- vožnja po levem prehitevalnem pasu dvopasovnice kljub temu, da je bil desni prost,
der_Alte je napisal/-a:Tista cesta od Črnuč proti tomačevskem rondoju ni avtocesta. Kaj pol bluzijo o prehitevalnem pasu? Je navadna cesta rezervirana za motorni promet z dvema voznima pasoma. Po levem pasu se lahko voziš kolikor dolgo hočeš. Ista situacija je na severni obvoznici, ki ni avtocesta. Prehitevalnega pasu ni, ker ga ima samo avtocesta.
JOYride je napisal/-a:Kaj pa je s tabo?!?!?!
Cesta rezervirana za motorna vozila ma glih tako kot avtocesta vozni in prehitevalni pas (ce ni z znaki drugace doloceno)!
Severna obvoznica IMA vozni in prehitevalni pas, prav tako cesta od rondoja proti crnucam (do tam nekje kjer so table z razvrstilnimi simboli).
Ne bluzit neumnosti!
1. avtocesta je javna cesta, namenjena prometu motornih vozil, ki je označena s predpisanim prome
tnim znakom, ima dve fizično ločeni smerni voziči z najmanj dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom, od katerih je skrajni levi p
as praviloma namenjen prehitevanju, ima krianja z drugimi prometnicami izvedena v različnih nivojih, je zavarovana proti prehajanju divj
adi in na katero oziroma s katere je mona vključitev oziroma izključitev le po pos...
der_Alte je napisal/-a:Ja, ZVCP na žalost ne vsebuje točne definicije ceste rezervirane za motorni promet, zato je edina cesta, ki ima prehitevalni pas, avtocesta.
Skull23 je napisal/-a:Sej kul, sam ne use policaji v isto koš.. mene je ustavu en v petek, nisem mel izpita pri sebi, pa mi je samo opozorilo napisal, pa za temnjene šipe in feltne sploh uprašal ni... (hvala bogu!!)
der_Alte je napisal/-a:Pri Avtomaniji ne poznajo cestnih predpisov- vožnja po levem prehitevalnem pasu dvopasovnice kljub temu, da je bil desni prost,
Tista cesta od Črnuč proti tomačevskem rondoju ni avtocesta. Kaj pol bluzijo o prehitevalnem pasu? Je navadna cesta rezervirana za motorni promet z dvema voznima pasoma. Po levem pasu se lahko voziš kolikor dolgo hočeš. Ista situacija je na severni obvoznici, ki ni avtocesta. Prehitevalnega pasu ni, ker ga ima samo avtocesta.
Misak je napisal/-a:Predn se zacne resno govort...
Slab(a) polcaj(ka): Polcajke vulve jim materne, worst of'em all!!! Prizorisce: glavna ceste skozi Grosuplje, cas: nedelja 3 p.m. Me gospodicna ustavijo in se je zacel rutinski pregled.
Ona: Dober dan, vozniško pa prometno prosm
Moja malenkost: Izvolijo.
O: Aha, aha, voznik zacetnik, je blo kej alkohola?
M: ????? Nedelja tri popoldan, itaq kdo pa ob tej uri ni pijan... Ni blo alkohola.
O: Stopte vn iz avta prosm, bomo en preizkus opravl. No k ste lih tuki, djte prosm se roke na streho, noge narazen.
M: ??????????????
O: *slat, slat slat slat tip tip slat* OK, nc ni.
M: ?!!????!!?!?!!?!!?!?!!?!!?! Smem zvedt kaj delate?!
O: Ste osumljeni posedovanja orozja.
M: (Ko koncno dojamem svet, ki se - potrjeno -vrti): KWa?! Na podlagi cesa?
O: Na podlagi lastne presoje.ž
No dobr, sledil je pac se pregled obvezne dodatne opreme, preizkus alkoholiziranosti voznika, ki je bil njeno veliko zacudenje pac 0,0 in pa brez pozdrava in cesarkoli vrzeni dokumenti v moje prelestno, nad slovenskimi varuhi zakona, razocarano narocje...![]()
Kdo je pol dobr pa slab?!
p.s.: Chuppa chups je bla pa una s kokakolo k je prou sedla tkrt zjutri
S tem stavkom nisem siguren kaj si hotel povedati ampak zdi se mi da si dopustil prehitevanje po desnem pasu. 31.clen ZVCPja jasno doloca da je prehitevanje po desni prepovedano, z nekaj izjemami ki so nastete, kamor pa prehitevanje na cesti rezervirani za motorna vozila ne sodi.Ni pa prepovedana hitrejša vožnja, vendar pod omejitvijo, po desnem pasu, od tistih na levem.
Misak je napisal/-a:Predn se zacne resno govort o dobrih in slabih dva primera:
Dober polcaj. Me je sam pogledu in mi na besedo vrjel d nism pil, cprou je bil petek zvecer in ura 3 zjutri jst pa sam avtu. Okoliscine sumljive, in mi ni dal za pihat nego mi je raj roko stisnu pa reku srecno vozno, pa sm pol u roki se chuppa chupko najdu
Slab(a) polcaj(ka): Polcajke vulve jim materne, worst of'em all!!! Prizorisce: glavna ceste skozi Grosuplje, cas: nedelja 3 p.m. Me gospodicna ustavijo in se je zacel rutinski pregled.
Ona: Dober dan, vozniško pa prometno prosm
Moja malenkost: Izvolijo.
O: Aha, aha, voznik zacetnik, je blo kej alkohola?
M: ????? Nedelja tri popoldan, itaq kdo pa ob tej uri ni pijan... Ni blo alkohola.
O: Stopte vn iz avta prosm, bomo en preizkus opravl. No k ste lih tuki, djte prosm se roke na streho, noge narazen.
M: ??????????????
O: *slat, slat slat slat tip tip slat* OK, nc ni.
M: ?!!????!!?!?!!?!!?!?!!?!!?! Smem zvedt kaj delate?!
O: Ste osumljeni posedovanja orozja.
M: (Ko koncno dojamem svet, ki se - potrjeno -vrti): KWa?! Na podlagi cesa?
O: Na podlagi lastne presoje.ž
No dobr, sledil je pac se pregled obvezne dodatne opreme, preizkus alkoholiziranosti voznika, ki je bil njeno veliko zacudenje pac 0,0 in pa brez pozdrava in cesarkoli vrzeni dokumenti v moje prelestno, nad slovenskimi varuhi zakona, razocarano narocje...![]()
Kdo je pol dobr pa slab?!
p.s.: Chuppa chups je bla pa una s kokakolo k je prou sedla tkrt zjutri
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov