Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dolfe
Novinec

Alkohol za volanom

Napisal/-a dolfe Če nov 21, 2002 3:48 pm

Jaz... hm... no, ja, hm... ga rad zvrnem kakšen kozarček. V zadnjem času sem se discipliniral, tako da že 1 leto nisem vozil pijan, ampak vseeno me zanima, koliko bi napihal, če bi me ustavili kdaj, ko še nisem bil tako priden. 8 tavelikh Unionov v 1 uri je bilo kar standard... Vseeno pa bi rad omenil, da sem popolnoma prepričan, da kadar sem vozil pijan, nikoli bnisem prekršil niti enega prometnega predpisa (pač nisem želel dajati policajem povoda, da me ustavijo :D )
Ah, ja za informacijo, tehtam 95 kg (čeprav mi jih nihče toliko ne prisodi :D )

Tarzan
Novinec

Re: Alkohol za volanom

Napisal/-a Tarzan Če nov 21, 2002 4:10 pm

pjača je smrt za volanom, drgač maš pa ne netu zelo veliko tabel za računanje alkoholiziranosti, tukaj imaš eno izmed mnogih:

http://www2.arnes.si/~bbrune/

LP

P.S.: v levem meniju izberi možnost alkotest

[Sporočilo uredil/a Tarzan na dan 21.11.2002 ob 16:12 GMT]
Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Če nov 21, 2002 4:25 pm

Zanimivo da lahko 1/2l sangrije spijem Slika :D , samo hudo dvomim, odvisno kakšna jeSlika
Slika

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Če nov 21, 2002 4:28 pm

poglej si tole....

http://www.mlekarna-celeia.si/webmaster/alkotest.html
predvsem pa se odvadi pit kadar voziš!
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Če nov 21, 2002 4:36 pm

Hja no, ne vem - jst še nobenga nisem srečal, ki bi zase rekel, da ful zanič vozi kadar je pijan. Ponavadi je celo nasprotno in vsak trdi, da takrat še boljše vozi. Zase težko rečem, ker še nisem nalit vozu Slika. Sej mogoče je res kaj na tem, samo po moje je kriza takrat, ko je treba hitro odreagirat in je problem še če si trezen kaj šele če vidiš trojnoSlika,.... No ja whatever, jst sem ful proti drunk driving ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Re: Re: Alkohol za volanom

Napisal/-a din Če nov 21, 2002 4:43 pm

bravura pravi:
poglej si tole....

A to si na mene mislo??? Jaz pijan še nisem vozo, če že je eno pivo in basta za celi dan, sploh pa nisem ljubitelj piva. Za sangrijo pa hudo dvomim da bi po 1/2l še stal na nogah, tak da tista računica nekam ne štima???
Slika

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Če nov 21, 2002 4:55 pm

No, jaz priznam, da zanič vozim, kadar sem pijan, ampak se tega nekako zavedam, tako da vozim po omejitvah, se držim moje strani ceste... S temi stvarmi sem nehal eksperimentirat iz enega samega razloga: da mi zavarovalnica v primeru nesreče ne krije stroškov. Tudi če jaz ne zakrivim nesreče, kaj če se vame zaleti kakšen tip z novim porschejem in naredi totalko? Ker sem pijan, sem avtomatično kriv, ker sem pijan, me zavaravalnica ne krije, tako da lahko samo še hišo prodamo za plačilo škode.
Hm, sicer pa se mi tiste vrednosti, ki jih vrže ven računalnik, zdijo nekoliko visoke :D
Ah, pa še nekaj... saj priznam, da nisem preveč pameten :( , tako da ne vem... iz česa je sangrija, koliko procentov ima?

[Sporočilo uredil/a dolfe na dan 21.11.2002 ob 16:56 GMT]

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Re: Re: Re: Alkohol za volanom

Napisal/-a bravura Če nov 21, 2002 5:07 pm

din pravi:
bravura pravi:
poglej si tole....

A to si na mene mislo??? Jaz pijan še nisem vozo, če že je eno pivo in basta za celi dan, sploh pa nisem ljubitelj piva. Za sangrijo pa hudo dvomim da bi po 1/2l še stal na nogah, tak da tista računica nekam ne štima???

Ne, nisem mislu tebe... sm pa mislu vse, ki vozijo pijani!! Enkrat sem vozu zelo pijan, pa mislim da ne bom nikoli več, ker si ne upam pomisliti kaj bi takrat naredi, če bi moral na kakšno nepredvideno situacijo odreagirat??? Je pa spret ful odvisno od karakterja človeka, ki je pijan...eni pač mislijo da do boga primli za jaj** in delajo pizdarije.
Pa kaj je tak problem, da po žurih vozi vedno en trezen... (bwgi on ;D)
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Če nov 21, 2002 6:04 pm

Sangrija bi naj bila sestavljena iz:
rdeče špansko vino (nevem katero, Toro ziher ni ker je belo :D), razne žgane pijače in sadje. Tak da je ziher hujše kot pa vino, mene pa bi že 1/2l vina ftrgalo :D

[Sporočilo uredil/a din na dan 21.11.2002 ob 18:05 GMT]
Slika

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Če nov 21, 2002 6:30 pm

Pise da loh 3 pere u uri kamot spijm. Sam jz zase vem da takrat nism vec sigurn vase.
Sploh pa voznje pod vplivom alkohola ne odobravam.
- 1. place drag race Koper 402m
- 2. place drag race Ljubljana 201m
- IN 2007 DISQUALIFYED FROM KING OF EUROPE POLLAND BECAUSE OF TECHNICAL PROBLEMS ( Ford fiesta )
- KING OF EUROPE WINNER IN 2009. THANK YOU ALL FOR SUPPORT. WE ARE THE CHAMPIONS! ( Toyota MR2 )

Salsa
Novinec

Napisal/-a Salsa Če nov 21, 2002 7:46 pm

Jst lahko pa samo 3 bambuse (2:1) spijem...potem mi je pa slabo;) oz. enega, če hočem še vozit :)
Slika

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Če nov 21, 2002 7:52 pm

Salsa pravi:
Jst lahko pa samo 3 bambuse (2:1) spijem...potem mi je pa slabo;) oz. enega, če hočem še vozit :)

Sej mogoče stat ne morš več ampak sediš pa lahko:D
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

Uporabniški avatar
Scoooby
Novinec

Napisal/-a Scoooby Če nov 21, 2002 7:57 pm

Hehe....tale zadeva s sangrio me spominja na morje. No sicer nisem pil lih sangrie...sm pa namesto te spil ene 3 dcl vodke pa zravn ene 4 redbulle...za povrh pa se lubenica (tokrat brez alkohola). No hiperaktivnost je bla na vrhuncu. Dobr da mi takrt ni namisel prsla ksna voznja z avtomobilom :D Aja...sam tok za infrmacijo...se nikol od kar mam izpit nisem vozu pijan!!! No sj tut pijan nism lih ne vem kokrat :)
LP, Miha

"Pedal to the metal!"

Slika
www.honda-si.net

Uporabniški avatar
Scoooby
Novinec

Napisal/-a Scoooby Če nov 21, 2002 7:58 pm

No Salsa...kokr grehc prau...bi komot se avto lahko vozila :D
LP, Miha

"Pedal to the metal!"

Slika
www.honda-si.net

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Če nov 21, 2002 8:24 pm

1 pivo še peljem
2 piva - ključe ženi v roke :D
3 piva pa že težko nesem
4 piva ??? eh se ne spomnim ???

Me policaj vpraša če sem kaj spil (1:00 Petek )
Pravim : Ne pijem ko vozim
On pa nazaj : Jaz tudi ne , pred vožnjo pa. Boste kar pihali
Napihal 0,0
Poraba časa 30 min

Fantje in dekleta se ne splača vinjen vozit! Policaji so še najmanjši problem. Hudo je če se kaj resnega zgodi ( in verjetnost je velika )pa imaš koga na vesti celo življenje.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe nov 22, 2002 3:18 pm

poslušajte ateja, on ve... pa še resnico govori....

jaz sem hvalil boga, ko sem pokasiral kasko za avto ko sem ga skotal, da nisem pil nič.. tako kot nikoli prej!

no, priznam... enkrat sem enega smajla spil, ker sem mislil, da bomo celo noč v gostilni, pa da bom pokuril alkota
Slika

Uporabniški avatar
bambi
Novinec

Napisal/-a bambi Pe nov 22, 2002 3:55 pm

dolfe pravi:
No, jaz priznam, da zanič vozim, kadar sem pijan, ampak se tega nekako zavedam, tako da vozim po omejitvah, se držim moje strani ceste... S temi stvarmi sem nehal eksperimentirat iz enega samega razloga: da mi zavarovalnica v primeru nesreče ne krije stroškov. Tudi če jaz ne zakrivim nesreče, kaj če se vame zaleti kakšen tip z novim porschejem in naredi totalko? Ker sem pijan, sem avtomatično kriv, ker sem pijan, me zavaravalnica ne krije, tako da lahko samo še hišo prodamo za plačilo škode.
Hm, sicer pa se mi tiste vrednosti, ki jih vrže ven računalnik, zdijo nekoliko visoke :D
Ah, pa še nekaj... saj priznam, da nisem preveč pameten :( , tako da ne vem... iz česa je sangrija, koliko procentov ima?

[Sporočilo uredil/a dolfe na dan 21.11.2002 ob 16:56 GMT]

Lepo, da priznaš, da zanič voziš kadar si pijan.
Veš kaj se mi pa zdi predrzno in nenormalno sebično,...
...tvoja skrb.
Tvoja skrb, da v primeru, če bi se kdorkoli v tebe zaletel ali pa obratno, da bi ostal brez ficka ali pa bi moral prodati hišo ipd.

Kaj pa, če narediš kakšno napako, ker si pač vinjen in počasi reagiraš in je nekdo potem zaradi tega zdravstveno oškodovan ali pa celo izgubi življenje? ? ? ? ? ? ? ? ?

? ? ? ? ? ? ? ?

Zaradi takšnih kot si ti, ko so tako prepričani v svoje šoferske sposobnosti tudi ko so alkoholizirani, je že marsikdo izgubil otroka, prijatelja, moža,....
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe nov 22, 2002 4:38 pm

Uhhh, tole pa bo moralni maček za Dolfeta :D ;) :D.
Slika Slika

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Pe nov 22, 2002 10:46 pm

Bambi,

odkrito ti priznam, da sem zares predrzen in nenormalno sebičen.
Ampak sama si rekla, da je lepo da priznam, da zanič vozim, kadar sem pijan.
Tu pa nastane problem... "zaradi takšnih kot si ti, ki so tako prepričani v svoje šoferske sposobnosti tudi ko so alkoholizirani..."
Najprej praviš, da je lepo da priznam, da zanič vozim, kadar sem pijan, nato pa, da sem prepričan v svoje šoferske sposobnosti, kadar sem pijan... Mislim, da tu v tvojih izjavah nastopi protislovje. Pa brez zamere, pač "poklicna deformacija" ( z moje strani)
Ampak priznam, da imaš sicer popolnoma prav, in upam, da mi boš štela v dobro, da kot sem že omenil, že eno leto nisem vozil pijan.

[Sporočilo uredil/a dolfe na dan 22.11.2002 ob 23:10 GMT]

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Pe nov 22, 2002 11:08 pm

Še nekaj mi je prišlo na misel, Bambi
Praviš, da sem sebičen... To je res, vendar nedvomno drži, da je to v človeški naravi, tako rekoč samoohranitveni nagon. In če je že ravno Henry Kissinger rekel: "Mi, najprej mi in samo mi!"
Kako naj se jaz sploh lahko primerjam z nekdanjim zunanjim ministrom "svetilnika demokracije" :D
Priznam, da bi Noam Chomsky imel še marsikateri komentar na moja izvajanja :D

[Sporočilo uredil/a dolfe na dan 22.11.2002 ob 23:09 GMT]

[Sporočilo uredil/a dolfe na dan 22.11.2002 ob 23:11 GMT]
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov