Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

naši plavi angeli

Napisal/-a Pirček Če mar 11, 2004 12:54 pm

http://www.avtomania.com/novice/default ... ge&id=1595

brez komentarja..........kaj se pa je dejansko zgodila pa noben ne ve.....pssssssssst.......
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Če mar 11, 2004 1:18 pm

majo pac slab dan :P

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Če mar 11, 2004 1:25 pm

Pri Avtomaniji ne poznajo cestnih predpisov
- vožnja po levem prehitevalnem pasu dvopasovnice kljub temu, da je bil desni prost,

Tista cesta od Črnuč proti tomačevskem rondoju ni avtocesta. Kaj pol bluzijo o prehitevalnem pasu? Je navadna cesta rezervirana za motorni promet z dvema voznima pasoma. Po levem pasu se lahko voziš kolikor dolgo hočeš. Ista situacija je na severni obvoznici, ki ni avtocesta. Prehitevalnega pasu ni, ker ga ima samo avtocesta.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Če mar 11, 2004 1:26 pm

Tut oni so krvavi pod kožo... :P

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Če mar 11, 2004 1:43 pm

Zakaj se mi zdi, da so zgornji posti namenjeni v zagovor plavcem?
Si ga slučajno zaslužijo?

Seveda, oni lahko počnejo karkoli, kajti ni ga junaka, ki bi jim stopil na prste - vrana vrani namreč ne izkluje oči!

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 Če mar 11, 2004 1:43 pm

So dobri in so slabi :D

LP
Slika

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Če mar 11, 2004 1:43 pm

der_Alte je napisal/-a:Tista cesta od Črnuč proti tomačevskem rondoju ni avtocesta. Kaj pol bluzijo o prehitevalnem pasu? Je navadna cesta rezervirana za motorni promet z dvema voznima pasoma. Po levem pasu se lahko voziš kolikor dolgo hočeš. Ista situacija je na severni obvoznici, ki ni avtocesta. Prehitevalnega pasu ni, ker ga ima samo avtocesta.

Kaj pa je s tabo?!?!?!
Cesta rezervirana za motorna vozila ma glih tako kot avtocesta vozni in prehitevalni pas (ce ni z znaki drugace doloceno)!
Severna obvoznica IMA vozni in prehitevalni pas, prav tako cesta od rondoja proti crnucam (do tam nekje kjer so table z razvrstilnimi simboli).
Ne bluzit neumnosti!
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Če mar 11, 2004 1:53 pm

tudi jaz poznam kar nekaj policistov osebno ali drugače, in so nekateri čist uredu. poznam jih tut ene par k so glavne riti. zakaj bi ljudi sodili samo zaradi napak :P

tako kot bi lahko vse k se ukvarjajo s stylingom in tuningom pometal v en koš divjakov, pa tega ne počnemo, ker vsi pač to niso :roll:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Če mar 11, 2004 5:59 pm

JOYride je napisal/-a:Kaj pa je s tabo?!?!?!
Cesta rezervirana za motorna vozila ma glih tako kot avtocesta vozni in prehitevalni pas (ce ni z znaki drugace doloceno)!
Severna obvoznica IMA vozni in prehitevalni pas, prav tako cesta od rondoja proti crnucam (do tam nekje kjer so table z razvrstilnimi simboli).
Ne bluzit neumnosti!

Z mano nič narobe. TI bi si pa lahko prebral zakon. Edina cesta, ki ima prehitevalni pas je avtocesta. Eksplicitno določeno. Ostale ceste nimajo prehitevalnih pasov. Niti ceste rezervirane za motorni promet.
1. avtocesta je javna cesta, namenjena prometu motornih vozil, ki je označena s predpisanim prome
tnim znakom, ima dve fizično ločeni smerni voziči z najmanj dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom, od katerih je skrajni levi p
as praviloma namenjen prehitevanju, ima krianja z drugimi prometnicami izvedena v različnih nivojih, je zavarovana proti prehajanju divj
adi in na katero oziroma s katere je mona vključitev oziroma izključitev le po pos...

Nikjer ne piše, da ima cesta rezervirana za motorni promet prehitevalni pas. Ima pa lahko več voznih pasov. Torej: lahko se pelješ po levem pasu kolikor ti je volja, če ni desni pas popolnoma prazen (97. člen, točka 6 ), ker ni noben pas namenjen prehitevanju, s katerega se *moraš* po prehitevanju umaknit. Prehitevanje (19. člen, točka 68 ) je manever, ki vključuje tudi spremembo voznega pasu. Zato je recimo, prepovedano prehitevanje po desni na avtocesti in cesti rezervirani za motorni promet. Ni pa prepovedana hitrejša vožnja, vendar pod omejitvijo, po desnem pasu, od tistih na levem. ... Ja, ZVCP na žalost ne vsebuje točne definicije ceste rezervirane za motorni promet, zato je edina cesta, ki ima prehitevalni pas, avtocesta.

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Če mar 11, 2004 6:12 pm

der_Alte je napisal/-a:Ja, ZVCP na žalost ne vsebuje točne definicije ceste rezervirane za motorni promet, zato je edina cesta, ki ima prehitevalni pas, avtocesta.

Točno, ker definicije sploh niso napisane v ZVCP-ju ampak v ZJC (Zakon o javnih cestah), kateri pa tudi ne določa točno prometnih pasov.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Če mar 11, 2004 6:13 pm

Sej kul, sam ne use policaji v isto koš.. mene je ustavu en v petek, nisem mel izpita pri sebi, pa mi je samo opozorilo napisal, pa za temnjene šipe in feltne sploh uprašal ni... (hvala bogu!!)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če mar 11, 2004 6:23 pm

Skull23 je napisal/-a:Sej kul, sam ne use policaji v isto koš.. mene je ustavu en v petek, nisem mel izpita pri sebi, pa mi je samo opozorilo napisal, pa za temnjene šipe in feltne sploh uprašal ni... (hvala bogu!!)

Ja sej, najdejo se slabi in dobri. Samo ob takem pocetju te malo razjezi, zakaj je sedaj treba folk drkat v glavo. Joj mi gre na smeh, ko so pri nas kolonice za njimi. Ne vem zakaj ne prehitijo. Jaz pa potem tudi ne morem, ker cele kolone pa ne smes. Jah no bomo prezvel, ce le hujse ne bo. Je pa res da podatek, da so bili notri trije mulci, dovolj pove. Najveckrat so slabe izkusne ravno s takimi. Ravno iz sole, sedaj pa drzim boga za j***a.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Če mar 11, 2004 6:34 pm

der_Alte je napisal/-a:Pri Avtomaniji ne poznajo cestnih predpisov
- vožnja po levem prehitevalnem pasu dvopasovnice kljub temu, da je bil desni prost,

Tista cesta od Črnuč proti tomačevskem rondoju ni avtocesta. Kaj pol bluzijo o prehitevalnem pasu? Je navadna cesta rezervirana za motorni promet z dvema voznima pasoma. Po levem pasu se lahko voziš kolikor dolgo hočeš. Ista situacija je na severni obvoznici, ki ni avtocesta. Prehitevalnega pasu ni, ker ga ima samo avtocesta.

Oprostite usi ampak teli cesti se reče obvoznca. Pa da mi nou gdo pametvou, jst sm iz unga konca 8) Pa valda da ma tut prehitevaln pas a se vm ne zdi??
LP

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če mar 11, 2004 6:48 pm

Mas tecne pa smotane, pa mas cist kul polcaje.
En me je ustavu 300 metrov od doma, kljub nobenmu prekrsku, mi dal pihat, kljub temu da nisem kazal nobenih cudnih znakov.
Spet drug me je ustavu 1,5 km od doma, pelu sm 86, omejitev 60, pa mi je samo lepo reku gospod mal prehitr ste pelu, jest ja vem, un, 5k bo tole, jest pa :shock: . Samo znaka nisem upostevu, nakonc sm ga se uprasu ce je se ksn radar do lj, pa se je nasmehnu pa reku, da misl da ne ;)
Ucer je en s kombijem Citroen C25 or sth, pelu pod golovcem cca 90 (omejitev 80) pa smo sli mem trije 110 pa tud ni nc naredu. Ni bil prometni, pa se mu ni dal :-P
Pa se dva primera: petek oz sobota ura cca 2 zjutri okrog martinovega enkrat. Me ustav prvi polcaj, kontrola dokumentov pa ce sm kej pil, recem ne ok, srecno vozno pa grem. cez ene 10 km me se enkrat ustav en drug policaj, ista procedura pa srecno :)

Tko da, kokr je, lahko so cist face, lahko pa morijo :?
Zadnjič spremenil Mate, dne Če mar 11, 2004 7:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če mar 11, 2004 6:50 pm

Predn se zacne resno govort o dobrih in slabih dva primera:

Dober polcaj. Me je sam pogledu in mi na besedo vrjel d nism pil, cprou je bil petek zvecer in ura 3 zjutri jst pa sam avtu. Okoliscine sumljive, in mi ni dal za pihat nego mi je raj roko stisnu pa reku srecno vozno, pa sm pol u roki se chuppa chupko najdu :D

Slab(a) polcaj(ka): Polcajke vulve jim materne, worst of'em all!!! Prizorisce: glavna ceste skozi Grosuplje, cas: nedelja 3 p.m. Me gospodicna ustavijo in se je zacel rutinski pregled.

Ona: Dober dan, vozniško pa prometno prosm
Moja malenkost: Izvolijo.
O: Aha, aha, voznik zacetnik, je blo kej alkohola?
M: ????? Nedelja tri popoldan, itaq kdo pa ob tej uri ni pijan... Ni blo alkohola.
O: Stopte vn iz avta prosm, bomo en preizkus opravl. No k ste lih tuki, djte prosm se roke na streho, noge narazen.
M: ??????????????
O: *slat, slat slat slat tip tip slat* OK, nc ni.
M: ?!!????!!?!?!!?!!?!?!!?!!?! Smem zvedt kaj delate?!
O: Ste osumljeni posedovanja orozja.
M: (Ko koncno dojamem svet, ki se - potrjeno -vrti): KWa?! Na podlagi cesa?
O: Na podlagi lastne presoje.ž

No dobr, sledil je pac se pregled obvezne dodatne opreme, preizkus alkoholiziranosti voznika, ki je bil njeno veliko zacudenje pac 0,0 in pa brez pozdrava in cesarkoli vrzeni dokumenti v moje prelestno, nad slovenskimi varuhi zakona, razocarano narocje... :ue

Kdo je pol dobr pa slab?!

p.s.: Chuppa chups je bla pa una s kokakolo k je prou sedla tkrt zjutri :)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Kennman Če mar 11, 2004 7:22 pm

Misak je napisal/-a:Predn se zacne resno govort...

Slab(a) polcaj(ka): Polcajke vulve jim materne, worst of'em all!!! Prizorisce: glavna ceste skozi Grosuplje, cas: nedelja 3 p.m. Me gospodicna ustavijo in se je zacel rutinski pregled.

M: ????? Nedelja tri popoldan, itaq kdo pa ob tej uri ni pijan... Ni blo alkohola.
O: Stopte vn iz avta prosm, bomo en preizkus opravl. No k ste lih tuki, djte prosm se roke na streho, noge narazen.

No dobr, sledil je pac se pregled obvezne dodatne opreme, preizkus alkoholiziranosti voznika, ki je bil njeno veliko zacudenje pac 0,0 in pa brez pozdrava in cesarkoli vrzeni dokumenti v moje prelestno, nad slovenskimi varuhi zakona, razocarano narocje... :ue

glej... mislim da nam je VSEM tuki gor jasno zakaj si bil delezen telesnega pregleda. PICKA JE PICKA!! IN po moje je bla razocarana, kr "pistola" ni bla v takem stanju kot je mislila, da jo bo nasla :D :D :D .
Pac razocarana picka, razocarana nad "neplodno" preiskavo...heheheh....

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Če mar 11, 2004 8:23 pm

@der_Alte:
V resnici se mi ne da kregat ampak bom nahitr par stvari napisal ker bo mogoce koga zanimal. Cist btw: ZVCP sm prebrau zelo velikokrat. Ni pa to edini zakon ki ga je priporocljivo poznat, tako da sem kar nekajkrat poleg se drugih stvari prebral tudi ZJC (Zakon o javnih cestah). Poleg tega imam sreco da je moj oce vodja sektorja za tehnicno urejanje prometa in prometno varnost - DDC (ma velik zravn pri nastajanju in sprejemanju zakonov, poleg tega je njegov sektor zraven pri primerih ko policija oz. sodstvo ne pozna tocnih opredelitev kar se tice cest)
Torej... V ZVCPju cesta rezervirana za motorna vozila sploh ni definirana.
ZJC - 14.clen 5.
avtocesta je drzavna cesta, ki je namenjena daljinskemu prometu motornih vozil in ki je sestavni del avtocestnih povezav s sosednjimi drzavami; njen sestavni del so tudi prikljucki nanjo;
14.clen 18.
cesta, rezervirana za motorna vozila, je javna cesta, po kateri smejo voziti samo tista vozila, ki v skladu s predpisi o varnosti cestnaga prometa lahko razvijejo doloceno hitrost, in je oznacena s predpisano prometno signalizacijo.

Avtocesta ima ze po zakonu vec voznih pasov (vozni, prehitevalni, odstavni...), cesta, rezervirana za motorna vozila pa ima lahko tudi samo enega. Ce pa jih ima vec pa veljajo iste karakteristike kot za avtocesto. To doloca 96. clen ZVCP tc.6, ki pravi: Na avtocesti in cesti z več prometnimi pasovi morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.
Se pravi, voznja po levem pasu je prepovedana, razen v primeru da gre za prehitevanje.

Ni pa prepovedana hitrejša vožnja, vendar pod omejitvijo, po desnem pasu, od tistih na levem.
S tem stavkom nisem siguren kaj si hotel povedati ampak zdi se mi da si dopustil prehitevanje po desnem pasu. 31.clen ZVCPja jasno doloca da je prehitevanje po desni prepovedano, z nekaj izjemami ki so nastete, kamor pa prehitevanje na cesti rezervirani za motorna vozila ne sodi.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če mar 11, 2004 8:24 pm

kmal bo treba pravico v svoje kremple vzet in v glove compartment-u zacet nost tole:
Slika
pa se ene 5 sarzerjev, pa bomo pol vidl kdo bo koga jebu :evil: :evil: :evil:

sicer se ciz strinjam da so tud uredu policaji, sam jih je zlo mal.
vsi tisti 23letni bedaki k misljo da so boga za j***a prjel k majo tiste smesne oprave in k mislijo da v postopek spada tud zaljenje, ponizevanje ipd si pa zasluzjo grmado, al pa saj javni linc in kamenjanje.

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Če mar 11, 2004 8:37 pm

Misak je napisal/-a:Predn se zacne resno govort o dobrih in slabih dva primera:

Dober polcaj. Me je sam pogledu in mi na besedo vrjel d nism pil, cprou je bil petek zvecer in ura 3 zjutri jst pa sam avtu. Okoliscine sumljive, in mi ni dal za pihat nego mi je raj roko stisnu pa reku srecno vozno, pa sm pol u roki se chuppa chupko najdu :D

Ja kaj je pa s tem dialogom narobe?
V tem postopku ni uradna oseba povzročila nobenega protipravnega ravnanja tko
da ne vem zakaj se razburjaš.Če opravlja svojo dolžnost še ne pomeni da je zato slab/a..Glede lastne presoje...ti pa lahko samo rečem-ŽAL tko je pač urejen Zakon o Policiji v SLO pa LP

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Če mar 11, 2004 9:16 pm

@Policist
Priznam, ZVCP in ZJC sem zamešal.

@JOYride
Torej priznaš, da tisto ni prehitevalni pas, kot sem sam napisal, pa si rekel, da bluzim. Tista cesta ni avtocesta, torej ne more imet prehitevalnega pasu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov