

Še mal o stroških za R19 !

Največji enkraten strošek je bil tavelik servis na 90.000 in sicer cca 90 kSIT, servis pa je poleg običajnega servisa motorja zajemal še menjavo vseh diskov in zavornih ploščic. Sicer pa upam trdit glede na to, da evidence o stroških glih nisem vodil, da letni strošek za vzdrževanje ni presegel 50 kSIT. V 10 letih sem poleg rednih in tavelkega servisa menjal le še izpušni lonec 2x, kolektor 1x, prvi lonec 1x,manšeto 1x, zavorne ploščice po potrebi. Gume v to ne štejem, menjaš jih po potrebi na 20,30 ali kaj vem, nekteri jih terajo še dalj, kupuješ jih pa po 10kSit pa do...

Lp,Bojan

Uporabniški avatar
Zorqon
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a Zorqon Po mar 08, 2004 7:14 pm

xandrej je napisal/-a:Potem ne govori bedarij in če še ne veš vsak exotičen avto ima hibe katere kot je lastnik takega avta povedal, da moraš imet vsaj malo mehanične žilice in avto je bomba...

1.8 16v....exotičen avto :?: :?: :?:

No comment :!:
Policaj: " boste pihali??? "
Voznik: " ne, bruhal bom "

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To mar 09, 2004 8:42 am

Zorqon je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Potem ne govori bedarij in če še ne veš vsak exotičen avto ima hibe katere kot je lastnik takega avta povedal, da moraš imet vsaj malo mehanične žilice in avto je bomba...

1.8 16v....exotičen avto :?: :?: :?:

No comment :!:

Govorimo o 1.8 16V ne o 1.8 RT pa žnj... Boljše, da no coment...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost