Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Poznavalec foruma

Rabljen avto iz Nemčije po naročilu

Napisal/-a mrtwelvetrees Če sep 05, 2024 3:04 pm

Polno je teh uvoznikov ki ti avto pripeljejo.
Zanima me, če sam ne greš avta pogledat, ali imajo ta podjetja oglednike ki ti avto vsaj malo prej pregledajo da dobiš zanesljive odgovore, ne od prodajalca.

Zanimajo me osebne izkušnje.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Kraj: ok. MB

Re: Rabljen avto iz Nemčije po naročilu

Napisal/-a Kukec Pe sep 06, 2024 9:28 am

Seveda imajo, ampak to dodatno stane.
Firme ki se oglašujejo za uvoz avtomobila po želji, po izkušnjah cca 1000-1500€ + dejanski stroški uvoza.
Torej "samo" 1500€ da poiščejo avto, naredijo par klikov, klicev in mailov in avto na tak način preverijo. Imajo opcijo ogleda na lokaciji, ampak verjamem da je to dodaten strošek ki ni vštet v "osnovni" uvoz.
V mojem primeru me je uvoz stal 750€, če bi za to "najel" podjetje bi plačal dodatnih 1500€, naredili pa bi iste stvari kot sem jih pri nakupu sam.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe sep 06, 2024 10:16 am

Ne nimajo. Zato pa sam uvozis avto od uradne AH z garancijo/jamstvom, ki ga lahko uveljavljas tudi v SLO.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Pe sep 06, 2024 12:33 pm

Dilerčki so v reklamah polni hvale: "poiščemo avto po vaših željah, ga temeljito preverimo, se pogajamo za ceno..."
Blef!
1500-2000 ojrof stran vrženega denarja.

Za storitev 1500 eur + stroške pričakujem, da dilerček avto priklopi na tester, ga pregleda na dvigalki, premeri debelino laka in servisno dokumentacijo, opravi testno vožnjo... Tega ni in nikoli ne bo.
Pot pod noge in samostojen uvoz. Imejte ogledanih vsaj 4-5 vozil, ker se pogosto izkaže, da avto ni tak kot je bil v oglasu. Poznam ljudi, ki so se razočarani vračali iz Nemčije. V glavah našega plebejstva biva stereotip o poštenih Nemcih. Realnost je drugačna. Tudi v Nemčiji prevrtijo preko 50% števcev na rabljenih vozilih.
Nimam zaupanja ne v Johana iz Bochuma ne v Senada iz "Avta čuri-muri"
Osebno bi priporočil nakup v BE, NL, DEN.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe sep 06, 2024 1:24 pm

S kolegi smo vsi vzeli avte (cca. 10 avtov) na pooblascencih v DE, brez da bi avte videli v zivo. So bili taki kot opisano.

boštjan_01
Stalni uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe sep 06, 2024 3:08 pm

Ne vem kaj pričakuješ. To so preprodajalci kot vsak drug. Ima malo drugačno taktiko do strank, na koncu vsak dela za denar. Avto ti poišče točno po tvojih željah. Saj na koncu ga ne rabiš kupit, bo že našel drugega kupca.
Nateguni, ki radi nekaj zamolčijo ali zavestno lažejo so vsepovsod. Ampak v Nemčiji je tega precej manj kot smo vajeni doma, previdnost v vsakem primeru.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Poznavalec foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe sep 06, 2024 6:33 pm

Se pravi, da če ti avto sam najdeš na Mobile.de ni nič ceneje kot da ti ga oni najdejo.

Problem je it v Nemčijo in si ga ogledat na lastne oči.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov