Debate, ki niso vezane na ostala področja...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Cestno podjetje

Napisal/-a xandrej Sr maj 12, 2004 8:49 am

No tak bom rekel, po zimskem obdobj naše ceste itak razcvetijo ko tulipani in nastajajo luknja pri luknji. No cestno podjetje ima ne vem kake certifikata pa ISO-te pa ne vem kaj vse.. No kako oni popravljalo te luknje... Zadnjič v naši vasi danes pa sem jih videl še v Selnici in kaj... Spredaj se vozi počasi mali tovornjakec zadaj pa hodita dva modela pa pri luknji vzameta eno šauflo asfalta, ga vržeta v luknjo in pohodita in to se dogaja čez celo vas in še kje... Vglavnem ko to vidim mi je slabo... Že v šoli so učili, da se asfalt oz. luknje popravlja tako, da se uničen asfalt odreže se nanese nova podlaga, se vseskupaj namaže s terom in nato se vlije asfalt in se povalja z valjarjem... Tudi pri mali luknji se naredi če že se vsaj namaže lukja s terom in potem če že... Smo v Evropi pa vse samo o tem kako se delajo ceste in kako se popravljajo pa smo še vedno na nivoji stare Jugoslavije... Ceste vsepovsod širijo tukaj v okolici maribora pa vse ožajo in vglavnem da je 2 meterski pločnik pa 2 meterska kolesarska steza...

Kaj vi mislite o tem in kaj se tukaj da naredit... Cestnine pa vsaki dan dražje...

detroit91
Novinec

Napisal/-a detroit91 Sr maj 12, 2004 9:04 am

ej piz.a sm slišu d mi misljio teji madžari pa še cestnino pr grosuplju narest....me zanima kdo jim ne bo tega podru?
Skero
[veliki animirani podpisi niso dovoljeni]

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Cestno podjetje

Napisal/-a maky Sr maj 12, 2004 9:07 am

xandrej je napisal/-a:No tak bom rekel, po zimskem obdobj naše ceste itak razcvetijo ko tulipani in nastajajo luknja pri luknji. No cestno podjetje ima ne vem kake certifikata pa ISO-te pa ne vem kaj vse.. No kako oni popravljalo te luknje... Zadnjič v naši vasi danes pa sem jih videl še v Selnici in kaj... Spredaj se vozi počasi mali tovornjakec zadaj pa hodita dva modela pa pri luknji vzameta eno šauflo asfalta, ga vržeta v luknjo in pohodita in to se dogaja čez celo vas in še kje... Vglavnem ko to vidim mi je slabo... Že v šoli so učili, da se asfalt oz. luknje popravlja tako, da se uničen asfalt odreže se nanese nova podlaga, se vseskupaj namaže s terom in nato se vlije asfalt in se povalja z valjarjem... Tudi pri mali luknji se naredi če že se vsaj namaže lukja s terom in potem če že... Smo v Evropi pa vse samo o tem kako se delajo ceste in kako se popravljajo pa smo še vedno na nivoji stare Jugoslavije... Ceste vsepovsod širijo tukaj v okolici maribora pa vse ožajo in vglavnem da je 2 meterski pločnik pa 2 meterska kolesarska steza...

Kaj vi mislite o tem in kaj se tukaj da naredit... Cestnine pa vsaki dan dražje...

mah to je povsod isto... se spomnem ko sva se z tamalo enkrat od nje domov pelala... pač je cesta malo zgonjena in glih slučajno je bil pred nama kamijonček cestnega podjetja... cesta je bolj boga (beri same luknje (cesta od rogaške proti rogatcu)) in so se spravili luknje flikat... je speljal ravno od ene flike pred nama... in potem so se peljali ene 4km naprej mimo vsaj 100 lukenj (tudi kar konkretnih) pol se pa tko pr eni bogi mali luknjici vstavi in gre tipo v pa lepo čik u gobc pa mal gor fukne... sm ga prehitel in se pol ustavil... čez 30 sek je prišel kamijonček že za mano... res so dobro popravili cesto....
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Cestno podjetje

Napisal/-a nebivedu Sr maj 12, 2004 11:14 am

xandrej je napisal/-a:No tak bom rekel, po zimskem obdobj naše ceste itak razcvetijo ko tulipani in nastajajo luknja pri luknji. No cestno podjetje ima ne vem kake certifikata pa ISO-te pa ne vem kaj vse.. No kako oni popravljalo te luknje... Zadnjič v naši vasi danes pa sem jih videl še v Selnici in kaj... Spredaj se vozi počasi mali tovornjakec zadaj pa hodita dva modela pa pri luknji vzameta eno šauflo asfalta, ga vržeta v luknjo in pohodita in to se dogaja čez celo vas in še kje... Vglavnem ko to vidim mi je slabo... Že v šoli so učili, da se asfalt oz. luknje popravlja tako, da se uničen asfalt odreže se nanese nova podlaga, se vseskupaj namaže s terom in nato se vlije asfalt in se povalja z valjarjem... Tudi pri mali luknji se naredi če že se vsaj namaže lukja s terom in potem če že... Smo v Evropi pa vse samo o tem kako se delajo ceste in kako se popravljajo pa smo še vedno na nivoji stare Jugoslavije... Ceste vsepovsod širijo tukaj v okolici maribora pa vse ožajo in vglavnem da je 2 meterski pločnik pa 2 meterska kolesarska steza...

A pr vas to celo z asfaltom delajo???
Pr nas kr lopato peska vržejo v jamo pa grejo naprej - pa ne mislt, da hodijo za kombijem - oni se vozijo in z lopato dol pesek mečejo u jame - če fali pa pač fali in je zraven luknje še kupček peska.
Old subarus never die, they just get faster!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr maj 12, 2004 11:19 am

Jest sm na isti princip vidu flikanje lukenj.
Mislm da je blo marca enkrat, ob cca 9ih zjutri, mraz k ps med 0 pa 5°C se pelje tovornjacek... Majster iz njega, lepo dve lopati asfalta, vrze v luzo, k je bla v jami, uzame lopato, mal potolce, pa nazaj na toplo v kamioncek...
No, pol sm jih prehitu.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr maj 12, 2004 11:21 am

Sedaj pa vprašanje? Kako bi tele zajebal, da bi delali kot je treba? Inšpekcijo al kaj??? kaj pravite?

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Sr maj 12, 2004 11:33 am

hmmm kot prvo posnet v video kamero pa na kako televizijo čeprav vprašanje
če bi sploh kaj pomagalo.mogoče bi kako cesto asvaltiral in vsi bi bli srečni vse
drugo bi pa tak al tak ostalo isto
tega se pomoje nebo dalo spremenit

evo kle ko sm doma se je pred enim letom gradila trgovina TUŠ in so moral kanalizacijo spelat za samo trgovsko poslopje in seveda so cesto razrecal na pol ene 100 metrov
tak da je zdej asvaltiran sam 1 vozni pas oziroma ka je ostalo od ceste drugo del
pa so tak al tak same luknje da se bogi gravža zdej še posebej je kritično ka mam niski avto pa se morm po nasprotnem pasu pelat.

aja odkar trgovina laufa je že cirka pol leta in nobenega znaka da bi se kej zrihtala cesta da bi vsaj luknje s peskom zrihtal ah ki pa majo cajt.

lp [g0ran23]

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Sr maj 12, 2004 11:49 am

yp, tudi sam sem bil prica takemu popravljanju cest. in kot vedno se hocemo primerjati z evropo, zlasti nekaj silijo v dance. ko sem bil septembra na danskem, nisem cutil na cesti niti najmanjsega tresljaja. cesta je bila kot sahovnica, vsa zaflikana. le da tam, tako kot je rekel xandrej, odrezejo tisti del asfalta ven, in nato novi asfalt z valarjem zavaljajo na isto visino kot je stari asfal, tako da se razen barve sploh ne ve, da je cesta ze stara in vsa zaflikana. in mi se gremo evropo.
kako bi spremenili tak balkanski pristop do dela pa nevem. treba vzgajati novo generacijo drugace, ne vidim resitve, ali pa vsesplosni slovenski upor :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 12, 2004 2:49 pm

Ne moreš menjati balkanskega pristopa, če so pa delovci balkanci - kako boš balkancu dopovedal, da smo zdej u evropi?
Sej še men ne morjo dopovedat, da bo zdej vse boljš k smo v evropi, boš pa enmu, k 5 dni v tednu lopato vrti po 8 ur na dan.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a B4 Turbo Sr maj 12, 2004 5:42 pm

Ben, sej tudi evropa ni dosti bolši.
Če greš v italijo, k se majo za nevem kako razvite proti nam je prav isto, mogoče kje še slabše.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Sr maj 12, 2004 6:00 pm

eXtreme je napisal/-a:yp, tudi sam sem bil prica takemu popravljanju cest. in kot vedno se hocemo primerjati z evropo, zlasti nekaj silijo v dance. ko sem bil septembra na danskem, nisem cutil na cesti niti najmanjsega tresljaja. cesta je bila kot sahovnica, vsa zaflikana. le da tam, tako kot je rekel xandrej, odrezejo tisti del asfalta ven, in nato novi asfalt z valarjem zavaljajo na isto visino kot je stari asfal, tako da se razen barve sploh ne ve, da je cesta ze stara in vsa zaflikana. in mi se gremo evropo.
kako bi spremenili tak balkanski pristop do dela pa nevem. treba vzgajati novo generacijo drugace, ne vidim resitve, ali pa vsesplosni slovenski upor :roll:

Mah, ne vem no, ampak men st tut danske ceste niso zdele nč kej posebej kvalitetne. Še največje probleme majo tm pr odvodnavanju, k so ob deževju vse ceste čist poplavljene.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe maj 14, 2004 12:10 pm

In potem kupis novo felgo in gumo pa roke pa amortizerje. Lepega dne pa bom jaz te cestarje amortiziral picka jim. Res neki treba narest.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Pe maj 14, 2004 12:37 pm

lahko se na glavo postavimo pa ne bo nič bolše saj tu doli v krški občini ali pa drugot dokler bodo občinarji dobili vsako leto novega najmočnejšega pasata se bomo mi še kar vozili po starih cestah pa če mamo znižan avto ali pa ne
j**e se jim kakšen avto imamo mi oni dobijo vsako leto novega
lp tigirca
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov