Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Freshvictim
Novinec

Opel calibra

Napisal/-a Freshvictim Ne dec 29, 2002 10:38 pm

Ja zadnje case malo gledam in razmisljam, glede nakupa avta, in bi prosil ce bi mi lahko povedali oz. napisali cim vec informacij o opel CALIBRI kaj si mislite o avtu, mogoce ce kdo ve porabo... mislim pa na 2.0 in seveda 4x4 ker so kar poceni me skrbi da so hudo zgonjeni, ce pa ze ne pa koliko kaj pridejo servisi za to znamko!
MORE VOLUME PLEASE!!!!!!!!!! ;)

Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Re: Opel calibra

Napisal/-a monster_d Po dec 30, 2002 12:01 am

Probal ti bom poiskat nekaj tehnicnic podatkov ce jih se mam na racunalniku!!! Moras pa vedet da skoro nobena calibra ne pije pod 10L.

2fast4u
Novinec

Napisal/-a 2fast4u Po dec 30, 2002 10:39 am

Moj kolega je mel Calibro turbo 4X4.
Pila je tak da je ni utegnil vozit tako pogosto na bencinsko črpalko. Ko je stopil po gasu mu je porabo kar nabilo na 32 litrov - vsaj tak je napisal tisti potovalni računalnik.
Servisi so ga pa tudi stali tolko da jo je raje prodal - ne vem sicer kolko ga je prišel vsak, vem pa da ga je en enkrat prišel okoli 200k.
Meni osebno je drugače Calibra všeč, predvsem zaradi pospeškov, saj ima že original 205KM, tudi cene so nizke a ne vem kje bi potem dobil denar za vzdrževanje.

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Po dec 30, 2002 11:34 am

khm to pa nisem vedel da ima ze v osnovi 200 HP hudo velik!
SEpravi to pomeni da jih ima 200 tudi model 16v *tukaj me malo bega ali so vsi turbo ali so turbo samo 4x4 ker cudno pisejo v oglasnikih...*

Drugace verjetno turbo vec zre......
Avto kupujem samo zato da bom imel svojega, drugace sem nor na fiata, bravota, vendar me skrbi da bo poraba priblizno enaka.

Glede porabe se da to kaj zmanjsati z menjavo vplinjaca.... oz kar koli ze ima. ali z elektroniko, ker nad 150 HP za junca kot sm jaz, je prevec! Poraba mi je pa zelo pomembna, zato ce lahko kdo napise glede tega kako in kaj, seveda ce pozna.

pa se tole kako se kaj obnese 4x4 ali je to dobro imeti pri takem avtu!

Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po dec 30, 2002 1:09 pm

Ne glej to pa je tako!!!
CAlibre so skoraj vse 2.0
Ene so 2.0 8V 115Km,
0-100km/h-10s
koncna- 203km/h
2.0 16V 150KM,
0-100km/h-8,5s
koncna- 223km/h
2.0 16V turbo 4x4 204KM
0-100km/h-6,8 (nenormalni pospesek)
koncna- 245km/h

To so vse 2.0, mas pa se 1.8 , 2.5 in semizdi da je se 2.8.

Jaz bi na tvojem mestu vzel zlato sredino.Se pravi 2.0 16V 150KM.
Tudi pri bencinu in pri zavarovanju bos manj dal kot da bi mel turbota.
No odlocitev je tvoja.Ce se te kaj zanima povej.Eni pravijo da se kalibre ful kvarijo nevem no.Meni se zdi supre avtek ce le imas denar!!!

Lp monster_d

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po dec 30, 2002 1:16 pm

razen 2.0 je bila samo se 2.5, ki pa ceno drzi, ker je cist na koncu proizvodnje prisla ven in je bila povrh vsega svinjsko draga
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po dec 30, 2002 1:18 pm

drugace pa ti nakup starega opla (ne samo calibre) bolj odsvetujem kot svetujem

ce ze slucajno dobis kako z dobro ohranjeno mehaniko (tukaj mislim calibro), bo vsaka ampak res vsaka (nisem ze ene 3-4 leta videl brez) rjava...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Po dec 30, 2002 1:38 pm

Motorji so zelo dobri (hitri) in verjetno pod 9 litri težko prideš(edino na relacije, če imaš živce in se lepo počasi voziš). Drugače pa ti 4x4 odsvetujem, pa ne zaradi tega ker nebi bil vredu, ampak je baje vzdrževanje hudo drago in zelo rado kaj crkne. Tako da iz finančnega vidika bolj priporočam prednji pogom , še posebej če ne misliš kupit turbo variante.
Drugače pa je meni lepša astra GSi, samo je malenkost dražja in jo je še težje dobit ohranjeno.

Če te še kaj zanima, kr vprašaj.

Ajde
Slika

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Po dec 30, 2002 2:00 pm

no ja bom vprasal!

tole sm mal razmisljal se z fotrom pogovarjal, ker je on spremljal vcasih to in nekaj se ve!

rekel je da je 4x4 bedarija, sploh ce nima preklopnika med 2wd in 4wd *to nevem ali ima ali nima*

Potem je rekel da 2.0 motor kao za mene prevec in brez veze!

no ja sam iscem avto ki bi ga imel za dal casa, in za ta avto sm se odlocil samo zato ker bi bila poraba priblizno enaka kot pri BRAVOTU 1.6 samo da so tukaj vecji pospeski....

sedaj kar se tice ohranjenosti avta, imam cas in bi gledal in bil zbircen, tako da bi mogoce ze kaj najdel! Zanima me opel kot firma ali so bile masine vredu ali bol za en k...
sam sm rekel da bi imel masino najmanj 1.6 tole 2.0 je ze mal velik, sam klinc, ko vsaj nebi nevem kako veliko zrla!

Al pa ker avto bi mi svetovali za kupit tja do 700.000 sit seveda da je masina vsaj 1.6, sam sm razmisljal o dizlu sam kaj ko je prevec draga varjanta, bravota TD se pa v slo. sploh ne dobi!

Slika

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Po dec 30, 2002 2:06 pm

No sm klican enega lastnika iz oglasnika, in mi je rekel da ima 2.0 8v in da je avto brez hiben.... poraba naj bi bila tam 8, pri normalni voznji!

Rekel pa je da je pri 2.0 16v velika razlika.... tudi moc....

no skratka bi mi lahko povedali predusem za porabo kako se jo da zmanjsati.....

Slika

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Re: Opel calibra

Napisal/-a BaSe Po dec 30, 2002 2:26 pm

Freshvictim pravi:
No sm klican enega lastnika iz oglasnika, in mi je rekel da ima 2.0 8v in da je avto brez hiben.... poraba naj bi bila tam 8, pri normalni voznji!

Če je to mislil za calibro, vedi da jo hoče čim prej prodat, kajti calibra poraba 8L pa ja no! Razan če jo ima kakšen deda, ki mu samo v garaži stoji. Calibre pa zajebava ful mašina pa še servisi so ful dragi, DA ne pomisliš sploh REGISTRACIJE, pod 120000 Sit ne smeš razmišlat, za 2.0 seveda.
Kupi raje bravota, za boljše pospeške pa dej vgradit TUNING čip, to trga!!!
Pri 2.0 16v 150 km, pa ti je lahko PETROL ali OMW sponzor, saj boš zelo pogosto tankal.

[Sporočilo uredil/a BaSe na dan 30.12.2002 ob 14:29 GMT]

Uporabniški avatar
benz
Novinec

Napisal/-a benz Po dec 30, 2002 2:47 pm

jaz pa ti svetujem daa kupiš kalibro 2.0 s 150KM.kolega si je kupil turbo4x4 pa je imel same probleme.DRugače sta iste mašine sam da ima turbo na 150KM še turbopolnilnik.Ko pa ti enkrat crkne 4x4 pa si adijo.
SlikaE55 AMG

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po dec 30, 2002 5:04 pm

Freshvictim pravi:
no ja bom vprasal!

tole sm mal razmisljal se z fotrom pogovarjal, ker je on spremljal vcasih to in nekaj se ve!

rekel je da je 4x4 bedarija, sploh ce nima preklopnika med 2wd in 4wd *to nevem ali ima ali nima*

Potem je rekel da 2.0 motor kao za mene prevec in brez veze!

no ja sam iscem avto ki bi ga imel za dal casa, in za ta avto sm se odlocil samo zato ker bi bila poraba priblizno enaka kot pri BRAVOTU 1.6 samo da so tukaj vecji pospeski....

sedaj kar se tice ohranjenosti avta, imam cas in bi gledal in bil zbircen, tako da bi mogoce ze kaj najdel! Zanima me opel kot firma ali so bile masine vredu ali bol za en k...
sam sm rekel da bi imel masino najmanj 1.6 tole 2.0 je ze mal velik, sam klinc, ko vsaj nebi nevem kako veliko zrla!

Al pa ker avto bi mi svetovali za kupit tja do 700.000 sit seveda da je masina vsaj 1.6, sam sm razmisljal o dizlu sam kaj ko je prevec draga varjanta, bravota TD se pa v slo. sploh ne dobi!

Freshvictim:
Tale zadeva 2.0 4x4
Nima kao reduktorja oziroma preklopa na 2x2
Celi cas deluje 4x4 se pravi pogon na 4kolesa!!!
Tako da se tudi pri gorivu pozna!!!

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Po dec 30, 2002 5:19 pm

U to ce preracunam sploh prevec kesa, sedaj ce kupim avto za 600 - 700 000 sit potem cca 50 000 servis.... registracija z 50% tam okrog 70-80 000 in je to ze kar lepa cifra! pa da ne stejem kakih gum....

Tako da tole za mene opade skoda vendar malo predrag spas!

Ti BASE kak chip, ce bi kupil bravota bi najraje dilza ali pa 1.6 16v samo so dost dragi! in predusem prevelika poraba, bravo ma porabo tam 9-10 povprecje, ce pa malo bolj teras gre pa kar na 10+

no ja sploh nevem kaj kupit, dejte mi predlagat kaj bi bil dober avto evo bom napisal modele ki mi disijo!

Fiat: Punto *stari model* GT l. 94-95
Bravo 1.6 16v l. 97-98
alfa: 145

vw: polo 1.6

renault: clio 2 1.6 ali SPORT *vendar tole je malo drazje*

pa nevem kaka hondica, pa se kak model bi mi bil vsec, vendar je vse zelo drago

sam se odlocam med prvima dvema!!! samo da je razlika med njima v ceni, poraba je skoraj ista!

Kaj predlagate!

Slika

Ginness
Nov uporabnik

Re: Re: Re: Opel calibra

Napisal/-a Ginness To dec 31, 2002 4:45 pm

BaSe pravi:
Freshvictim pravi:

Če je to mislil za calibro, vedi da jo hoče čim prej prodat, kajti calibra poraba 8L pa ja no! Razan če jo ima kakšen deda, ki mu samo v garaži stoji. Calibre pa zajebava ful mašina pa še servisi so ful dragi, DA ne pomisliš sploh REGISTRACIJE, pod 120000 Sit ne smeš razmišlat, za 2.0 seveda.
Kupi raje bravota, za boljše pospeške pa dej vgradit TUNING čip, to trga!!!
Pri 2.0 16v 150 km, pa ti je lahko PETROL ali OMW sponzor, saj boš zelo pogosto tankal.

[Sporočilo uredil/a BaSe na dan 30.12.2002 ob 14:29 GMT]

Zakaj pa ne 8-9l, jest mam vectro 2.0 115HP pa mi tud zre tm od 8-9.5l ce 10 je se nism spravu pa je ne sparam.
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jan 01, 2003 12:24 pm

2fast4u pravi:
Ko je stopil po gasu mu je porabo kar nabilo na 32 litrov - vsaj tak je napisal tisti potovalni računalnik.

No ja, to ni mejnik da pa velik zere. Men nabije 50+ litrov pa imam konstantno porabo 8-9 litrov.

Glede avtomobila pa na vem, slisal sem samo da 4x4 res ni v redu, kaj vec ti pa ne vem povedat.
SlikaSlika

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Sr jan 01, 2003 1:12 pm

Kaj bi mi pa predlagali od prej napisanih avtomobilov, sm se vceraj pogovarjal z lastnikom opla, sicer kadeta, vendar pozna tudi to in mi je ta avto zelo odsvetoval, naj bi ga imel prijatelj in avto je lep samo na videz, kar se pa skriva noter je pa porazno *glede masine* baje je model *lastnik calibre* zmetal ze samo za popravila 800 000 sit, za ta denar pa dobim ze dober car!!!!

Tako da me bolj zanima kaj bi mi priporocili od prej napisanih avtomobilov!

Slika

Uporabniški avatar
ici
Nov uporabnik

Napisal/-a ici Sr jan 01, 2003 6:18 pm

Kalibre so življenje mojega tabulš frenda-vse je meu(razen 2,5), vse je tut več al manj razbou pa spet zrihtu. Nazadnje je eno naredu iz dveh totalk(2meseca dela), pa mu je bat in ojnico čez dva tedna skozi blok porinlo. Smo spet mejal mašino... Tako ti bom reku-2.0 i(ali 8v) žere okul 9 litrov-sem pelal že tri različne in je povsod isto, 16v varjanta je občutno močnejša, sam se pa nekajkrat bul kvari-če jo boš tiščal boš več na servisu kot pa na cesti, 4x4 je pa grozno z okvaram... Če razmišljaš o calibri-vzami 2.0i in nč več-pa še to maš veliko verjetnosti da jo boš meu dosti na servisu. Kalibro poznam zunaj in znoter sej sem frendu skor skuz pomagu ko smo jo skup dajal in morem povedat da kot nou je biu avto presentljivo dober!! Zdej je pa precej težko dobit dobro(trenutno tut jz eno za mojo punci iščem)!! Fajn da gre kak mehanik ali nekdo ko pozna ta avto prek in prek s tabo na ogled!! V glavnem pa zgoraj napisane končne hitrosti ne držijo-2.0i ta prva od mojga frenda(nikoli razbita) je šla točno 237 km/h po ravnmem, ta druga(ko smo jo mi nardil) je pa šla 221 km/h(sam je še nabirala)...tak da avto je zelo hiter, prestave so zelo dolge, pospešek je pa zmeren(pri 2.0i)...zavarovanje je tudi zelo drago!
SlikaTeam Audiox...165,2 dB
Moj avtek...samo 149,42 dB

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr jan 01, 2003 6:30 pm

Brez zamere ampak zakaj je polno takih postov:

- kupujem prvi avto
- sam ne znam popravljat
- ne poznam nikogar z izkušnjami
- nimam denarja
- koliko porabi 2.0 Turbo
- kupujem ful športen avto

Dajte si raje kupit en normalen nestišan avto ki se ne kvari, pa boste videli kakšni so stroške (da si boste lažje predstavljali kako je šele z avti ki so zahtevni za vzdrževanje).

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr jan 01, 2003 6:32 pm

Oziroma predstavljajte si koliko bi koštalo če Ici-jev kolega nebi sam popravljal avta ampak bi ga vedno vozil na servis.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov