TITan je napisal/-a:Pa zimski profil dela tudi več trenja kot pa kak športen letni profil.
HORSE je napisal/-a:TITan je napisal/-a:Pa zimski profil dela tudi več trenja kot pa kak športen letni profil.
Sej, zato sem pa primerjal zimski profil in manjšo gumo, kjer na enaki razdalji narediš več km, z letno gumo, večjih dimenjzij, kjer se trenje malo poveča zaradi širine (155 vs. 205), poleg tega pa na enaki razdalji narediš manj km, ker se kolo manjkrat zavrti (posledično ke zaradi tega v izračunih tudi poraba večja od dejanske)...
soso je napisal/-a:Alo!
Na avtu mam zdaj 15 col 195/50/15 original pa je 185/60/14 motor pa 1.6 105KM!
Zanima me glede na to da je felna z gumo malo tezja od navadne in druge dimenzije kolk se pozna na hitrosti in za kolko lahko stevec laze in pa seveda pri porabi ce se dosti pozna? LP
maky je napisal/-a:HORSE je napisal/-a:TITan je napisal/-a:Pa zimski profil dela tudi več trenja kot pa kak športen letni profil.
Sej, zato sem pa primerjal zimski profil in manjšo gumo, kjer na enaki razdalji narediš več km, z letno gumo, večjih dimenjzij, kjer se trenje malo poveča zaradi širine (155 vs. 205), poleg tega pa na enaki razdalji narediš manj km, ker se kolo manjkrat zavrti (posledično ke zaradi tega v izračunih tudi poraba večja od dejanske)...
kaj ma veze širina platišča z njenim obsegom? kolo naredi več oz. manj km če je različen kotalni obsegse pa ta obseg spreminja glede na širino in višino... samo če imaš prave dimenzije potem je ta razlika zanemarljiva in ti števec kar ok kaže
Stupko je napisal/-a:soso je napisal/-a:Alo!
Zanima me glede na to da je felna z gumo malo tezja od navadne in druge dimenzije kolk se pozna na hitrosti in za kolko lahko stevec laze in pa seveda pri porabi ce se dosti pozna? LP
Neumesna: Mas fiat bravo oz bravota?
soso je napisal/-a:Stupko je napisal/-a:soso je napisal/-a:Alo!
Neumesna: Mas fiat bravo oz bravota?
NE! AR-146!
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov