Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Dotem Cebort
Nov uporabnik

R19 1.4 RT 5v

Napisal/-a Dotem Cebort Pe mar 19, 2004 10:46 pm

A ima kdo tak avto in kako se obnese? Slabosti, požrešnost, servisi itd...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

as

Napisal/-a imilet1 Pe mar 19, 2004 11:44 pm

JST MISLM DA TA AVTO VELIK PIJE GLEDE NA SVOJE ZMOGLJIVOSTI,JST TEGA RAJ NEBI KUPU,PA TUD MAL JIH JE NA CESTAH TKO DA SMATRAM DA SE TI NE SPLAČA TO KUPIT!!!

AJDE

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So mar 20, 2004 12:07 am

Eni sicer bedarije kvasijo ampak pustimo to.Glej tak ti bom rekel. Ne glede da imam sam R19 ceprav ga prodajam mislim da za taki denar ko to dobis se splaca met.Mel sem prej 1.4 89letnik.Dokaj mala poraba zelo vzdrzljivo sam leta so delala svoje.zdaj mam 93 letnik 1.8 in poraba okoli 8-9 ce ne vozim prevec lepo.Izven mesta pa je blo okoli 5-6 l. Tak da ce najdes kako lepo in servisirano redno mislim da ni to slaba izbira! LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So mar 20, 2004 2:08 am

Ima jo moj prjatu. Res je da kr dost pije. Z težko nogo verjemi ali ne tut do 12l. No drugače okol 7-8 litrov. Najbol pogrešam servo volan ki ga večina nima. Avto je pa drgač kr dobr za vozt in tut mašina je kr trpežna. Ni bli drugih problemov samo alternator ga pa skoz zajbava. je menjal že 4.

za taprav dnar se ti jo pomoje splača kupt.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Kraj: Vancouver B.C.

Napisal/-a MapleLeaf So mar 20, 2004 2:38 pm

Cuj tak ti bom reko, ne poslusaj tistih katerih nimajo oz. niso imeli takega avta.Jaz osebno ga imam,je letnik 95 in ti moram povedati da sem zelo zadovoljen, res da ni dirkalni avto, ampak za normalno voznjo po mestu in na morje enkraten,Tak ti bom reko, zere pa tolko koliko na gas tisis, meni osebno zere okoli 7-8 litrov.
Odvisno pa je od tebe ali se bos odlocil za nakup ali ne, samo se enkrat ti povem da ne poslusaj tistih ki nimajo pojma.
Lp
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
pikl
Nov uporabnik

Kraj: izlake

Napisal/-a pikl Ne mar 21, 2004 7:01 pm

Srečno,sm se glih prjavu.Evo slike so avto je po enem sobotnem popldnevu ratu takle
Itak pa so renoji špica.Avto je 93 l.prevoženih 190.000,u kratkem gre na obisk h kleparju ni sile mal prask pa udrtinc.Poraba od 8 do 12 udvisn kak mam dan.Končna(sam ne stem feltnam pa kumam)se mi je posrečla 2x 200 km/h.Drgač pa avto zamene špica samo vdrževanje sredna reč stajling pa de te glava peče pa še pol nism naredu.AJD
itq sqs...
Slika

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso Ne mar 21, 2004 7:05 pm

pikl je napisal/-a:Srečno,sm se glih prjavu.Evo slike so avto je po enem sobotnem popldnevu ratu takle
Itak pa so renoji špica.Avto je 93 l.prevoženih 190.000,u kratkem gre na obisk h kleparju ni sile mal prask pa udrtinc.Poraba od 8 do 12 udvisn kak mam dan.Končna(sam ne stem feltnam pa kumam)se mi je posrečla 2x 200 km/h.Drgač pa avto zamene špica samo vdrževanje sredna reč stajling pa de te glava peče pa še pol nism naredu.AJD

A to mas 1.4? Kr ce ti je z 1.4 to uspelo pol pa je mogo fajn hrib navzdol bit al pa mas kaj predelano. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
pikl
Nov uporabnik

Kraj: izlake

Napisal/-a pikl Ne mar 21, 2004 7:13 pm

Priznam,da nibla čist ravnina sam je blo pa za 1.4 na števci to hudiču lepo vidit.
Avto je predelan(za enkrat) nižano za 3.5 cm(APEX)lite feltne 15col gume 195/45.
Sledi še body kit pa aluwing na mašin pa sam en hud filtar pa avspuh vrjetno DeVito.
itq sqs...
Slika

VIA
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a VIA Ne mar 21, 2004 10:06 pm

Moja 19ka je 1.4 Energy motor!res da imam motor predelan-mislim nizanje glave in zamenjava sportne odmicne gredi itd pa se tudi brez hriba peljem 180-190!
Je pa tudi res da imam se fergazer in ne vbrizga goriva in tudi katalizatorja ne kot ta model za katerega si spraseval!So malenkosti ki se na teh masinah poznajo in naredijo razliko med mojim in modelom za katerega sprasujes.
Drugace pa ima avto 190k prevozenih km in nisem imel problemov, razen servisi jermeni itd! Sklopka je se 1!!!Edin problem je grelec za gretje kabine-ampak ko se zamasi ga zamenjas in je ok-sicer je pa to bolezen vseh Renojev (to mislim 19ke, cliote a1,a2..)
Poraba pa od 9-11 (z 95 oktanskim bencinom,ce pa tankam 98 pa je za 0,5 manj)litrov.Dost za 1400 ccm ampak kaj cemo to je pac stara tehnika

No povzetek vsega: jaz sem zadovoljen z svojo.Res da nima 200 konjev ampak za po mestu in to-za ta denar super-glede na ostale v tem cenovnem razredu! :wink:
Slika

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Po mar 22, 2004 8:03 am

Evo, tukaj je že bila podobna debata, ne bom še enkrat pisal stvari:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... renault+19
tom2

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po mar 22, 2004 8:34 am

VIA je napisal/-a:Moja 19ka je 1.4 Energy motor!res da imam motor predelan-mislim nizanje glave in zamenjava sportne odmicne gredi itd pa se tudi brez hriba peljem 180-190!
Je pa tudi res da imam se fergazer in ne vbrizga goriva in tudi katalizatorja ne kot ta model za katerega si spraseval!So malenkosti ki se na teh masinah poznajo in naredijo razliko med mojim in modelom za katerega sprasujes.
Drugace pa ima avto 190k prevozenih km in nisem imel problemov, razen servisi jermeni itd! Sklopka je se 1!!!Edin problem je grelec za gretje kabine-ampak ko se zamasi ga zamenjas in je ok-sicer je pa to bolezen vseh Renojev (to mislim 19ke, cliote a1,a2..)
Poraba pa od 9-11 (z 95 oktanskim bencinom,ce pa tankam 98 pa je za 0,5 manj)litrov.Dost za 1400 ccm ampak kaj cemo to je pac stara tehnika

No povzetek vsega: jaz sem zadovoljen z svojo.Res da nima 200 konjev ampak za po mestu in to-za ta denar super-glede na ostale v tem cenovnem razredu! :wink:

Lepo napisano .. sicer sam vozim forda .. ampak moje mnenje okoli 19ke .. kulj avtek .. predvsem kaj dobis za ta denar .. ;)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
tiga
Nov uporabnik

Napisal/-a tiga Po mar 22, 2004 5:29 pm

19ica niti ni tko slab avto, pa se za mali denar se jo dobi. Vzdrzevanje ni
drago, edin od masince ne mores glih kaksnih cudezev pricakovat. Ce bi
rad mel kaj bolj poskocnega se pa raje obrni kam drugam.

Tako kot so napisali - za umirjeno "druzinsko" voznjo je kot nalasc. Moj
clio je z enako masino pil 8 litrov, kar se mi zdi res mal velik, saj sem potem
presaltal na Bravota 1.6 16V pa je pil enako - dokler je - naj pociva u miru.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr mar 24, 2004 10:51 pm

Evo se moja misu glede tega avta :) Avto je matkin cupa ga dojaja hudo, zdj ce se misls preseravat po cest ti ga nebi priporocu k sm meu ze skor ene par bliznjih srecanj k prvo majo bremze v pizdi:) drugo pa ti ga na vsakm ovinku vn dofuka zdj nevem lahk da ma mat mortizerje sfukane sam od kar ga mamo je tko :) drgac kar se tice masine je cist kul mi do zdj nismo mel se niti enih problemov pa mam fotr mehanika k skos caka do zadne sekunde predn kj poprav pa do zdj ni blo nc resnga razn rednih servisev:)

Ce se le da pejt pa testno voznjo pa sprobi ce ti bo vsec kup drgac pa ne:)

aja prasanje zate pikl Kako si ga spustu? k jst kamor kol sm uletu pa reku ce majo kj za r19 1.4 e nimajo nc v bistvu majo sam za spredn deu mene pa mot zadn:) k je k đip zadi:) pa kok te je kostal ce ni skrivnost:) tnxy pa pa

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Kraj: Vancouver B.C.

Napisal/-a MapleLeaf Če mar 25, 2004 12:34 am

PILLE, drugic pa tak govori da te bomo tudi drugi razumeli!!!
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če mar 25, 2004 1:41 am

PiLLLe je napisal/-a:Evo se moja misu glede tega avta :) Avto je matkin cupa ga dojaja hudo, zdj ce se misls preseravat po cest ti ga nebi priporocu k sm meu ze skor ene par bliznjih srecanj k prvo majo bremze v pizdi:) drugo pa ti ga na vsakm ovinku vn dofuka zdj nevem lahk da ma mat mortizerje sfukane sam od kar ga mamo je tko :) drgac kar se tice masine je cist kul mi do zdj nismo mel se niti enih problemov pa mam fotr mehanika k skos caka do zadne sekunde predn kj poprav pa do zdj ni blo nc resnga razn rednih servisev:)

Ce se le da pejt pa testno voznjo pa sprobi ce ti bo vsec kup drgac pa ne:)

aja prasanje zate pikl Kako si ga spustu? k jst kamor kol sm uletu pa reku ce majo kj za r19 1.4 e nimajo nc v bistvu majo sam za spredn deu mene pa mot zadn:) k je k đip zadi:) pa kok te je kostal ce ni skrivnost:) tnxy pa pa

Dej prvič tko povej, da te bomo ostali kaj razumeli in tko da se nem rabu jaz mučit pol ure prej ko bom kaj zastopu.
Drugič pa vzad pri 19ki maš torzijo ki se sam prestav in to je to.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
tiga
Nov uporabnik

Napisal/-a tiga Če mar 25, 2004 1:52 pm

PiLLLe je napisal/-a:Avto je matkin cupa ga dojaja hudo,

Tole mi ni najbolj jasn. Kaj si mislu z drugim delom stavka in katero je to narecje.

Uporabniški avatar
Zorqon
Novinec

Napisal/-a Zorqon Če mar 25, 2004 2:57 pm

sosolec ima takega z 1.4 mašino....meni osebno se zdi motor malo zaspani..verjetno ima crkjene kobile namesto konjev
:P
nasploh pa nimam kaj dosti ogovarjat avta...razen da poraba ni kaj majhna glede na prostornino motorja in da se grelec zelo rad zamaši in ga potem moraš menjat
Policaj: " boste pihali??? "
Voznik: " ne, bruhal bom "

Uporabniški avatar
PIKI
Novinec

Kraj: Izlake

Napisal/-a PIKI Če mar 25, 2004 3:02 pm

PiLLLe je napisal/-a:

zadi se torzija prestav za par zobov..je šraufu doma tko d ga ni nč koštal-no, edin neki živcev de smo potuhtal kako dobit pravo višino k s :lol: :lol: :lol: hujš k gliser :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če mar 25, 2004 5:11 pm

V glavnm, jst se opravicujem glede mojega nacin govorjenja/pisanja:) Pisem pa po slangu tko da vecina bi morala postekat:) No se bom drugic potrudu pa bom lepse pisu :)

Am kok je pa kj zaj**** spravt dol torzijo, pa za kolk zobov mi priporocate?

Uporabniški avatar
Usher
Nov uporabnik

Napisal/-a Usher Pe mar 26, 2004 2:11 pm

Zivjo! Jest tud nameravam kupiti enak avto, 1,4rt. Samo resno zre tud do 12L! Ker to je ful. U glavnem me pa zanima če je mel kdo probleme na tehničnih, še posebej kako je kej s katalizatorjem, zdej ko bo nov zakon in to. Kok pa registracija znese (bo moj 1. avto in nimam se dolgo izpita :) )
l.p.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov