Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vans
Nov uporabnik

Kolko lahko podatki lažejo?

Napisal/-a Vans Ne maj 16, 2004 9:13 pm

Zdravo!

Mene pa zanima, za koliko lahko največ odstopa končna hitrost od podatkov najvišje hitrosti, ki pišejo v priročniku poleg avta?

Recimo, da piše v podatkih avtu 200 km/h , koliko bi se še dalo doterati?

LP

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne maj 16, 2004 9:18 pm

po števcu al realno? sicer pa vse je odvisno od avtomobila... na prejšnjem sem šel z original dimenzijo čez števec
SlikaSlika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 16, 2004 9:20 pm

Odvisno od obsega gume se pravi dimenzije gum, se pravi tut ko je guma obrabljena ma manjsi obseg in ko je manjsi obseg tut vec kaze...
Sicr pa usak stevec ma odstopanja tut cisto nov...
odvisno.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne maj 16, 2004 9:22 pm

Čudno vpr, ampak mogoče ti bo tole odgovor;
Če gre za iste pogoje (vetrovnost, podlaga, naklon, novi avto) je končna odvistna od malenkosti kot so gume (kotalni upor), kvalitete olja v motorju, kvalitete bencina (95-98 okt) in če si bil na začetku z motorjem prvih 1500 km "nežen" dokler se sklopi ne ulafajo in okrušijo idealno.

Za primer po katalogu ima moj coupe 209 končne pa dosega vedno 225, negdo bo rekel števec laže in bi se strinjal če nebi bila hitrost že zmerjena by Cops :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Vans
Nov uporabnik

Napisal/-a Vans Ne maj 16, 2004 9:25 pm

Hja, no, tej števci ... jaz se ravnam po mojem, pa še nikoli nisem plačal. :D

Gume niso obrabljene, gre za družinski Audi A4 1.8 , ki mu piše v podatkih 205 km/h . Nekateri pravijo, da bi sigurno šel čez 220. Zdaj je pa dilema. Nisem pa nek tak, da bi šel zdaj to sprobavat, čeprav enkrat pa verjetno bom.

LP

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne maj 16, 2004 9:29 pm

Vans je napisal/-a:Hja, no, tej števci ... jaz se ravnam po mojem, pa še nikoli nisem plačal. :D

Gume niso obrabljene, gre za družinski Audi A4 1.8 , ki mu piše v podatkih 205 km/h . Nekateri pravijo, da bi sigurno šel čez 220. Zdaj je pa dilema. Nisem pa nek tak, da bi šel zdaj to sprobavat, čeprav enkrat pa verjetno bom.

LP
moj a4 sicer 1,9tdi gre po tov. podatkih 209... jaz sem šel po števcu že čez 230. (z original gumami)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne maj 16, 2004 9:38 pm

To je pa tak... lahko reces da je podlaga ravna ker pac na oko tak zgleda je pa lahk malenkost klanec pa se pr koncni ze kr neki pozna! :lol:

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne maj 16, 2004 11:06 pm

men pa števc pomojm zelo laže. pr mojmu accentu 1.5 90KM piše, da gre lahko tm okol 180 km/h, pa mi je števc prejšn dan kazov 198 km/h :P ni nobene predelave. tud gume so iste velikosti. šel sm pa z brega dol. k me ustav kaps povem kolk mi kaže u resnic :? čeprov negre tolk, je useen lepo vidt :)
(slika kjer kaže 195 http://www.mobisux.com/tabla/avatar/garaza_1_25829.jpg ) Lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne maj 16, 2004 11:19 pm

Hm, zakaj ti pa tamle check engine lučka sveti?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Ne maj 16, 2004 11:22 pm

podatki proizvajalca so gotovo točni, lahko pa da avto zgoniš in gre manj
trditve da gre nekomu avto toliko in toliko več so trapaste
zakaj neki bi proizvajalec razvijal avto več let, ga spravil čez tisoč testov nato pa napisal napačno končno in to premajhno?!
isto kot če bi napisali da avto žre 3L več in da ima 200kg več, da je pospešek vsaj za 10s slabši kot v resnici.... malo zdrave pameti prosim

za koliko pa števec narobe kaže je pa od vsakega posebaj odvisno
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne maj 16, 2004 11:26 pm

infiniti je napisal/-a:Hm, zakaj ti pa tamle check engine lučka sveti?

mah nism še uštimov. nekj so na servisu s**l. pa ga tud nekj časa nism vozu. ta tedn grem uštimat.

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Po maj 17, 2004 7:41 am

Predvsem je veliko odvisno od nacina voznje. Avto, ki je "bolj doma" v mestu je pac zaspan in bo dosegal presenetljivo nizko koncno hitrost. Tisti, ki imajo radi visoke vrtljaje, pa bodo dosegali boljse pospeske in s tem tudi visje hitrosti.

Spomnem se enega sluzbenega cliota 1.2, vsakdo, ki se je usedel vanj, ga je tiscal do onemoglosti. V enem letu je prevozil 80.000 kilometrov (vsak dan CE-LJ) in motor je bil izredo utecen. 180, 190 km/h, z 91-oktanskim bencinom. :roll:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po maj 17, 2004 8:04 am

gerchy je napisal/-a:Predvsem je veliko odvisno od nacina voznje. Avto, ki je "bolj doma" v mestu je pac zaspan in bo dosegal presenetljivo nizko koncno hitrost. Tisti, ki imajo radi visoke vrtljaje, pa bodo dosegali boljse pospeske in s tem tudi visje hitrosti.

Spomnem se enega sluzbenega cliota 1.2, vsakdo, ki se je usedel vanj, ga je tiscal do onemoglosti. V enem letu je prevozil 80.000 kilometrov (vsak dan CE-LJ) in motor je bil izredo utecen. 180, 190 km/h, z 91-oktanskim bencinom. :roll:

Čista resnica: Imam 2 prijatelja z R5. Eden ga je tiščal kar pogosto. Po klancu navzdol smo se vozil tut čez 180 po števcu pa se je čist lepo peljal. Avto je imel cca250k km. Drugi pa je imel na avtu prevoženih 60k km in se mu je pri 140 že vse skupi tko treslo da me je blo pošteno strah. Ta 2. prijatelj se vozi 50 km/h v 4. prestavi in je avto čist zamorjen.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po maj 17, 2004 3:11 pm

infiniti je napisal/-a:Čudno vpr, ampak mogoče ti bo tole odgovor;
Če gre za iste pogoje (vetrovnost, podlaga, naklon, novi avto) je končna odvistna od malenkosti kot so gume (kotalni upor), kvalitete olja v motorju, kvalitete bencina (95-98 okt) in če si bil na začetku z motorjem prvih 1500 km "nežen" dokler se sklopi ne ulafajo in okrušijo idealno.

Za primer po katalogu ima moj coupe 209 končne pa dosega vedno 225, negdo bo rekel števec laže in bi se strinjal če nebi bila hitrost že zmerjena by Cops :lol:

Koncno ki je nekdo napisal da je zadeva odvisna tudi od olja! :bow
Sveze olje notri pa zadeva zihr leti za ene 5km/h vec.
Drgac pa moji podatki so 175 max. Radar me je nameril 177km/h pred tem sem se gas spustil. Aja .. original dimenzija gum in cagar je dejansko kazal prav. Aja v ravnini ;) Drgac pa 185km/h v cetrti ;) pa ene 195 v peti. Potem pa se konca kar se ravnic tice.
shusuglao je napisal/-a:podatki proizvajalca so gotovo točni, lahko pa da avto zgoniš in gre manj

In kako lahko torej upravicis mojo hitrost na radarju?

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po maj 17, 2004 3:50 pm

v soboto sva s kolegom merla mojega, koliko pravzaprav sploh gre in koliko stevec laze.
nad 130 (pa do konca) mi kaze konstantno cca 5kmh vec, kot je zmeril GPS
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Po maj 17, 2004 4:06 pm

Vsi, ki tako lahkomiselno zagovarjate radarske meritve> Ce bi vedeli, na kaksnem principu deluje radar, bi tudi vedeli, da radarska meritev ni vedno merodajna.

Sploh pa vecina pozablja na olajsevalne okoliscine, ki lahko precej pripomorejo k razlicnim rezultatom: od utekanja motorja, do cestne podlage, gostote zraka, vetra, nenazadnje tudi goriva ...

Natancne zmogljivosti je moc izmeriti s posebnim merilnim kompletom (vcasih je bil to OMNI).

Sicer pa je na tem forumu ze prvoligaski sport, komu stevec vec pokaze. Ko bi le kje drugje bili tako zagnani kot pri tiscaju jeklenih konjickov po klancu navzdol.

P.S.: tale flash reklama za simpatije je nemogoca! :x

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Po maj 17, 2004 7:02 pm

Nu-NRG je napisal/-a:

Drgac pa moji podatki so 175 max. Radar me je nameril 177km/h pred tem sem se gas spustil. Aja .. original dimenzija gum in cagar je dejansko kazal prav. Aja v ravnini ;) Drgac pa 185km/h v cetrti ;) pa ene 195 v peti. Potem pa se konca kar se ravnic tice.
shusuglao je napisal/-a:podatki proizvajalca so gotovo točni, lahko pa da avto zgoniš in gre manj

LP, Klemen

neravnina, veter....
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po maj 17, 2004 7:20 pm

Reci da je strelal uniga ko se je za tabo tiro... v upanju da je bil ker za tabo :oops: :wink:

Vans
Nov uporabnik

Napisal/-a Vans To maj 18, 2004 6:06 am

Ja in za koliko je potem lahko odstopanja?

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG To maj 18, 2004 1:48 pm

shusuglao je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:

LP, Klemen

neravnina, veter....

Se enkrat dobro preberi post.

monster_d je napisal/-a:Reci da je strelal uniga ko se je za tabo tiro... v upanju da je bil ker za tabo

Hehehe ni bilo .. dobil pa sem sodnika ;)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov