Pri meni je v prostem teku čas okoli 0,90ms. Injektorji so štirje, vsak ima pretok okoli 360ccm. Avto je golf 1.8T, moč okoli 200KM.
Pri polnem pospeševanju gre čas do okoli 18ms nekje v ombočju max. navora in potem pada proti rdečem polju do okoli 12ms.
Čas sesalnega takta v milisekundah dobiš tako : 120000/obrati na minuto
Naprimer pri 6000/min je čas sesalnega takta 20ms.
Glej sliko ene moje meritve :
http://www.mobisux.com/album/data/3141/8690ms.gif
nebesno modra je čas sesalnega takta (mehanika). Čas injektorjev je črna barva, rdeča so obrati... Meja prikaza elektronike je 16,32ms pri meni, zato je nekje črna črta kar ravna, a moja ocena je tam okoli 18ms na tistem ravnem mestu.
Od 7 do 15 sekunde imam v 3. prestavi gas do konca.
========================================
Avtomobili, ki nimajo sekvenčnega vbrizga ali samo mono vbrizg, imajo lahko injektorje res tudi dalj časa odsprte, tudi do 50ms recimo.
============
Grafa, ki bi prikazoval čas odprtja injektorjev in količino vbrizga nimam, je pa to kar približno premica.
Zame bi lahko izračunal, da 1ms pomeni 360ccm/60/100 pretoka, torej 0,06 kubična centimetra na eno milisekundo. Potem pa graf sam narediš, saj je premica.
Nekako velja, da je ena šoba za en cilinder s pretokom 360ccm dobra za okoli 65KM moči na en cilinder. Razmerje je nekako linearno, le pomoje res pretoki šob ne gredo pod 150ccm pri najšibkejših avtih, ki imajo eno šobo za en cilinder.