Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Kdaj 48V v avtih, če sploh?

Napisal/-a red_mamba Ne mar 14, 2004 3:13 pm

Nekajkrat sem zasledil novico, da bi se naj po novem v avtomobile vgrajevali akumulatorji z 48V napetostjo, tako da ne bo velikih tokov po žicah, pa tudi muzika bo bolj sekala :D

Mogoče kdo ve katerega leta se bo to začelo prakticirat pri novo narejenih avtih?

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne mar 14, 2004 4:03 pm

Prvič šlišm. Drgač bi pa blo logično da bi mal povišal napetost. Na začetku so ble samo dve luči na avtu zdej je pa vsega polno.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne mar 14, 2004 4:06 pm

po moje bo 24V kr zadostovalo za neki časa če bomo sploh prišli do tega.
Bilo bi pa enkratno povečanje napetosti se strinjam
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne mar 14, 2004 4:37 pm

Se mi zdi da sm na DSF-u enkrat zasledil v oddaji "auto maher" (nam sploh probal prav napisat tko da laugh away :D ). V tej oddaji govorijo pač kako so avti sestavljeni in tam sem zasledil enkrat da bi naj prešli na 48V sistem zaradi vse večjega števila porabnikov. Kej druzga k to pa nism ujel :(
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov