Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Poznavalec foruma

Re: START / STOP - uporaba sistema med vsakodnevno vožnjo...

Napisal/-a mrtwelvetrees Če jan 23, 2025 8:05 pm

Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Merlin
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin Če jan 23, 2025 10:33 pm

Ja tega je kar nekaj. Samo kaj dela za ta model pa je vprašanje. Zato iščem nekoga, ki ve oziroma to že ima. Kot rečeno pa ne bi sam nekaj čaral. Avto je le nov. Še tako ne vem kaj bi bilo potem z garancijo.
Sem pa prepričan, da kakšen stručko to zna izklopit tudi preko računalniškega testerja, forscana ali celo obdja.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Pe jan 24, 2025 6:26 am

Pri nekaterih avtih to ni tako enostavno kot se sliši, zato se ponujajo moduli kateri namesto tebe vklopi tipko ob vsakem zagonu.
Če ni tipke je situacija lahko še slabša.
Pri Alfa Romeo Giulia naprimer, noben obd tester, ali org. multiecuscan nima te funkcije, in je potreben poseg v sam sam motorni računalnik.
(podobno kot dpf off itd....)

Merlin
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin Pe jan 24, 2025 11:37 am

Kukec je napisal/-a:Pri nekaterih avtih to ni tako enostavno kot se sliši, zato se ponujajo moduli kateri namesto tebe vklopi tipko ob vsakem zagonu.
... in je potreben poseg v sam sam motorni računalnik.

Se strinjam. Ravno o tem govorim. Je pa žalostno, da to na pooblaščenem servisu oziroma tam kjer je bil avto kupljen tega na željo kupca in njegovo odgovornost to ne želijo storit, sem prepričan da če kdo lahko to storijo oni, verjetno pa ne smejo.
Prav tako recimo izklop zvočnega opozorila na prekoračitev hitrosti ali line asistenta.
Potem pa se poslužuje raznoraznih posegov v avto, ki niso "serijski", ker večina teh "pripomočkov" nimajo veze z varnostjo ali onesnaževanjem okolice.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Pe jan 24, 2025 9:00 pm

Kukec je napisal/-a:Pri Alfa Romeo Giulia naprimer, noben obd tester, ali org. multiecuscan nima te funkcije, in je potreben poseg v sam sam motorni računalnik.

ah ja....kupi se dongle....vmesno vezje med tipko in ožičenjem.... konektor dol, konektor v vmesnik, vmesnik na stikalo in je... cena nekih 20-25€ če se prav spomnim

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 So jan 25, 2025 8:13 am

Gricko je napisal/-a:
Kukec je napisal/-a:Pri Alfa Romeo Giulia naprimer, noben obd tester, ali org. multiecuscan nima te funkcije, in je potreben poseg v sam sam motorni računalnik.

ah ja....kupi se dongle....vmesno vezje med tipko in ožičenjem.... konektor dol, konektor v vmesnik, vmesnik na stikalo in je... cena nekih 20-25€ če se prav spomnim

Ne se sekirat zaradi tega start stop sistema, sploh pa je neumno delat neke predelave. Na Chevrolet Aveu dizel letnik 2012 ( če vprašaš poznavalce je to največji šrot od avta), imam 345kkm, še prvi zaganjalnik in tretji akumulator. Nobenih težav, samo manjsa poraba in neslišen na mestu. Seveda pri držanju sklopke ne ugasne motorja, zato ne razumem tistih pripomb za 3 sekunde...

Merlin
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin So jan 25, 2025 8:55 am

Gricko je napisal/-a:

A bejž no. Kaj ne poveš. :roll:
Merlin je napisal/-a: Kot sem malo gledal obstajajo neki adapterji, ki se vstavijo med vezje pred stikalom...

Merlin
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin So jan 25, 2025 8:57 am

lada2103 je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:

Ne se sekirat zaradi tega start stop sistema, sploh pa je neumno delat neke predelave. Na Chevrolet Aveu dizel letnik 2012 ( če vprašaš poznavalce je to največji šrot od avta), imam 345kkm, še prvi zaganjalnik in tretji akumulator. Nobenih težav, samo manjsa poraba in neslišen na mestu. Seveda pri držanju sklopke ne ugasne motorja, zato ne razumem tistih pripomb za 3 sekunde...

To imaš ročni menjalnik. Tam ni problem. Pri avtomatiku je pa druga pesem.

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 So jan 25, 2025 10:26 am

Se mi je zdelo, da je zadaj še kakšna težava

Merlin
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin So jan 25, 2025 10:38 am

golfko di zlodko je napisal/-a:
golfko di zlodko je napisal/-a:Jaz sem ga na svojem avtu trajno izklopil. To je popolna bedarija in ta sistem ne bo rešil planeta.

... ali pa se fizično odklopi kabel pri akumulatorju.

Zakaj ne poveste, da je tako enostavno :?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Poznavalec foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So jan 25, 2025 3:49 pm

Ja, samo ti potem javlja napako (odvisno od proizvajalca avtomobila)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 So jan 25, 2025 4:59 pm

Kaj pa če bi se navadil da izklopiš po vsakemu zagonu avtomobila? Jaz sem se tako navadil, da že podzavestno izklopim stop&start, prižgem auto hold in odprem ogledala.

Merlin
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin So jan 25, 2025 5:36 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:Ja, samo ti potem javlja napako (odvisno od proizvajalca avtomobila)

Vse kar je, gori majhna siva skorajda neopazna lučka, kar pa me ne moti.
Slika

Če ne bo kakšne druge težave, dokler ne najdemo kakšne druge rešitve bo to kar v redu.

Merlin
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin So jan 25, 2025 5:46 pm

D12J12 je napisal/-a:Kaj pa če bi se navadil da izklopiš po vsakemu zagonu avtomobila? Jaz sem se tako navadil, da že podzavestno izklopim stop&start, prižgem auto hold in odprem ogledala.

Ja že tako moram izklopit ene 10 :roll: stikal preden se odpeljem. A s/s, lane asist, Traffic Sign Assist, auto hold ne vklapljam razen v res kakšni koloni, ker mi pri speljevanju, če res nisi nežen preveč skoči, če samo spustim bremzo lepše spelje.

Sedaj moram samo še ugotovit kako izklopit nadležno zvočno opozorilo Traffic Sign asistenta. Skos piska, posebej pa po naseljih. Največji problem pa je da piska tam kjer ne bi smel. Mape so posodobljene-najnovejše, pa v našem kraju na veliko koncih kaže napačno. Tam kjer je 50 kr kaže 40 ali celo 30 in potem skos piska. Saj se da vsakič izklopit na volanu, če držiš več kot 3 sek. samo je to res nadležno.
Samo to je pa že za v drugo temo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov