Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Elektrika...

Napisal/-a sporty Ne mar 14, 2004 9:45 pm

Zanima me, kje v ljubljani ali okolici je kak res dober avtoelektričar? Na scooterju imam namreč digitalni števec, ki kaže samo do 99 km/h. Vendar ko ga resetiram se na displeyu pokažejo tri 9ke, sepravi da bi ob preureditvi čipa moral kazat 99+! Sam sicer nisem do zdaj dosegal večje hitrosti kot 85kmh, pač dokaj natančen števec. Razen v brezveterju in po klancu :roll: , ampak zdaj montiram konkretno frizuro ki bo pognala zadevo prek 100 kmh. Zatorej bi rad videl, koliko čez natančno. Pa še lepo bi blo da kaže 99+ :twisted:

Hvala in LP
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Po mar 15, 2004 1:28 am

kaksen skuter pa mas. Ker je lahko problem v samem stevcu in bos moral stevec zamenjat. Drugace pa bi moral zagotovo pokazat do 199, vsaj na yamahi to dela.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Po mar 15, 2004 8:22 am

Malaguti firefox F-15, samo sem skor ziher da ne kaže več, ker sm že bral od nizozemcou da se prtožujejo, k jim ne pokaže čez 99. Oni so ful fukjeni na skutere... Pa tut v Mariboru je biu en Firefox, k je šou 130, števc se je ustavu pa pri 99 :x

Samo meni to ni jasno, ker k ga resetiram, mi pokaže tri cifre (999). Sepravi da bi vsaj displey moral pokazat tromestno število :? ...

Kaj ni nobenega elektro mehanika v lj.? Če ne za drucga bi se šou samo pozanimat...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po mar 15, 2004 8:14 pm

Ekran je že zmožen več pokazat samo elektronika ne podpira. Za hitrost rabš ti A/D pretvornik. Pomoje ti ravno ta pretvornik omejuje najvišjo prikazano hitrost. Tako da če ti že ekran ostane isti ta de elektronike boš mogu zihr zamenjat.

Pa verjetno še kakšen pretvornik iz digitalnega zapisa v koda za sedem-segmentni prikazovalnik...itd
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Po mar 15, 2004 10:09 pm

Pa ti kej veš gdo bi mi to zrihtal? Pa kolk približno pride ta pretvornik...?

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To mar 16, 2004 6:47 pm

To vezje je verjetno na kupu z vso drugo elektroniko in je že težko najdt kje to je. pa tut ko najdeš bi mogu pomoje uno vn vržt pa posebej drugo nardit. Na isto mesto nebi spravu druzga vezja.

Drgač pa nevem kdo bi ti to lahko naredu. kakšen taprav štromar bi mogoče lahko. Nejvečji problem je zvedt točno kako to vezje dela. Pol predelaš ga že.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Po mar 14, 2005 12:12 pm

pozna kdo kakega uredu avtoelektričarja u ljubljani (lahko tudi vzhodna okolica :D ) Sem gledal po netu, pa je dost ponudbe, sam se bojim da me kdo "nategnu" Najbl mi je padu u oči Novak u črnučah na brničičevi

aja, mam pa za zrihtat levi smerinik ker utripa prehitro ter desno parkirno luč ki nikakor noče svetit
EJ6

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po mar 14, 2005 6:25 pm

smernik lahko prehitro utripa če je crklna žarnca, oz. da daš 5w namesto 21w...
saj kolkr je men znano...
desno parkirno pa probi če tok pride do tja... če pride sam spodnji kontake spuci ;)
Zadnjič spremenil Nejko87, dne Po mar 14, 2005 6:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Po mar 14, 2005 6:31 pm

običajno je to vzrok, vendar pri meni ne pali. Če je notri 21w žarnica, utripa namesto te žarnice parkirna luč ki je zraven, če pa žarnice ni notri, pa ne utripa nič
EJ6

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Po mar 14, 2005 6:40 pm

Dobr avtoelektričar je Zalaznik, cene so normalne. Nahaja se mal od dolgega mosta naprej, uradno ime je avtoelektrika zalaznik, točnega naslova pa ne vem.

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po mar 14, 2005 6:50 pm

kaWsk je napisal/-a:običajno je to vzrok, vendar pri meni ne pali. Če je notri 21w žarnica, utripa namesto te žarnice parkirna luč ki je zraven, če pa žarnice ni notri, pa ne utripa nič

to imaš nek stik na luči!!!
vzemi dol luč (ki ti ga serje) jo razstavi kolikor gre in če imaš žične povezave jih malo zbrusi in spucaj med eno in drugo žičko!
Še maš ma na foliji povezave, pa poglej kjer gre konektor na luč pa spucaj, zbrusi al pa z alkoholom.
to ni nič hudega ponavadi, ampak ti samo prebija nekaj. vlaga.... :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov