Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

Ford Focus rjavi

Napisal/-a pele To maj 04, 2004 1:11 pm

Kolega ima štiri leta starega Fokusa in to pomlad se je začela pojavljati rja pri vratih in pragovih.Na servisu su mu rekli ,da bodo samo pobarvali in nič zamenjali, ker je pač samo rjavo in ne prerjaveto Ali ima mogoče kdo podobne iskušnje? LP

G-4S

Napisal/-a G-4S To maj 04, 2004 1:14 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk To maj 04, 2004 7:07 pm

Meni so zamenjali vsa 4 vrata (Focus karavan letnik november 2000 ) . Rjaveti pričnejo na spodnjem robu , ker so luknje za odtekanje vode previsoko in se v robu zadržuje voda ( konstrukcijska napaka ).Na novih vratih so luknje čisto na robu in še večije so.Do katerega letnika so vrata z napako ne vem. Garancijo sem lahko uveljavljal , ker sem redno hodil na pooblaščen servis :D .
Pragovi pa mi ne rjavijo , je pa res , da so mi po 1 letu popravljali oba zaradi napake pri barvanju( odluščila se je barva v velikosti 1 x2 cm ) in je bila narejena dodatna zaščita pred rjo.

G-4S

Napisal/-a G-4S To maj 04, 2004 9:49 pm

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Sr maj 05, 2004 12:14 am

Samo to pa ni v redu in je zelo slaba reklama za fokuse, ki so veljali za perfektne avtomobile s strani forda.

Saj ne vem kako si lahko danasnji proizvajalci lahko privoscijo taksno napako, ki so jo zagresili ze 15 let nazaj pri oplu. Kaj se res na znajo ucit iz izkusenj drugih?
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Sr maj 05, 2004 7:32 am

G-4S je napisal/-a:Jup, tudi nam se je začel to delat na focusu za zadnjimi vrati spodaj, pa sem kupil barvico na servisu, odstranil rjo in pobarval, ter polakiral čez (lak dobiš zraven).

in ti si mene prepriceval naj focusa vzamem...?? pr fiatu razpadajo kljuke, pr fordu pa kar cela vrata?! :shock:

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr maj 05, 2004 2:20 pm

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr maj 05, 2004 2:31 pm

dgrejtest je napisal/-a:
G-4S je napisal/-a:Jup, tudi nam se je začel to delat na focusu za zadnjimi vrati spodaj, pa sem kupil barvico na servisu, odstranil rjo in pobarval, ter polakiral čez (lak dobiš zraven).

in ti si mene prepriceval naj focusa vzamem...?? pr fiatu razpadajo kljuke, pr fordu pa kar cela vrata?! :shock:

pero

:lol: :lol:
Kar ostan pri fiatu :wink:

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Sr maj 05, 2004 6:07 pm

G-4S je napisal/-a:Kakšne veze ima rjavenje s tem ali si hodil na pooblaščeni servis. ah te fore njihove... :D

Na servisu pač lahko pri rednem vzdrževanju preprečijo večijo škodo če se prične pojavljati rja , ne pa da popravljajo potem ko je že konkretno uničeno in zato velja garancija proti prerjavenju pločevine samo v primeru da je avto vzdrževan pri pooblaščenem servisu.In po moje to velja za vse znamke in ne samo za Ford.
Malo je treba prebrati drobni tisk v servisnem priročniku in garancijske pogoje.
Sicer pa imajo vse znamke probleme z raznoraznimi okvarami in serijskimi napakami. Da so mi to reklamacijo rešili brez kompliciranja ( in verjetno jih ni malo stalo ) pa je lahko samo Fordu v plus.

G-4S

Napisal/-a G-4S Če maj 06, 2004 11:36 am

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Če maj 06, 2004 8:41 pm

Rjavijo na spodnjem robu in to na notranji strani vrat. Kot sem že napisal so luknje za odtekanje vode previsoko ( nekje 5 mm ) in ostaja voda v robu vrat in sčasoma načne pločevino ( Najprej se prične barva rahlo luščit ). Pri meni sa je pač prej pojavilo , ker avto še ni videl garaže .Na novih vratih pa so luknje čisto na dnu ( v stiku zunanje in notranje pločevine vrat ) in s tem ni več problema.
Ne vem pa pri katerih letnikih so bila vgrajena vrata z napako.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če maj 06, 2004 8:44 pm

kup lepo fiata k je pocinkan pa nima veze kje so lukne za odtekanje, če sploh so ker auto po 7 letih ne rjavi sploh

na autu je ena sama rjava pikca, pa še to zarad kamenčka k je prletu na haubo (1*1mm)

kup pocinkan auto
podpis

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe maj 07, 2004 12:04 am

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov