Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Barvanje avtomobila

Napisal/-a robertos_664 To apr 27, 2004 10:22 pm

Enkrat v prihodnjosti imam namen pobarvat cel avto (praske&stuff). zanima me če ga morajo pri ličarju zato kompletno razstavit ali samo zakrijejo dele kot so šipe..?
Zanima me tudi kakšen strošek je to in kdo na štajerskem je najboljši, ker sem res malenkosten pri teh zadevah in ne bi rad imel napak v barvi (pikice...).
Imam pa tudi nekaj (zelo dosti) luknjic v vratih (prejšnji lastnik je parkiral pred blokom :roll: ), se le te zakitajo ali kako?

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To apr 27, 2004 10:58 pm

Ce ga das v isto barvo oz ga sam zunaj barvas in ne notr, se sam prekrijejo deli ki se ne barvajo (sipe, gume, felne, itd...)... odbijaci, ogledala itd... pa se odstranijo... pa luci tut semizdi...

Enga vredu licarja mas v okolici ptuja, v Trzcu pri vidmu ce se peljes proti podlehniku!
Ce rabis vec informacij al pa te zanima avtolicar povej pa ti lahk dam cifro pa se pozanimas!
Za cel avto barvat sam odzunaj pa uzame ca 150-200k...
Sem bil pri njem enkrat pa moram rect da dobro dela!
LP

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr apr 28, 2004 10:03 am

Men so ga pred dvema mesecoma strihal pa so mi celga razstavil(sipe ven, vsa vrata dol) in potem strihali... Je ful lazje ko imas razstavljenega

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr apr 28, 2004 10:06 am

...bil pa totalno nezadovoljen s strihanjem...Sem imel silikon, se od prejsnjih pragov, na avtu pa je kr cez pihnil strucko...

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a VaLe Sr apr 28, 2004 10:28 am

Jaz tudi študiram da bi dal barvat avto, ker imam par risekov na avtu in me to zelo moti, pa še črn je :EE
Torej... še kakšen predlog za kakega mojstra ?

Lp

VaLe
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName Sr apr 28, 2004 10:54 am

ma kak nekteri stran mecejo dnar... 200 cukov za farbanje kaj si ti nor!
doma ga pripravis... torej razstavis, pokitas, pobrusis, sprickit gor, spet pobrusis... kupis farbo za 20 jurjev, ce mas metal, pride potem barva + lak ene 25 jurjev, pol pa peles k majstru k to rihta, in ti ga postriha za 30 jurjev... skupna cena 60 jurjev, ostalo je pa itak tvoje delo... sma s sosedom racunico delala.. za en manjsi avto pride farbanje 50 cukov, plus seveda to, da ga ti pripravis, pa pol nazaj sestavis. ce mas par dni cajta je to super zadeva... pa se fuuuuuul cenejsa.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr apr 28, 2004 3:04 pm

NoName je napisal/-a:ma kak nekteri stran mecejo dnar... 200 cukov za farbanje kaj si ti nor!
doma ga pripravis... torej razstavis, pokitas, pobrusis, sprickit gor, spet pobrusis... kupis farbo za 20 jurjev, ce mas metal, pride potem barva + lak ene 25 jurjev, pol pa peles k majstru k to rihta, in ti ga postriha za 30 jurjev... skupna cena 60 jurjev, ostalo je pa itak tvoje delo... sma s sosedom racunico delala.. za en manjsi avto pride farbanje 50 cukov, plus seveda to, da ga ti pripravis, pa pol nazaj sestavis. ce mas par dni cajta je to super zadeva... pa se fuuuuuul cenejsa.

LOL, daj ne govori v prazno... sem enkrat sam pripravljal avto za barvanje, po leta nazaj pa se jebal v pm.. pa nikol naredo tak kot treba... ce bi tak to blo kot pravis bi usi barvali doma, si bi kupo kompresor za 30k pa barval... autolicarji pa propali... :D

doma ga pripravis... torej razstavis, pokitas, pobrusis, sprickit gor, spet pobrusis ->> hehe pa to zaporedje si mal cudno napisal... v takem zaporedju nebi nic kaj naredo...
Ce bos delo ti zelim cimvec uspeha... sam ce prvic delas bo to podn od podna... :?
LP

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr apr 28, 2004 3:24 pm

hm, da bi sam avto razstavil ni problema, samo kitanje, špricanje in nazaj sestavljanje je pa preveč za mene, pa še časa nimam. tako, da še vedno iščem enega mojstra, hočem pa da je avto ko nov, ker potem ga bom čuval ko svoje oko.

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 Sr apr 28, 2004 6:30 pm

monster_d je napisal/-a:
NoName je napisal/-a:ma kak nekteri stran mecejo dnar... 200 cukov za farbanje kaj si ti nor!

LOL, daj ne govori v prazno... sem enkrat sam pripravljal avto za barvanje, po leta nazaj pa se jebal v pm.. pa nikol naredo tak kot treba... ce bi tak to blo kot pravis bi usi barvali doma, si bi kupo kompresor za 30k pa barval... autolicarji pa propali... :D

doma ga pripravis... torej razstavis, pokitas, pobrusis, sprickit gor, spet pobrusis ->> hehe pa to zaporedje si mal cudno napisal... v takem zaporedju nebi nic kaj naredo...
Ce bos delo ti zelim cimvec uspeha... sam ce prvic delas bo to podn od podna... :?
LP

kaj pa manjka temu zaporedju?? razstavis,pobrusis,pokitas ali poklepas,sprickit,pobrusis in se enkrat sprickit ter potem peljes k licarju?? saj jaz sem tako delal in zaenkrat se nobenih reklamacij :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr apr 28, 2004 8:06 pm

Jaz sem ga nekoč sam barval, celega, še prej pa malo pošvasal kakšno luknjo spodaj itd, itd... Sem ga pa razstavil popolnoma, vse šipe ven, sedeže ven, talne obloge ven, skratka vse razen stropa in armaturke. Poštriham, zaščitim, tako da je bilo vse lepo narejeno. No, za ene dve do tri leta je bil z rjo mir, potem pa se je počasi spet začelo. Takrat sem rekel da tega pa nikoli več. Dva tedna, mogoče še kakšen dan več, sem se matral. Bila je pa to trivratna 101 pred 11 leti.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr apr 28, 2004 8:38 pm

Da rihtas en del samo, npr. vrata je ok... da celega delas?? :lol:
Raje das drugemu da zrihta kot mora...
Sicr pa dosti uspeha ce se bo ker loto :wink:

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr apr 28, 2004 9:03 pm

kaj motor se tudi vzame ven?
lahko bi dal štrihat samo vrata ker so najhujša, samo bojim se da bo potem viden malo drugačen odtenek barve, ker verjetno ni možno da bi jo 100% zadel?

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr apr 28, 2004 9:22 pm

Ce je profi ti bo na sredi strehe na novo pobarval 10x10 centi pleha pa se bo tak ujemalo da nebos ugotovil kje je blo kaj :D
Ce pa je kak fusar pa se lahko ti tak pozna da ga bi najraje ubil :-:o
hehe

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Napisal/-a georg Sr apr 28, 2004 9:32 pm

mojega ju3 peljem k ličarju..končnooo..sem že zelo neučakan.. :D slike seveda sledijo..drugi teden..

aja..barval bo se pa komplet cel.. :wink:

lp, georg
Slika

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr apr 28, 2004 9:36 pm

Odločil sem se da pride barvanje na vrsto drugo leto.
Kaj pa ima kdo kaj izkušenj s poliranjem pri ličarjih. Mi je en v Miklavžu rekel da mi za 20.000sit spolira avto da ne bo nobene praske več. Kakšne so vaše izkušnje?

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr apr 28, 2004 9:55 pm

Ce so praske globoke pomaga samo strihanje

Itak sem pa jest avto strihu zastonj(zavarovalnica)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če apr 29, 2004 1:16 am

robertos_664 je napisal/-a:Odločil sem se da pride barvanje na vrsto drugo leto.
Kaj pa ima kdo kaj izkušenj s poliranjem pri ličarjih. Mi je en v Miklavžu rekel da mi za 20.000sit spolira avto da ne bo nobene praske več. Kakšne so vaše izkušnje?

Toplo odsvetujem. Moj avtek je bil strojno poliran pri ličarju. Sej je bil lep in nobene praske (kot nov) ampak čez pol leta........ se začnejo pojavlat fleki. Ker poliranje dejansk pomen da neseš en sloj barve dol (sej kak pa češ drugač kak ris zakrit) in pol rata barvy vedn tajnša.......... na konc že tko tanka da se kit skoz vid (tko kot se pr men)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Če apr 29, 2004 1:33 am

lisko matr sm khmmmmmmmmmmmmmm

jah spizdu si mi iz ust besede :?

:wink:

Perplexer
Nov uporabnik

Napisal/-a Perplexer So okt 08, 2005 2:56 pm

Torej ali lahko kdo poda kaksno informacijo o CENI tegale postopka barvanja celega avtomobila. Veliko je govora o vsem drugem, kaksna pa je dejanska cena ? Ce je ze kdo dal prebarvati cel avto naj prosim napise tocno ceno, ki jo je placal.

Hvala.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So okt 08, 2005 4:38 pm

hmm......farbo za 20 jurijev??...kaksno pa?...navadno belo mogoce ja...ampak kako metalno...jah....tezka bo..mogoce 1kg...se to je uprasanje....in to itaq ti ne zadosca za cel avto.....
al poznas koga ki ti rihta barvo poceni? ki bi mi rabla za cel avto ;)
hmm...da ti ga bo licar lih za 20 jurjev postrihal??...ne vem no...
meni je reku za dva blatnika ki sta popraskana da mi jih naredi za 40 kosov in se to s popustom, ker je avto star.....barva je pa metalna....tako da.....ne vem no kako ti mislis pol cel avto za 60 tisoc pobarvat....

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov