Debate, ki niso vezane na ostala področja...
 
avokado
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 27
Pridružen: Pe jun 07, 2013 8:57 pm

Re: Digitalna servisna knjiga / evidenca

Napisal/-a avokado Pe maj 13, 2022 4:33 pm

emozul je napisal/-a:Čisto enostavno. Lastniku rečeš, da naj na pooblaščencu sprintajo zgodovino. Ali pa greš skupaj z lastnikom na pooblaščenega.


Točno tako. Tebi ne smejo dat, lastniku pa z lahkoto. On potem da tebi. Če kupuješ od privat, je to edina pametna poteza. Dilerji pa ponavadi tega nimajo, ker jim ni v interesu težit prodajalcu avta. Se pa da včasih prosit dilerja, da pokliče prodajalca, ampak to je bolj dobra volja tako dilerja kot nadalje prodajalca.
 
avokado
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 27
Pridružen: Pe jun 07, 2013 8:57 pm

Re: Digitalna servisna knjiga / evidenca

Napisal/-a avokado Pe maj 13, 2022 4:39 pm

boštjan_01 je napisal/-a:emozul, ni tako enostavno.
To moraš vedeti preden narediš prepis in opozoriti prejšnega lastnika. Te zadeve malo kdo ve, saj ne menjuješ avta vsak mesec.
Če je prodajalec avtohiša, pa spet ne more pogledat od prvega lastnika. Tudi prvi lastnik nima več pravice, če avto ni več pisan na njega.

lp


Prejšnji lastnik bo pa ja menda lahko dobil izpis računov ki so bili izdani njemu na njegovo ime. Saj menda ne bodo skrivali njegovih podatkov pred njim samim.

Lahko je prodajalec avtohiša, ampak servis tega ne ve in če stari pokliče in preverijo njegovo identiteto in vidijo podatek na računih, ne bo problema dobit račune.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov