Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Njoko
Novinec

Vibracije ob zaviranju

Napisal/-a Njoko To nov 26, 2002 8:14 pm

Imam masinco z 140.000 km, zadnje cajte pa se mi dogaja, da ob zaviranju cutim vibracije na samem zavornem pedalu, pri hujsem zaviranju pa tudi na samem volanu.
Ze kakih 6.000 km nazaj sem imel podoben problem in mi je serviser dal postruzit zavorne diske, istocasno sem tudi prvic zamenjal koncnike, ter je bil kakih 5.000 km vec ali manj mir. Nato sem opravil menjavo na zimske gume in nekako od takrat so se mi vibracije zacele ponavljat in so vsak dan bolj intenzivne.
Resitev je verjetno zamenjava diskov, fora pa je, da hocem biti gvisen, da je to tudi res razlog temu problemu. Nocem zapravljat denarja za nove diske in nato po 5.000 km dozivljat isto.
Torej, kaksne so vase izkusnje, vkolikor ste imeli podobne tezave. A so problem res samo diski, ali pa je lahko kaj drugega, npr. amortzerji, zavorne celjusti, nepravilen (prevelik) moment pri zavijanju kolesnih vijakov, ...
Se tole je zanimivo: Ko sem za test veliko zaviral (par krat zaporedoma od cca 60 km do full stopa), sem opazil, da je prednja leva feltna blizu diskov precej bolj vroca od desne (leva za opect, desna pa zgolj precej vroca).

L.p.

Njoko
Linux is like a wigwam, no windows, no gates, apache inside.

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Re: Vibracije ob zaviranju

Napisal/-a grehc To nov 26, 2002 8:41 pm

Po mojih izkušnjah prihaja do tresljajev zaradi obrabljenih zavornih ploščic, lahko pa da si diske skrivil, kar je iz tvojega opisa naglih in ostrih zaviranj čisto možno. To si pa zelo težko ugotovil, da je ena bremza bolj vroča kot druga, če bi blo to res bi pomenilo, da avto ne zavira enakomerno samo pol bi jamral da pri zaviranju vleče v eno stran. Jest bi zamnejal diske in kupil nove zavorne ploščice(mehka izvedba). Ni treba da kupiš originalne diske in polščice samo kupi kvalitetne, ki pa jih je dosti na izbiro.
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bobetko To nov 26, 2002 10:27 pm

Njoko pravi:
Imam masinco z 140.000 km, zadnje cajte pa se mi dogaja, da ob zaviranju cutim vibracije na samem zavornem pedalu, pri hujsem zaviranju pa tudi na samem volanu.
Ze kakih 6.000 km nazaj sem imel podoben problem in mi je serviser dal postruzit zavorne diske, istocasno sem tudi prvic zamenjal koncnike, ter je bil kakih 5.000 km vec ali manj mir. Nato sem opravil menjavo na zimske gume in nekako od takrat so se mi vibracije zacele ponavljat in so vsak dan bolj intenzivne.
Resitev je verjetno zamenjava diskov, fora pa je, da hocem biti gvisen, da je to tudi res razlog temu problemu. Nocem zapravljat denarja za nove diske in nato po 5.000 km dozivljat isto.
Torej, kaksne so vase izkusnje, vkolikor ste imeli podobne tezave. A so problem res samo diski, ali pa je lahko kaj drugega, npr. amortzerji, zavorne celjusti, nepravilen (prevelik) moment pri zavijanju kolesnih vijakov, ...
Se tole je zanimivo: Ko sem za test veliko zaviral (par krat zaporedoma od cca 60 km do full stopa), sem opazil, da je prednja leva feltna blizu diskov precej bolj vroca od desne (leva za opect, desna pa zgolj precej vroca).

L.p.

Njoko

Predlagam ti da zamenjaš diske in ploščice.Imel sem iste težave kot ti,nakar sem oboje zamenjal(diski-brembo,zav.ploščice-ate).Čez nekaj časa se je težava ponovila in ugotovil sem da so bili diski za en k.....Zato ti priporočam da kupiš kvalitetne diske.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr nov 27, 2002 8:48 am

brembo je baje ja zakon?
Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr nov 27, 2002 9:42 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Re: Vibracije ob zaviranju

Napisal/-a bobetko Sr nov 27, 2002 11:26 pm

zupi13 pravi:
brembo je baje ja zakon?

Jaz sem tud tko mislu pa sem se fajn zaj..........

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Če nov 28, 2002 7:44 am

brembo je se zmer zakon ...ce ne tega tuning firme ne bi uporabljale ..pa mislim da sem vsaj pri polovicu tunerjev na frankfurstskem avtosalonu vidu brembota ...
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če nov 28, 2002 8:18 am

mogoče pa razred ni bil primeren? za boljše stroje dajo valjda boljše materiale?!
Slika

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko To dec 17, 2002 8:36 pm

No da se ve. Mehankar mi je postruzu diske in zaenkrat dobro kaze. Upam, da bo zdrzalo nadaljnih 20.000 km. Potem bo pa itak ze cajt za narest biznis avto industriji z nakupom novih diskov.

L.p.

Njoko
Linux is like a wigwam, no windows, no gates, apache inside.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr dec 18, 2002 8:23 am

najbrž bo se bo problem spet pojavil! Če ti je stružil diske nimajo več take trdnosti kot original, zato se pri silovitem zaviranju dissk skrivi in zato tudi trese!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Sr dec 18, 2002 9:05 am

tarox. bi lahko kdo napisal koliksne so kej cene, mam jst full slabe bremze sam no za enkrat bom zdrzal ko pa menjam avto bom pa pedenal in bom menjal vsega boga!
MORE VOLUME PLEASE!!!!!!!!!! ;)

Slika

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Sr dec 18, 2002 9:26 am

Saj diski sploh niso tako dragi kot se slisi.
Ce brusis diske s tem stansas njihovo debelino,kar pripomore
k slabsemu odvajanju toplote z diskov in seveda gretje le-teh.
Potem pa spet krivljenje diskov in spet vibracije kot si omenil.
Dobro pa je tudi če po brusenju ali menjavi diskov zamenjas tudi zavorne ploscice.

Armin

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr dec 18, 2002 7:22 pm

Pri menjavi/brušenju diskov je nujno menjat ploščice, zaradi drugačne naležne površine ploščice (neenakomerna obraba diska)
Slika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Sr dec 18, 2002 10:13 pm

Še "lepše" je če ti pretanek disk poči ali celo odleti kakšen kos ( raje ne pomislim na posledice ) . Torej - pred brušenjem preveriti , če ostane debelina diska v toleranci.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov