Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

izkušnje z avtomobili

Napisal/-a MGsax To dec 17, 2002 9:39 am

mene zanima s katero znamko/tipom avtomobila ste imeli največ težav in s kateim nič oz. skoraj nič???

[Sporočilo uredil/a MGsax na dan 17.12.2002 ob 08:40 GMT]
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

bojan
Nov uporabnik

Re: izkušnje z avtomobili

Napisal/-a bojan To dec 17, 2002 11:25 am

največ z golfom najman pa z jugotom

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan To dec 17, 2002 12:05 pm

ahm no jaz mam drgac izpit sele ksn let, pa bom povedal cesar se spomnem:

1. okoli leta 90 smo kupila mazdo 323, imeli smo jo 5,6 let. v tem času se nam ni pokvarilo čisto nič, ampak res čisto nič. edino kar smo menali so bile svečke in pa olje.

2. ko smo ta avto prodali smo kupila, hyundaia accenta gls, ta avto imamo se danes, pokvarile so se le malenkosti. počilo je nekaj plastike na armatuir, in pa steklo na števcu (oboje še danes ne popravljeno, se ne splača), potrebno je bilo menjati svečke in olje (redni servisi), pokvarila pa se je ključavnica na šoferjevi strani (5k sit za novo). poleg tega je počila vetrobranska šipa (priletel kamen), in pa malo kriv zadnji blatnik, eden nam ga je butnil na parkirišču. avto ima 210k km in še sedaj teče zelo gladko.

3. ko smo menali naš drugi avto, ki je bila legendarna katrca, to je bilo dve leti nazaj. smo kupili fiata punta letnik 97, na tem avtomobilu se nam je nekaj pokvarilo na menjalniku, ko je bil mrzel se je težko menjalo (ampak res težko ;) ), pred enim mesecom pa je bilo potrebno zamenjati vse "dihtnge" na glavi motorja.

ostalih avtomobilov, ki niso omebe vredni pa ne bom komentiral, ker se ne spomnem kako je bilo z njimi, lahko samo napišem kaj smo imeli (stoenka, yugo koral 55, 2 katrce)

LP
Slika

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Pe dec 20, 2002 10:18 pm

tarzan...ma za katrcami pa vam je še sedaj žal..... priznaj! ;)
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe dec 20, 2002 10:37 pm

Sicer izpita se nimam niti eno leto.
Ampak se strinjam z mnenjem bojana.
Mam ze tretjega yuga pa z njimi se nisem mel nobenih problemov!!!
Super avto za mal denar!!!

Uporabniški avatar
Racing
Novinec

Kraj: okolica Bleda

Re: Re: izkušnje z avtomobili

Napisal/-a Racing So dec 21, 2002 9:48 am

Tarzan pravi:
ahm no jaz mam drgac izpit sele ksn let, pa bom povedal cesar se spomnem:

1. okoli leta 90 smo kupila mazdo 323, imeli smo jo 5,6 let. v tem času se nam ni pokvarilo čisto nič, ampak res čisto nič. edino kar smo menali so bile svečke in pa olje.

2. ko smo ta avto prodali smo kupila, hyundaia accenta gls, ta avto imamo se danes, pokvarile so se le malenkosti. počilo je nekaj plastike na armatuir, in pa steklo na števcu (oboje še danes ne popravljeno, se ne splača), potrebno je bilo menjati svečke in olje (redni servisi), pokvarila pa se je ključavnica na šoferjevi strani (5k sit za novo). poleg tega je počila vetrobranska šipa (priletel kamen), in pa malo kriv zadnji blatnik, eden nam ga je butnil na parkirišču. avto ima 210k km in še sedaj teče zelo gladko.

3. ko smo menali naš drugi avto, ki je bila legendarna katrca, to je bilo dve leti nazaj. smo kupili fiata punta letnik 97, na tem avtomobilu se nam je nekaj pokvarilo na menjalniku, ko je bil mrzel se je težko menjalo (ampak res težko ;) ), pred enim mesecom pa je bilo potrebno zamenjati vse "dihtnge" na glavi motorja.

ostalih avtomobilov, ki niso omebe vredni pa ne bom komentiral, ker se ne spomnem kako je bilo z njimi, lahko samo napišem kaj smo imeli (stoenka, yugo koral 55, 2 katrce)

LP

amm... to je pr ush fiatih...menjalnik je su zarad tega, ker niste prej zamenal olja...ce bi ga...ne bi crknu 100%
If you have a real target in life, doesn't matter if you are poor or rich, if you work hard and believe in God, you can succed

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Sr dec 25, 2002 5:35 pm

No pa vsi neki hvalijo Vw kolk so vzdržljivi. Ne me basat. Jest jih ne prebavljam pa sem jih že ogromno peljal!

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr dec 25, 2002 6:13 pm

jaz sem bil najbolj zadovoljen s petko...

stroškov sem imel samo:
- redno vzdrževanje (olje, antifriz, oljni filter, voda za brisalce.....)

- menjat sem moral nekaj delov hladilnega sistema, ker se mi je misteriozno zagrevala mašina.... t.j.: sondo za temp., vodo pa še neko elektroniko če se ne motim ostalo je bilo vse ql

ostali keš ki sem ga zmetal v ta avto je bil krtko: tunin in pa styling

največ težav je bilo z roverjem
- menjati sem mogel sklopko
- menjati auspuff
- zobati jermeni

kot zgleda tip ki ga je imel prej ni imel pojma o vožnji avta

potem pa sem ga porihtal... jupi je šel ko svinja

sedaj pa imam v garaži vw polo 1.0 neregistriran in se tožim s prodajalcem (firmo) da ga vzame nazaj, ker je bil razbit totalka in bi moral menjat celi sprednji del od kabine dalje z armaturo vred... jebat ga... dobra šola za nadalje

LP!
Slika

Uporabniški avatar
donCapeli
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a donCapeli Pe jan 03, 2003 1:11 pm

najmanj problemov je v splosnem z avtomobili iz daljnega vzhoda.
evropski so postali prevec serijski, zato so povrsno izdelani. evropski proizvajalci imajo zagarantirano trzisce. ostali se morajo bojevat zanj. predvsem bi "daljna vozila" rada prodrla k nam in zato se morajo trudit da je z njimi najmanj tezav. npr hyundai vozila pridejo poskodovana v koper 1/1000. ce lahko omenim velikega evropskega proizvajalca, ki odpremlja avtomobile iz luke so pri njem 30% odpreme poskodovana !!!! zamisli si to razmerje je ze pri novih vozilih. kaj pride kasneje je pa druga zgodba.
ce pogledam rezultate neke dirke rallyja: 1.peugeot 1:36;** , 9.hyundai 2min za njim !!! v recimo uri in pol je bil 2 min za njim? za relly je to ful, kaj pa v resnici? to so malenkosti-
in kaj pol ce ima ena kia pospesek na avtocesti slabsi kot en vw? koncna hitrost je 220, to je pa 90km/h vec kot dovoljeno?!!
res pa da serijski passat ima boljsi pospesek kot serijska laguna in kaj ti to pomaga ki te tako olupijo na servisu, da se ti pozna se pol leta?
zapomni si samo to, da evropski avti so precenjeni. in da nemci so prekleto dobri v marketingu..
Ko pogledaš v ogledalce, vidiš mene, ki za tabo vozim 8)
Slika

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Re: Re: Re: izkušnje z avtomobili

Napisal/-a bravura So jan 04, 2003 4:59 pm

SAFRANE pravi:

pa nes samo to: jest ti pa rečem da tud klele globalizacija dela svoje: pišuka če ena tajska firma dela npr.števce za a-klasso to ne mor bit dobr.....itd.

Samo za takele stvari pa bi morala že poskrbeti matična tovarna, da se ji potem zaradi nekekovosti kooperantov njej znižije ugled.
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

pic16v
Novinec

Kraj: Ormož

Napisal/-a pic16v So jan 04, 2003 6:15 pm

Največ težav z francoskimi avtomobili,najmanj japonskimi!!!!

pic16v
Novinec

Kraj: Ormož

Napisal/-a pic16v So jan 04, 2003 6:26 pm

Kolega ma Cliota 1.4 RT pa !!!vsako leto!!! menjava končnike,gumice na stabilizatorjih,ležaje.Spet drugi je mel Megana coupeja,pa je mel sama popravila(vodna pumpa,tesnilo glave,polos...).Sory,ampak o Renaultu sem dobil neko slabo mnenje.Res,da vozim tvojo ne preveč priljubljeno znamko,vendar je za VW delov ko dreka(pa še poceni so).

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So jan 04, 2003 6:32 pm

AIRbrush pravi:
No pa vsi neki hvalijo Vw kolk so vzdržljivi. Ne me basat. Jest jih ne prebavljam pa sem jih že ogromno peljal!

Da ni to dobra stara slovenska foušija, a :) ??

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So jan 04, 2003 7:06 pm

Moj odgovor bo kar zanimiv
1.Največ problemov Ford
2.Najmanj problemov Ford

Pod 1 - rabljen Orion 1,6i 8v 103KM - lep na izgled ampak mehansko tako slabo vzdrževan , da se je že mehanik za glavo držal.
starost 5 let z kao 60000km. V naslednjih 20000 km naslednja popravila
regulator prostega teka Hitachi,porozni ventili,ležaji na alternatorju,eden izmed ležajev v menjalniku,katalizator,tesnilo V CEVI ! za dovod goriva do injektorjev - še dobro da se ni vse vžgalo,
stikalo luči, bencinska črpalka na zadnjih vzdihljajih in na koncu še glavni ležaj na menjalniku - nad avtom obupal - menjal za novega
Pod 2 - Focus - NUL PROBLEM , je pa res da sem kupil novega ( sedaj ima 2 leti )
Vmes- Zastava 101 - nakaj šraufanja pa lepo gre
BMW 518 - res 12 let star ampak me ni nikoli na cedilu pustil, le motor je preslab za tako težek avto in obupa po ca 90000 km.

Moje splošno mnenje: Dejansko niti ni pomembno katero znamko kupiš, ampak na kakšen avto naletiš ( kar se novega tiče ) in kako je vzdrževan ( kar se rabljenega tiče )

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So jan 04, 2003 7:18 pm

pic16v pravi:
Kolega ma Cliota 1.4 RT pa !!!vsako leto!!! menjava končnike,gumice na stabilizatorjih,ležaje.Spet drugi je mel Megana coupeja,pa je mel sama popravila(vodna pumpa,tesnilo glave,polos...).Sory,ampak o Renaultu sem dobil neko slabo mnenje.Res,da vozim tvojo ne preveč priljubljeno znamko,vendar je za VW delov ko dreka(pa še poceni so).

Ej pic16V a je ta golf v tvojem pospisu tvoj!!!
Res je orng stvarca!!!
Bi rad enkrat v zivo videl to zadevo ker sem nor na golf2, po mojem mnenju se dajo najboljse zrihtat od vseh 4 generacij!!

Vladimir
Novinec

Napisal/-a Vladimir So jan 04, 2003 7:58 pm

SAFRANE pravi:
NAJMANJ Z MITSUBISHI-JI NAJVEČ PA Z VW-JEM

LP JANI

Ker Mitsubishi?
Ajde!!!!
Slika
Norris 771bhp Evolution VII RS

Uporabniški avatar
Moby
Novinec

Napisal/-a Moby Ne jan 05, 2003 5:59 pm

Doma imamo škodo 1.3 LXi ima 110K pa do zdej ni bilo večjih posegov razen redna vzdrževalna dela.Lansko leto sm kupu Focus-a je zdj star cca 7 mescov, do zdej nix problemov edino kar sem malo razočaran je nad močjo motorja 1.6 ki bi lahko bil malce bolj živ no ja sicer je pa nov avto z 10K prevoženimi.

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Po jan 06, 2003 12:22 am

Fotr ma pr nas renault21 res da se udobn peles pa tud pospeski so kr vredu za taka stara j***a. Samo kvari se pa velik tu much. Smo pomojem zamenal ze pol masine sam se bati so originalni pomojem.
Tko da so mi renaulti mal dol padl odkar mamo tega. Sam mam R petico
in sm mogu zamenjat tesnila, ker mi je voda tekla v celindre, pa se kuri mi ene 7-8 litrov. Tko de se bom zej odlocu za dizla.
Matjaz

DIVKO
Nov uporabnik

Napisal/-a DIVKO Po jan 06, 2003 7:59 am

Največ z Yugotom (sem ga tudi najmanj čuval)
prej nič z AX 14 TRD
in sedaj malo z VW Golfom III
Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique trubuere

tekach
Nov uporabnik

Napisal/-a tekach So jun 05, 2004 9:12 pm

Če bi rad videl, kaj so težave, kupi Tipota 2.0 16v.

Če bi rad videl, kaj so katastrofalne težave, ga daj na generalko lokalnemu mehaniku.

Pri VW polotu sem samo tankal in redni servis, nobenih težav.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov