Njoko pravi:
Imam masinco z 140.000 km, zadnje cajte pa se mi dogaja, da ob zaviranju cutim vibracije na samem zavornem pedalu, pri hujsem zaviranju pa tudi na samem volanu.
Ze kakih 6.000 km nazaj sem imel podoben problem in mi je serviser dal postruzit zavorne diske, istocasno sem tudi prvic zamenjal koncnike, ter je bil kakih 5.000 km vec ali manj mir. Nato sem opravil menjavo na zimske gume in nekako od takrat so se mi vibracije zacele ponavljat in so vsak dan bolj intenzivne.
Resitev je verjetno zamenjava diskov, fora pa je, da hocem biti gvisen, da je to tudi res razlog temu problemu. Nocem zapravljat denarja za nove diske in nato po 5.000 km dozivljat isto.
Torej, kaksne so vase izkusnje, vkolikor ste imeli podobne tezave. A so problem res samo diski, ali pa je lahko kaj drugega, npr. amortzerji, zavorne celjusti, nepravilen (prevelik) moment pri zavijanju kolesnih vijakov, ...
Se tole je zanimivo: Ko sem za test veliko zaviral (par krat zaporedoma od cca 60 km do full stopa), sem opazil, da je prednja leva feltna blizu diskov precej bolj vroca od desne (leva za opect, desna pa zgolj precej vroca).
L.p.
Njoko
zupi13 pravi:
brembo je baje ja zakon?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov