Debate, ki niso vezane na ostala področja...

vinci
Novinec

tresenje

Napisal/-a vinci Po apr 19, 2004 9:14 am

Pozdravljeni.Problem je sledec avto mi trese od 140 naprej.Tresenje je obcutno samo na volanu ki se trese gor in dol.Gume niso ceprav sem jih sumil samo imam zdaj tretji komplet novih gum gor in stvar je se zmeraj prisotna.Stvar se pa pojavlja ze odkar sem avto odpeljal iz salona.Zdaj sumimo feltne da so ali je ena sama zvita pa me zanima kateri vulkanizer bi mi feltne pregledal in ali ima ze kdo s tem izkusnje da je ze pri novem avtomobilu zvita feltna.Pa se to ali bi bil Sitar primeren naslov za to.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po apr 19, 2004 10:24 pm

jst sm meu zvito in mi je glih tko treslo. ti kr pejd do vulkanizerja, pa ti jo bo na uni napravi, kjer se centrira samo zavrtel, pa boš videl, če je kaj zvita

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po apr 19, 2004 10:53 pm

Js mam tud malo eno feltno zvito sam ne trese tok.Centriranje pa ti tud nč kej ne pomaga ker je treba feltno zravnat-popravit.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To apr 20, 2004 10:52 pm

ne sej ne da bi jo centriral, sam na uni napravi za centriranje najboje vidiš, kako feltna opleta.
Ravna pa jih eden v Kamniku ,več ne vem

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Sr apr 21, 2004 12:10 am

Pa če se ti to začne šele pr 140 je verjetno zadi kej narobe, tko je ponavad, kr če je spredi začne že mal prej. Je pa različno od avta do avta...
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr apr 21, 2004 1:45 am

Jup sprednje so bolj obcutljive...
Vem ko sem necentrirane sprednje gume mel, je tresl ko pri norcih pri 180 po bregu dol ko sem gas spusto mi je amaturko za centi gor in dol premikalo... Avto pa se tresl ko da bo narazn pal!
No zdaj mam srednje centirarne zadnje pa ne pa je kr ok :D

A si mogoce dal gor kaksne distancnike???
Po vecini je to kar si opisal centiranje koles :wink:
lp

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr apr 21, 2004 6:33 am

Nimam montiranih distancnikov gume gor so pa originalne dimenzije.Sam sumim ali feltne,amortizerje ali pa sam volanski mehanizem.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr apr 21, 2004 7:22 am

cash mm je napisal/-a:Ravna pa jih eden v Kamniku ,več ne vem

Kuret?
Ul. Matije Blejca (tista pr pošti)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Sr apr 21, 2004 7:47 am

Ko boš mel avto pri vulkanizerju dvignjen, takrat zavrt gume pa poglej če tam kej opleta.

Lahko centriraš gume in gledaš feltne do onemoglosti, pa ti ne bo nič pomagalo, če se ne vrti lepo ko je enkrat na avtu.

Če na centrirni napravi guma ne opleta, na avtu pa, potem probaj gumo rotirat po šraufih dokler ne neha.

Fora je v tem da ni nobena feltna, konus, šrauf, ... 100% natančen, zato je treba najti najboljši položaj pa je pol v redu.
http://www.raceland.si

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr apr 21, 2004 7:52 am

Saj sem sel nazaj k spanu pa mi je se enkrat vse naredil in rekel da vec kot to se ne da.Zdaj pa mislim jit k sitarju da bi mi feltne pregledal ce je sploh to razlog ker ce bi bila jajcasta bi skoz treslo kaj pa ce je recimo zvita levo desno.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Sr apr 21, 2004 8:40 am

vinci je napisal/-a:Saj sem sel nazaj k spanu pa mi je se enkrat vse naredil in rekel da vec kot to se ne da.

Pa ti je zavrtel in pregledal gume, ko je bil avto v zraku? Kker če ni, pol ni naredu vse kar se da.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr apr 21, 2004 8:43 am

Ne na avtu samem ni nic probal je pa pri sitarju rekel ko sem ga poklical da lahko centrira na avtu kot neko zadnjo moznost.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Sr apr 21, 2004 8:50 am

vinci je napisal/-a:Ne na avtu samem ni nic probal je pa pri sitarju rekel ko sem ga poklical da lahko centrira na avtu kot neko zadnjo moznost.

Pol pa le pot pod noge, ker majo očitno pri Sitarju več pojma kot pri Španu.

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Sr apr 21, 2004 8:58 am

vinci je napisal/-a:Saj sem sel nazaj k spanu pa mi je se enkrat vse naredil in rekel da vec kot to se ne da.Zdaj pa mislim jit k sitarju da bi mi feltne pregledal ce je sploh to razlog ker ce bi bila jajcasta bi skoz treslo kaj pa ce je recimo zvita levo desno.

jaz ko sem imel udarjeno 17" alu felno (nizek profil pa luknja na cesti) sem jo peljal poravnat k sitarju. tam imajo opremo za ravnanje felten - če je to pravi problem pri tebi.
avtoelektronika pika si

Uporabniški avatar
mflajs
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a mflajs Sr apr 21, 2004 8:59 am

:ne Ni rečeno ,da so krive gume kot ste se v tem primeru razvneli.Kakšen avto pa maš-najbolje bo ,da ga rihtaš pri pooblaščenem serviserju v garanciji (menda je nov avto kajne).Poznam več primerov kjer je bil kriv menjalnik ali pa polosovine.Mojmu tastu trese volan pri okoli 110km/h potem pa se umiri.V garanciji so mu menjali obe predni feltni potem je dal vse 4 aluminijaste pa nove gume in še vedno nič.V tem času je stekla garancija pol so pa rekli da je kriv menjalnik. :evil: Torej poskusi tudi s to varijanto. :)
Mflajs

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr apr 21, 2004 9:08 am

Avto ni nov star je dve leti in pol gre pa za cliota.

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Sr apr 21, 2004 9:18 am

ena zelo enostavna rešitev za probat je pa tudi ta, da si od nekoga sposodiš komplet drugih felten za eno testno vožnjo. od enega drugega cliota.

ker recimo, moje original feltne (jeklene) so bile že tovarniško malo zvite - in smo pač centriral kolkr se je dalo, potem pa jih dalii zadaj. za zimo je bilo ok. z alu pa letnimi gumami se pa avto pelje perfektno tudi pri 200km/h
avtoelektronika pika si

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr apr 21, 2004 9:26 am

Drugace mi je moj mehanik rekel da polosi niso ker po 50kkm bi se ze poznalo za menjalnik pa ne vem ker ce je tam razlog potem nimam kaj ker nimam toliko denarja da bi stvar popravil in tudi ce bi ga mel bi raje avto prodal kot pa popravljal.

Uporabniški avatar
HMX
Novinec

Kraj: Radlje Ob Dravi

Napisal/-a HMX Sr apr 21, 2004 9:32 am

Jaz mam isti problem celo večnost. Sem že 2x ravnal feltne,
ker so bile res malo zvite, samo mi trese tudi z zimskimi.

Vglavnem mislim, da mi sedaj trese zato, ker se je sprednja
leva guma jajčasto obrabila (mogoče mi z optiko nekaj ne
štima).

Tako da lahko so tudi gume (Dunlop SP9000 so znane po tem).

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr apr 21, 2004 9:35 am

Men so vsi zatrdili da optika ne vpliva na tresenje koles.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov