Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

nepravilna uporaba svetlobnih naprav

Napisal/-a pele Sr maj 12, 2004 9:25 pm

Opažam,da zadnje čase vedno več voznikov ne zna uporabljati svetlobnih naprav.Slovenci smo izgleda zelo "šparovni" kar veliko jih vozi brez prižganih luči, uporaba smernikov pa je že kar redkost. Imamo pa tudi nasprotje tega ko imajo vse prižgano, megleke spredaj in zadaj, luči pod avtom in to v vseh barvah.Mislim , da bi tu policija morala narediti več reda
Opisal bom še današnjo iskušnjo, ko bi imel kmalu razbit avto. Pred menoj je vozil avto ,ki je nenadoma zavrl potem pa obenem prižgal smernike in zavil, avto za menoj pa je imel velike probleme , da se ni zaletel vame. Pravilo: najprej smernik in nato zavora pozna le malo voznikov.Nevem kaj se učijo v avtošolah ? Naj kakšen mlad voznik pove,če to sploh učijo? Kakšne iskušnje imate drugi ? LP

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Re: nepravilna uporaba svetlobnih naprav

Napisal/-a _VeNoM_ Sr maj 12, 2004 9:34 pm

pele je napisal/-a:Opažam,da zadnje čase vedno več voznikov ne zna uporabljati svetlobnih naprav.Slovenci smo izgleda zelo "šparovni" kar veliko jih vozi brez prižganih luči, uporaba smernikov pa je že kar redkost. Imamo pa tudi nasprotje tega ko imajo vse prižgano, megleke spredaj in zadaj, luči pod avtom in to v vseh barvah.Mislim , da bi tu policija morala narediti več reda
Opisal bom še današnjo iskušnjo, ko bi imel kmalu razbit avto. Pred menoj je vozil avto ,ki je nenadoma zavrl potem pa obenem prižgal smernike in zavil, avto za menoj pa je imel velike probleme , da se ni zaletel vame. Pravilo: najprej smernik in nato zavora pozna le malo voznikov.Nevem kaj se učijo v avtošolah ? Naj kakšen mlad voznik pove,če to sploh učijo? Kakšne iskušnje imate drugi ? LP

heheh jebiga tko je to kaj moreš takim!!

eni sploh nevejo da so v avtu vgrajeni žmiguci itd....

mah škoda besed za take voznike!!!

hja najbolj me razpizdi k ma žmiguc npr.. levo pa gre naravnost!!! :evil: :evil:
matr mal pa poč skor pol se pa buni!! :evil: :evil: jaooo kokrat sm to pretrpel enkrat bom zadavu enga al pa eno!!

za avtocesto pa nom sploh govoru ŠLEPARJI PA PREHITEVANJE! :evil: :evil:

Uporabniški avatar
RasTa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a RasTa Sr maj 12, 2004 9:35 pm

No jst sm pred ene pou leta naredu izpit in ja, učijo tut to, čeprav na žalost velik folka to pozab isti trenutek k dobijo izpit v roke... Morm pa rečt da gre men tut izjemno na živce, da folk ne daje žmigovcev, zrd tega smo mel mi uničen dopust, ker se je en italjan pred nami odloču zapelat iz ceste in je naredu ravn to, bremza, žmigovc pa ustavt na sred ceste, mi pa na drug pas v škarpo pa totalko nardil...Bedno! Sploh so pa najboljš tisti k majo kšnga bemfla po možnosti letnik 90 pa pržgane čist use možne luči kar se jih da!!! Halo, nevem kaj folku ni jasn... Lp

Uporabniški avatar
SomebodyX
Nov uporabnik

Napisal/-a SomebodyX Sr maj 12, 2004 9:45 pm

da vam še js mojo izkušnjo povem:
se furam z enim frendom u lj, bli smo mal pred eno cestninsko pa vidiš 2 šleperja pred nama.bla je tabla: 1000m Cestninska postaja POZOR (al nekaj takega :lol: ). no u glavnem (šleperja sta vozla drug za drugim) in se on lepo odloči da bom 1k predcestnisko prehitevu.
kaj mislte da je blo... mal pred cestnisko je komej not pršu, s tem da je un mogu full bremzat ko je bil zadi. čist nori so tile!!! :evil:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če maj 13, 2004 12:26 am

HEhe, se spomin meni let nazaj ko je tastari se mel jugota... pa se en pred nami pelje s traktorjem, pa zadaj neki obracalnik mel...
Zmigavec se ni vido oz ga ni dal... fotr ga gre prehitevat talent z traktorjem pa zavije levo in v nasija jugota :D
matr takim klosarjem...
Pol pa se ded izpita ni mel.pa na traktorju je spustil ven si olje na dvoriscu doma ko da ma poskodbe ker smo mi bli krivi in ker je rukno v nas.... uglavnem jebarija.ni se dalo nic dokazat ce je dal zmigavc al ga ni oz ce se je vidl ali se ni.tak da je zadeva zastarala pol :twisted:

No uglavnem jaz osebno tut zmer nedam zmigavca... grem na en drug pas pogledam sem ter tja in ce ni nobenega avta nikjer nedam zmigavca... ce je pa ker avto v bljizini pa zmer, nikol neves kaj se lahk zgodi...
Sicr pa na case kr avtomatsko das pa neglede ce se peles v krozn promet ko lahk sam ravno gres :D
Stvar navade pac...

Je pa res usaj kolk vidim pri fotru... saj se ucasih derem nanj sam kar dost ne koristi.Da zmigavec da dvakrat utripne in to je to. sam mu pravim al daj prav da se vidi al pa se to nerabis! No saj neki sem ga ze navado semizdi. ljudje stari ki ze majo dolg let ispit so po vecini sami svoji.
LP

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če maj 13, 2004 5:19 am

Res srecas veliko takih, se najbolj pa mi grejo na organ frajerji z meglenkami in to v dezju. Ma da bi jih z vilicarjem odstranil s ceste. :x
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Če maj 13, 2004 6:16 am

3/4 ljudi zdej ki celo znajo uporabljat žmigovc ga prižgejo šele ko so začeli zavoj (najverjetneje ti hočejo sporočiti kje so lihkar bili) :evil:

Še dobr da taki idioti niso zmožni odmontirati žarnice, ker se bi še brez stop lamp vozil. :twisted:

Pr nas tud vedno pravilno uporablamo luči (edino na passatu zdaj zafrkava šalter pa se učasih zgodi da jih nimamo).

Najbolj zanimivo je pa vidit koga v orenk nalivu lepo brez luči (še pozicij ni imel) :idea:
Slika

mcoupe
Novinec

Kraj: Kranj

Re: nepravilna uporaba svetlobnih naprav

Napisal/-a mcoupe Če maj 13, 2004 6:28 am

_VeNoM_ je napisal/-a:za avtocesto pa nom sploh govoru ŠLEPARJI PA PREHITEVANJE! :evil: :evil:

Šleparji šleparji kva me to raspizdi k!
fora šleparjev je sam to da novejši avto ne gredo preko 88km/h k majo vsi blokade tisti k pa ne pa če prekoračijo to hitrost te pa pol taplavi še po enem tednu drkajo da si se preveč pelu!

Hočm povedat sam to da če bi osebni avtomobili vozili tako kot se spodobi in se mora nebi imel nihče problema z šleparjem!

primer:neštetokrat vozm s šleparjem za osebnim avtom zunaj naselja 60 ali 70 km/h za mano pa pol trobijo pa žmigajo pa še ne vem kaj,fora je da ga jest iz 40 tonami skupne mase ne morm prehitet če bi se pa oni pred mano umaknil bi se pa lahko peljali vsaj 85km/h!

tko da fantje večkrat je za počasno vožnjo kolone kriv osebni avto kot pa šlepar!

sori k sem se razpisu sam to me tko pojezi k majo eni tolk proti šleparjem!enkrat naj se vsak proba pelat pa bo vidu kako je to!

pa brez zamere!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če maj 13, 2004 6:46 am

X-Hair je napisal/-a:Res srecas veliko takih, se najbolj pa mi grejo na organ frajerji z meglenkami in to v dezju. Ma da bi jih z vilicarjem odstranil s ceste. :x

:bow :bow :bow

Men so pa tisti osli všeč ki imajo pržgane pozicijske pa meglenke zravn. In to sred dneva. Sej ne veš a bi se joku al smeju.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
mulc_2000
Nov uporabnik

Kraj: nekje na primorskem

Napisal/-a mulc_2000 Če maj 13, 2004 6:50 am

:) ena resnicna o uporabi smernikov. Ko sva se s kolegom kmal zaletela v pred nami vozec avto, ki je u trenutku zavil desno brez smerokazov. Sva sla za njim in ga opi**la. :) In stric je sam reku "SEJ SM VEDU KAM BOM ZAVIL!!"

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Če maj 13, 2004 7:25 am

Jst bom pa tko reku. Itak mi grejo na zivce vsi k vozjo z meglenkami, ne dajejo zmigoucou, itd.
Sam tko pac je in jst sm se navadu. Tisti ki so se pa skor zaletel u unga pred njim ker ni dal zmigouca bi se pa zaletel po lastni krivdi ker niso imeli dovolj varnostne razdalje.
V glavnem jst se zarad takih stvari ne sekeram vec. Skoda zivceu. OK, razn ce pren mano voz ksn model k ma ponoc przgane zadne meglenke. Tistga bi pa najraj ustavu pa mu s tistim kladivckom za sipe razbijat ugasnu tisto meglenko...
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če maj 13, 2004 8:16 am

Jah. zna bit jeba to z žmigavci. Jaz se držim... moram rečt postopka... ogledalo, smernik, nakazovanje zaviranja z večkratnim narahlim pritiskom na zavorno pedalo, šaltanje, zavijanje. :twisted: . Na cesti sem zgled ostalim. 8) Če pa drvim, pa je postopek naslednji: zaviranje->šaltanje->->zaviranje->zaviiiiiiiiiiiiiiijanje... :EE :EE

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če maj 13, 2004 8:27 am

X-Hair je napisal/-a:Res srecas veliko takih, se najbolj pa mi grejo na organ frajerji z meglenkami in to v dezju. Ma da bi jih z vilicarjem odstranil s ceste. :x
je že bla podobna tema in spomnim se enega komentarja zakaj jih ima nekdo prižgane...
ker zgleda avto opasan!

mater kretensko!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Če maj 13, 2004 9:11 am

Ja tile z meglenkami so carji ja :evil: jaz ko se mi tak prpele nasproti dam vedno dolge pa tak dolgo mu držim da gre mimo mene :twisted:
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Klausz
Novinec

Napisal/-a Klausz Če maj 13, 2004 9:19 am

al pa kako folk zavija, mamkicu....

model pred tabo bo zaviju desno in jasno gres levo mim njega, mogoce je mal guzva na cesti in gre bolj na knap... ampak seveda un pred tabo bo preden bo zavil desno se mal cuknu v levo!!!

Kdo je folk take reflekse navadu res nimam pojma...

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če maj 13, 2004 9:33 am

Heh, jaz pa kar priznam da sem pri žmigovcih šparoven. Če ni dobrega razloga (torej če ni nikjer nikogar, če moje nedajanje žmigavca nima vpliva na druge, se mi ga ne da dat ...

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Če maj 13, 2004 4:39 pm

kar se tiče dajanja žmigavcev sem mnenja, da ko se enkrat navadiš to delaš avtomatsko (edin pred domačo garažo se zadržim). To delam na avtu in motorju, edin na kolesu, pol ko pogledam okol sebe, če ni nobenga, kalorije raje pretvorim na nogah v W, kot pa da bi roko dvignu ;)

komentar v stilu unih meglenk v dežju in opasnega avta: če že naredim neumnost na cest, naj jo drugi opazijo - zarad žmigavca

...

(hec)

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Če maj 13, 2004 5:27 pm

Lahko navedem en primer od danes.....znaki že od valete (semafor nad Portorožem) da je na cesti košnja trave. Jst se lepo peljem u koloni, skozi Strunjanski semafor, in vidim da kolona na koncu ravnine stoji. Mojo razdaljo od unga ucpredi sem povečala za kr neki vozil, nakar pa od nikoder ena rdeča Alfa....kumi zabremzu in se je lahko vkluču u kolono šele ko se je le-ta premknala :evil: (kaj bi blo da bi kdo nasprot prpelu?)....aja pa brez luči je bil. Pol mu jst poblendam enkrat....nič. Ugotovim da levga špegla sploh nima (se ne čudim), mu poblendam še ene parkrat in budalo ni niti trznu, da bi vidu in pržgal luči. Nato se po enmu obvozu izognemo koloni in tt avto na naslednem križišču zavije s ceste.....seveda bremzanje u ibr - morem prznat da žmiguc je pa dal :roll:
Ko ne moreš pomagat pa nagajaj, važno je sodelovati ;)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če maj 13, 2004 5:31 pm

acid je napisal/-a:Ja tile z meglenkami so carji ja :evil: jaz ko se mi tak prpele nasproti dam vedno dolge pa tak dolgo mu držim da gre mimo mene :twisted:

Edino zdravilo 100W zarnce pa ko kak kekec mimo tebe gre z meglenkami, dolge spustit mu, tako kot si reko :wink:

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če maj 13, 2004 6:40 pm

Jst pa mislm da je vecji problem to da folk kr brezveze bremza k zavija, k eni so prou glupi meu sm jst tut ene par takih izkusnj kokr ti tko da vem kako je:) am ja jst nam nc reku da jst dajem zmigouce kar jih pac ne kr predn zavijm jst itk stegnm naprej pred vsemi pa izkoristm cesto prvo mal npr v levo pol pa notr v desno ce zavijam desno:) V glavnm avtosole ucijo da se zmigouci dajejo 30m predn zavijs ce ni nobene ulce al pa kj umes:) sam res je pa da ma avtosola tut glupa pravila:) Mah nam vec govoru dost je blo :)

Lp PiLLLe
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov