Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Hladilne torbe na 12V!

Napisal/-a monster_d Če maj 13, 2004 3:50 pm

Torej blizu je ze poletje pa me zanima kako je s temi zadevami...
Sem ze cul ogromno kritik da je za en k... zadeva.
TAk da bi blo lepo da bi kdo kaj povedal kak je z tem.
Je pa prakticno priklopis na 12v in ze hladi pire :P
lp

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a B4 Turbo Če maj 13, 2004 5:53 pm

jo mam ; če je topla ne shladi en k****, če je hladna na soncu se tudi kr segreje
fajn bi bla recimo pozimi k ti tudi greje, da ti kak paninčk na toplem drži, samo tako je pa ne uporabljam.
bolš da za tisti dnar nabaviš eno navadno bolš izolirano in daš noter en ali dve tiste reči k predhodno zmrneš v zmrzovalniku.

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Če maj 13, 2004 6:00 pm

Tudi meni hudic ne ohladi nic! Tako, da sem moral nabaviti eno vredu hladilno torbo, pa tri maxi pingvine, pa je. Ucinek dosti boljsi kot z hladilno torbo na 12V.

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid Če maj 13, 2004 6:05 pm

Jz mam to torbo, in je za en drek, ce das not mrzu per je isto skor ce bi ga zuni pustu, jz sm se nategnu k so mi rekl tm k sm kupoval da ful hudo hladi, da ce das kej toplega not ti ohladi, to sploh ni res, bols da kups navadno pa une bance k das zmrznene not, je velik bols k pa ta sranje na 12v.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če maj 13, 2004 6:20 pm

jo mamo doma.... njej gre zahvali da smo mogl fehtat na morju kable na parkirišču... :wink:

poslušaj b4 turbo-a... :wink: :wink: :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Če maj 13, 2004 6:24 pm

stvar je čist brezvezna, ohladi čist nč, sm naredu pretvornik na 220v, tko da sm mel v hiši priklopljen 24 ur, pa ni sploh nč shladil( mogoče za 1C ). Mogoče edino malo dlje DRŽI nižjo temperaturo.
Tko da ti je brez veze kupovat to, kupi raj navadno pa malo večjo, pa tisto razliko napolniš z ledom pa je 100% bol

LP Joseph

Uporabniški avatar
vogel
Novinec

Napisal/-a vogel Če maj 13, 2004 6:37 pm

Uf, se dobro da ste povedal, bom mogu se ork premislt, ce jo bom kupu :)

Uporabniški avatar
skodaRS
Nov uporabnik

re:

Napisal/-a skodaRS Če maj 13, 2004 6:40 pm

Ubistvu res!
Slika
Sej bo! Sej bo!

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Če maj 13, 2004 6:41 pm

Kot so že rekli za en ku**c . Uporabna je bila samo tako, da sem še zraven v njo nafilal tiste zamrznjene posodice, pa še to ne glih dolgo :roll:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če maj 13, 2004 6:45 pm

woolff je napisal/-a:Kot so že rekli za en ku**c . Uporabna je bila samo tako, da sem še zraven v njo nafilal tiste zamrznjene posodice, pa še to ne glih dolgo :roll:

Torej je zadeva potem takem preslabo izolirana :roll:

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff Če maj 13, 2004 6:49 pm

Slabo izolirana, pa premajhen hladilni sistem (vsaj pri moji). Tista hladilna rebra na deklu so velka nekje 10 X 10 cm - premajhna. Zdaj mislim narediti neko modifikacijo pa bom potlan videl, če bo zakaj. Po moje se jo bo dalo zrihtat samo zdaj nimam časa. :roll:

zhek
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a zhek Če maj 13, 2004 6:49 pm

če bi hotu dobro hladilno torbo oz. hladilnik na 12 V, bi mogu kr neki dnarja odštet.

http://www.gmt-kuehlbox.de
Imeli bomo usodo, ki si jo bomo zaslužili.
(Kako vidim svet, Einstein, Albert, 1879-1955)
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če maj 13, 2004 6:58 pm

woolff je napisal/-a:Slabo izolirana, pa premajhen hladilni sistem (vsaj pri moji). Tista hladilna rebra na deklu so velka nekje 10 X 10 cm - premajhna. Zdaj mislim narediti neko modifikacijo pa bom potlan videl, če bo zakaj. Po moje se jo bo dalo zrihtat samo zdaj nimam časa. :roll:

No saj ravno to, ker je prav fancy met zadevo v avtu. Prides sredi nikamor pa pir ven potegnes :-P

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff Če maj 13, 2004 7:00 pm

Topel :lol:

Treba bo nekaj pogruntat. Jaz sem jo kupil pred letom dni v baumaxu v Mariboru. Mislim, da je bla nekje 8 k sit. :?

Mam še 2 meseca cajta, da nekaj naredim z to kišto :D

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če maj 13, 2004 7:04 pm

Hladilne torbe ki jih omenjate imajo kot hladilni element vgrajen peltierjev element, ki ga nekateri overclockarji uporabljajo pri navijanju svojih računal.
Hladilna torba je sposobna shladiti notranjost nekje do 20 st C nižje od temperature okolice. To pomeni, da če je torba v avtu in je notri 40 st C potem ......... ta pir ne bo dober za pit. Povsem drugače je ponoči, če je torba postavljena zunaj in je poleti na morju ponoči 20-25 st C potem bo ta pir dober za pit.
Obnese se tudi pri vzdrževanju temperature, torej noter daš hladno pijačo....
Torba ni primerna za ohlajevanje ker traja predolgo časa. Če ima vsaj 5 ali več ur časa, potem gre, oziroma kar čez celo noč. Slaba stran je poraba, ki je dobre 4A in še nekaj čez. Za čez noč potrebuje akumulator vsaj 64 Ah in v dobri kondiciji, če ne .... bo potrebno s sabo vozit še kable ali pa porivat ...
Pri torbah z vgrajeno zaščito prenizke napetosti tega problema ni. Lahko pa se ta zaščita kupi posebej, kje pa ne vem, do poletja mogoče celo pri meni.
jaz sem torbo kupil eno navadno poceni mislim da v baumax in sem z njo zadovoljen ima pa tudi ventilator noter in zunaj in kar v redu hladi. Avto sem zjutraj na horuk vžigal samo enkrat, potem me je izučilo - zaščita je bila vgrajena do naslednjega morja in potem sem bolje spal, pir je bil zjutraj mrzu avta pa ni bilo treba porivat, najbrž je torba laufala do ene 05h zjutraj, ampak kdo pa na dopustu vstaja takrat, mogla je pa torba laufat da se ne bi mlek skisal, ker če ne bi se mulci zjutraj pritoževal, pa še jaz ne bi imel mrzlega pira.
Torej: torba je v nekaterih primerih zelo v redu, ni pa vsemogočna.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če maj 13, 2004 7:40 pm

reber je napisal/-a:Hladilne torbe ki jih omenjate imajo kot hladilni element vgrajen peltierjev element, ki ga nekateri overclockarji uporabljajo pri navijanju svojih računal.
Hladilna torba je sposobna shladiti notranjost nekje do 20 st C nižje od temperature okolice. To pomeni, da če je torba v avtu in je notri 40 st C potem ......... ta pir ne bo dober za pit. Povsem drugače je ponoči, če je torba postavljena zunaj in je poleti na morju ponoči 20-25 st C potem bo ta pir dober za pit.
Obnese se tudi pri vzdrževanju temperature, torej noter daš hladno pijačo....
Torba ni primerna za ohlajevanje ker traja predolgo časa. Če ima vsaj 5 ali več ur časa, potem gre, oziroma kar čez celo noč. Slaba stran je poraba, ki je dobre 4A in še nekaj čez. Za čez noč potrebuje akumulator vsaj 64 Ah in v dobri kondiciji, če ne .... bo potrebno s sabo vozit še kable ali pa porivat ...
Pri torbah z vgrajeno zaščito prenizke napetosti tega problema ni. Lahko pa se ta zaščita kupi posebej, kje pa ne vem, do poletja mogoče celo pri meni.
jaz sem torbo kupil eno navadno poceni mislim da v baumax in sem z njo zadovoljen ima pa tudi ventilator noter in zunaj in kar v redu hladi. Avto sem zjutraj na horuk vžigal samo enkrat, potem me je izučilo - zaščita je bila vgrajena do naslednjega morja in potem sem bolje spal, pir je bil zjutraj mrzu avta pa ni bilo treba porivat, najbrž je torba laufala do ene 05h zjutraj, ampak kdo pa na dopustu vstaja takrat, mogla je pa torba laufat da se ne bi mlek skisal, ker če ne bi se mulci zjutraj pritoževal, pa še jaz ne bi imel mrzlega pira.
Torej: torba je v nekaterih primerih zelo v redu, ni pa vsemogočna.

Se strinjam! Tudi jaz jo mam pa ni tak slaba. Torba je primerna za na pot. Preden gres das par vlozkov not in ce jo mas med voznjo non-stop vklopljeno mas ledeno pijaco: Sem sam sprobal ko sem sel na morje in je res fajn. Tak da jaz sem zadovoljen z njo.
Drugace pa da jo mislite nafilat z toplimi piri do vrha v upanju da ga boste ledenega v eni uri ven vzeli pol se motite!!!Tak da monster pozabi na mrzl :pivo !
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Če maj 13, 2004 8:01 pm

Kot sm že zgoraj napisal.
Ta torba ne ohladi praktično NIČ, komaj kaj opazno, delala pa je takrat z 2X1,5l soka pri sobni temp. ca.20C. Čez približno 24ur, je bil ta sok za mogoče kakšno 1-2C hladnejši, no v glavnem vse skp nč.
Mogoče je dobra za ohranjanje temp.. Tko k daš doma not mrzlo pijačo, te bo manj segreta kot običajo čakala na koncu.
še opis torbe:
Not je peltjer ( ma ne vem kako se napiše ) 54W. Velka je tolk da gre not 6x1,5l. Hladi NČ. Izolirana je z stiroporom, stala je pa 17k sit ca.2-3 leta nazaj.

Se že razmišljal kako bi dal v jo kompresor, al pa sterlingov strojček, k pol bi moralo pa bolj hladit.
A se kaka na kompresor kje prodaja v slo.?

LP Joseph

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če maj 13, 2004 8:09 pm

Torej edina varianta je da das not ful ohlajen pir, pa kak vlozek in pol naj bi drzalo en cas? 8)

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če maj 13, 2004 8:17 pm

monster_d je napisal/-a:Torej edina varianta je da das not ful ohlajen pir, pa kak vlozek in pol naj bi drzalo en cas? 8)

ne... zmrznjen pir bo še bolje :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe maj 14, 2004 6:48 am

Josephe je napisal/-a:Kot sm že zgoraj napisal.
Ta torba ne ohladi praktično NIČ, komaj kaj opazno, delala pa je takrat z 2X1,5l soka pri sobni temp. ca.20C. Čez približno 24ur, je bil ta sok za mogoče kakšno 1-2C hladnejši, no v glavnem vse skp nč.
Mogoče je dobra za ohranjanje temp.. Tko k daš doma not mrzlo pijačo, te bo manj segreta kot običajo čakala na koncu.
še opis torbe:
Not je peltjer ( ma ne vem kako se napiše ) 54W. Velka je tolk da gre not 6x1,5l. Hladi NČ. Izolirana je z stiroporom, stala je pa 17k sit ca.2-3 leta nazaj.

Se že razmišljal kako bi dal v jo kompresor, al pa sterlingov strojček, k pol bi moralo pa bolj hladit.
A se kaka na kompresor kje prodaja v slo.?

LP Joseph

Potem je s torbo, oziroma peltierjem nekaj narobe. Če lahko pošlataš aluminijasta rebra, poskusi če so mrzla... ali ima tvoja torba kaj ventilatorja?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov