Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: Zadnji žebelj v krsto: pogonski jermen v olju je sr*nje

Napisal/-a Firediver Če sep 19, 2024 7:19 am

Da ne bo kdo mislil, da zagovarjam proizvajalca, ampak:

- informacij je več kot dovolj, škoda, da niso vse kredibilne. Seveda, treba je verjeti pravim, to vsak ve, ne zna pa jih vsak prepoznati. Vsaka čast, da ste nekateri 100% glede prepoznavanja. (Lastniki in drugi sodelujoči s slabo izkušnjo izvzeti).
- ljudje smo različni in neznanje strojništva ne more biti kar "napaka kupca preden kupi avto". Pač marsikomu so profesija in hobiji na drugih področjih, nihče ne more posedovati toliko znanja, da je na vseh področjih strokovnjak.
- samo nekaterim (Lastniki in drugi sodelujoči s slabo izkušnjo izvzeti) je situacija tako preprosta, da se čudijo ostalim, kako to, da ne zmorejo razumeti te preprostosti. Je problem pri nekaterih ali pri večini?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

boštjan_01
Stalni uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Če sep 19, 2024 10:54 am

Ne vem od kje informacije kako s(m)o nekateri 100% prepričani, prepoznamo, vse znamo ...
Še najbolj 100% sem da je tvoje zanaje slovenščine sumljive kredibilnosti, to sem že večkrat povedal.
Če nekaj ne znaš, po kakšni logiki je kriv nekdo drug? Kdo drug konkretno? Koga moramo tožit če ne razumeš motorja in avta?

Pa še to:
Veliko vas opisuje kako morajo biti avti vrhunsko zanesljivi, vse tipitopi. Če se slučajno kaj pokvari takoj popravijo, še po rokah vas nosijo kot kralja. Ja seveda
To niti slučajno ni res, to so velike laži. Ljudje ki berejo forum so zavedeni, nategnjeni z kopico lažmi. Kredibilnost je zelo vprašljiva

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Pe sep 20, 2024 7:59 am

[quote="boštjan_01"]Ne vem od kje informacije kako s(m)o nekateri 100% prepričani, prepoznamo, vse znamo ...
Še najbolj 100% sem da je tvoje zanaje slovenščine sumljive kredibilnosti, to sem že večkrat povedal.
Če nekaj ne znaš, po kakšni logiki je kriv nekdo drug? Kdo drug konkretno? Koga moramo tožit če ne razumeš motorja in avta?

Pozdravljeni, z dobrim namenom.

Predvidevam in prav bi bilo, da na forumu pišemo z dobrim namenom in s pravo mero razumevanja in strpnosti.
Med te
sodi tudi to, da drugemu avtorju ne očitamo kakšne drobne napake. Zmoti me, ko oseba manipulira s prepričanjem, da je drug uporabnik foruma šibak v rabi slovenščine in to svojo domnevo uporabi kot argument v sporočilu. Tak pristop odbija in je lahko celo žaljiv.
Ob tem lahko povem, da ta avtor v tem sporočilu naredi več pravopisnih napak, kot predhodnik.

Lep pozdrav

boštjan_01
Stalni uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe sep 20, 2024 12:55 pm

Meni je popolnoma vseeno kaj kdo razume in kako piše, lahko tudi z popačeno Slovenščino. Razen seveda če se boš zapičil v mene osebno in poskušal moje komentarje preobračat, da dobijo povsem drug pomen.
Če si sposoben in imaš j***a, napiši komentar po svoje, nekaj z svojimi besedami. Ne pa da drugemu obračaš besede, kaj smo mogoče stari 10 let?

Učitelji ocenjujejo znanje. Če znaš (pre)malo, ti reče da ne znaš in dobiš negativno oceno. Ali je to žalitev?
Povedal sem svoje mnenje, brez žaljivih, vulgarnih, ali kakšnih podobnih besed. Če je kdo užaljen, je to njegova odločitev.

Se strinjam, na forumu pišemo z dobrim namenom in s pravo mero razumevanja in strpnosti, itd

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne sep 22, 2024 9:24 am

Saj veste kakšne promocije so po medijih zadnje čase. Naj peče začimba ne besede. Kakorkoli avto je stroj ki mora služit nam in ne obratno.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr sep 25, 2024 5:17 pm

2CV_1976 je napisal/-a:... jermen je zamenjala na 45.000 km ...

Jermene se je pri Peugeotih menjalo na 240.000 (!!) km. Toliko je bil predpisan servisni interval. 45.000 km je slaba šala.

O ostalem pa ne bom. Dejstva so na mizi, ampak ste eni trdi kot kamen in vas nič ne premakne. Živite dalje v svojem balončku, jaz pa vem da Peugeota ne kupim več (sem jih imel 5, skoraj 6 z 1.2 motorjem omenjenim tukaj) in ravno tako ga odsvetujem vsem svojim znancem. Eden ima celo osebne izkušnje, pa niso pozitivne.

Edino kar se bom izobrazil je še, katere znamke so pod Stellanisom.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe sep 27, 2024 12:32 pm

Ko je imel VAG pred leti probleme s ketno na TSI-jih, se jim na prodajnih številkah ni poznalo, pa so lep čas reševali problem.

Dejstva so bila na mizi, tudi veliko napisanega na tem forumu. Pa še vedno je bilo in je veliko kupcev - sedaj pa razumi to trdoto kamna...

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Pe sep 27, 2024 1:00 pm

Prijatelj pri stiridesetih, v vecji firmi vodi papirologijo za avtopark. Dva dni ga je locilo do nakupa rabljenega 2008 ali 3008 (ne vem natanko, me Pegueot ne zanima) s tocno PureTech 1,2 motorjem. Imel je sreco, da mi je omenil namero in sem ga usmeril na tisto drugo temo o teh motorjih na A.com.

Pojma nima folk, kaj se dogaja s temi motorji, ker v sobotnem Delu tega ne boste zasledili, niti POPtv in RTVSlo o tem ne porocata, ce razumete sarkazem.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe sep 27, 2024 1:41 pm

Tezave pri TSI niso bile tako hude. Pri teh jermenih v olju se vcasih zgodi, da motor zariba, kar je bolj hudo kot, ce zance veriga ropotat in jo je treba zamenjat.
TSI so imeli prednost pred konkurenco v zmogljivostih in porabi. Pri njih si z nižjo porabo goriva že uspel privarčevat za morebitno menjavo verige. Pol EUR vsakih 100 km, 500 EUR privarčevanih na 100k km itd.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo So sep 28, 2024 8:10 am

Firediver je napisal/-a:...sedaj pa razumi to trdoto kamna...

Se ne obremenjujem s tem ;) Manj stresa zame, ker imam preprosto politiko: vsakemu svoje. Jaz preden kupim avto si vzamem čas in preberem naše ter tuje forume in se nato odločim. Če pa nekdo ne posveti svojega časa kam in za kaj bo zapravil 20k+, pa ni moj problem.

Je pa res da vsaka šola nekaj stane, sem jih tudi sam dal ene par skozi.

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell So sep 28, 2024 6:37 pm

Že, ko človek zboli najprej prebere domače in tuje forume in se potem na podlagi tega odloči, če bo odšel k zdravniku ali ne.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne sep 29, 2024 4:50 am

Jaz pa ne jemljem vsega na internetu za suho zlato. Ker postaja vedno bolj

Pravzaprav je od vsakega posebej odvisno komu verjame. Kdor je bojazljivec, ne bo nikoli kupil nič, ker je pri vsakem modelu kdo navdušen in nekdo drug zelo razočaran, če ga kdo hvali na vse pretege pa je najbrž sponzoriran.

Kdor si kupi kar si želi pa ni dovolj "previden", ker ni preveril interneta.

Je kdo že poskusil ChatGPT, ki baje premore vse znanje sveta, da svetuje pri nakupu avta? Tako, na način, da ti nekdo drug izbere kaj boš kupil (ker se sam ne moreš odločiti)?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po sep 30, 2024 10:00 am

Edino pravilno. Zato pa ne prebereš enega ali dva mnenja, ampak malce več in si ustvariš sliko ali te avto še zanima ali ne.

ChatGPT? A to je una zadeva ki sanja in laže če ne najde dejstev? Njemu nebi zaupal preprostega recepta za sendvič, kaj šele kaj bolj zapletenega.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov