Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Fiktivni oglasi pooblaščenih trgovcev VW?!

Napisal/-a Lignage Po avg 12, 2024 6:17 pm

Pozdravljeni,
mi lahko prosim nekdo razloži tu gor, (ki ve zakaj se gre), čemu fiktivni oglasi? Sklepam, da gre za fiktivne oglase - ali kaj se to grejo ene igrice? :roll:

Danes sem se že drugič zanimal za nakup malo rabljenega, testnega, Golfa pri pooblaščenem trgovcu in že drugič se mi je zgodilo, da potem popoldan ali ob koncu njihovega delovnika označijo, da je avto prodan. Konkreten primer avta, za katerega sem klical danes: (v priponki). Avto je imel ceno znižano na nekaj čez 31 000€, sedaj, ko so označili oglas kot "prodano", se znižane cene ne vidi več.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... gen%20Golf

Hvala.
Priponke
GolfR.jpg

tilzator
Nov uporabnik

Re: Fiktivni oglasi pooblaščenih trgovcev VW?!

Napisal/-a tilzator To avg 13, 2024 7:54 am

Možno je, da so v vmesnem času dobili rezervacijo za vozilo? Sicer ne vem, če je tudi Autodelta del tega ampak vem, da ima VW skupina v Sloveniji (vsaj v okviru Porsche Inter Auto) izjemno dodelane spletne strani, kjer lahko praktično kupiš (oziroma v prvi fazi rezerviraš) vozilo preko spleta. Morda ima tudi Autodelta podoben sistem in potem pač konec delavnika ročno umikajo oglase iz Avto.net?

Je pa očitno vozilo še vedno označeno kot testno v Volkswagen sistemu kar pomeni, da se lahko prijaviš na testno vožnjo z njim. Sam bi naredil točno to, prijavil se na testno vožnjo z vozilom. Našel sem ga na tem linku: https://vozilanazalogi.volkswagen.si/ca ... 0815773-SI Če ne drugega te bodo poklicali in rekli, da je avto prodan.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer To avg 13, 2024 11:36 am

Ker nateg.....

Sam sem šel gledat 2 nova "sta na zalogi" ... pridem tja, ... se vse menimo potem pa pravi ceno. Ga gledam, zakaj je avto dosti dražji ..... in odgovor .... sej to je drugo vozilo.
Sem mu lepo povedal, da vem, da ni .....

Pravi ..... ja jaz imam tak podatek. Vzemi ali pusti ....
Sem se samo nasmejal ..... in odšel.
Potem sem pa se tuhtal... avto je bil 33 ..... "znižan" na 27. Ko sem videl katero financiranje bi moral vzeti ...... sem bil na skoraj 33, 34.
Drugi primer ni bil dosti boljši.

V moji glavi .... bom rekel samo to Katastrofa od prodajalcev.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To avg 13, 2024 3:25 pm

Jah, zanimivi časi, res!

Trgovci imajo popolno odsotnost interesa karkoli prodat. Pri prejšnjem primeru (pri drugem trgovcu), samo da sem poklical, so takoj zatem oglas umaknili (označili prodano). Komunicirajo večinoma slabo. Iz Trebnjega že več kot en mesec čakam na ponudbo za opremo 4joy. Ne razumem, zakaj bi bil za trgovca to tako velik in zamuden projekt :lol: ...me je pa vprašal tam, če se zanimam za petvratnega golfa.. :roll: ...sej, a karavanski pa nima 5-vrat? :roll: ...tako, da jim tudi osnovno poznavanje avtov kar precej šepa.

tilzator
Nov uporabnik

Napisal/-a tilzator To avg 13, 2024 3:47 pm

Vedno se lahko obrneš na uvoznika. Gre za ugled blagovne znamke in uradni trgovec ter serviser mora določene standarde izpolnjevati. Verjemi, da bodo potem odgovori hitro prišli iz vseh strani. Preizkušeno, ker si nihče ne želi slabih rezultatov na raznih KPI merjenjih. Če pa boš tekom pogovora s prodajalcem še v šali navrgel, da še dobro da nisi skriti kupec, te pa bodo začeli nositi po rokah. :)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To avg 13, 2024 5:26 pm

Seveda se ne bi in se tudi ne bom nikamor obračal. Če se otepajo 30 000 + denarja, se pač otepajo. Največ, kar lahko naredim je, da sem tu odprl temo, da se vsaj malo špegla nastavi pooblaščencem. Če imajo trgovca, ki ne zna niti prešteti vrat pri avtu, se sprašujem: "So to sploh še trgovci ali je to že "kar nekaj vse skup"?"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], MSrougeZX in 28 gostov