Debate, ki niso vezane na ostala področja...

jerry2000
Nov uporabnik

Plačilo kazni!?

Napisal/-a jerry2000 To jun 01, 2004 1:18 pm

Ok, nima smisla izgubljati besed o norcih, ki me prehitevajo in potem cvilijo z zavorami. In tem da so mene ustavili na relaciji 500m sem se peljal iz trga domov in sem dobil kazen, ker sem ogrožal samega sebe in nisem bil pripet s pasom... Pustimo to...

Zanima me samo tole: Na nalogu piše, da je kazen 10.000 SIT? Ali ni bilo polovično ali nekaj? Spodaj pa piše:

Izrečena kazen NI plačana takoj na kraju (zakon xy - polovični znesek 5000 SIT)...

Kaj naj zdaj to pomeni, da moram plačati 5.000 SIT ali 10.000 SIT? In če 10, ali to pomeni, da bi lahko na licu mesta plačal 5000 SIT? Zakaj mi ni policist omenil te možnosti???

Pozdrav

Jerry

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jun 01, 2004 1:21 pm

Ni več te možnosti... Zdj maš 8 dni, da plačaš 5 jurjev...
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To jun 01, 2004 1:21 pm

Če plačaš kazen v osmih dneh od prejetja naloga boš plačal polovično kazen torej 5.000 sit. Po osmih dneh pa plačaš polno ceno 10.000 - zato ne odlašaj. Policisti pa že kaki 2 leti ne smejo sprejemati plačil kazni ker so se dogajale pizdarije z spravljanjem keša v žep.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

jerry2000
Nov uporabnik

Napisal/-a jerry2000 To jun 01, 2004 1:25 pm

Hvala za hitre odogovore. Zmotilo me je to, da nikjer ne piše, a če plačam v 8 dneh potem je 5000 SIT. 5000 SIT se omenja samo v zvezi s tem, da plačam na kraju prekrška.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jun 01, 2004 1:28 pm

Ja, plačaj v osmih dneh, pa bo "sam" 5 jurjev...

SLOVENIJA PRIVEŽIMO SE :D

Aja, pizdarije s spravljanjem v žep...to ni bil edini in glavni razlog...Sam sej, če je prilika, dejmo polcaje popluvat...

LP
Zadnjič spremenil Slide, dne To jun 01, 2004 1:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

jerry2000
Nov uporabnik

Napisal/-a jerry2000 To jun 01, 2004 1:29 pm

Slide je napisal/-a:Ja, plačaj v osmih dneh, pa bo "sam" 5 jurjev...

SLOVENIJA PRIVEŽIMO SE :D

LP

... magari za 500 metrov...

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To jun 01, 2004 1:30 pm

Ignorantia iuris nocet.

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n To jun 01, 2004 1:35 pm

Jah mojo mt so ze 2x ustavl v zadnih 14 dneh! In zadeva je sicer taka:

Dela v stegnah (LJ) in se je peljala do mercator centra v lj (dravlje) vse skp je enih 300m ce stejemo to da moras jet do konca stegn in nazaj proti mercatorju ker je zeleznica vmes in je samo na zacetku pa na koncu stegn mozn prehod cez njo!

1) se je peljala nepripeta in so jo vstavili 30m preh vhodom v mercator
2) so ji pa zju3 ko je sla v slubo sledil od celovske pa skor do firme v kateri dela (100m prej) in so jo tam vstavili zaradi neprizganih luci

....vsakic je dobila kazen 10k SIT....

newem v cem je smisel...ker tisti ko pa cisto pijani vozijo po cesti, tistih pa ne bodo vstavili...

LP,
Zm3-D3n

jerry2000
Nov uporabnik

Napisal/-a jerry2000 To jun 01, 2004 1:37 pm

Najlažje je ustaviti tiste, ki ne delajo hudih prekrškov na mestih, ki niso tako pomembni.

Itak je vse v kešu. Včasih je miličnik še želel srečno in varno vožnjo, danes mi je rekel samo, naj čimprej plačam :-/

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To jun 01, 2004 1:38 pm

jerry2000 je napisal/-a:Najlažje je ustaviti tiste, ki ne delajo hudih prekrškov na mestih, ki niso tako pomembni.

Itak je vse v kešu. Včasih je miličnik še želel srečno in varno vožnjo, danes mi je rekel samo, naj čimprej plačam :-/

mislu je pa verjetno...lahko tudi kasneje :twisted: Lp

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To jun 01, 2004 2:41 pm

No, jaz bi pa kar tukaj postavil eno vprašanje ki je tudi v zvezi z naslovom.

Recimo, da malo pozabiš na položnico in zamudiš 8 dnevni rok. Pa se narediš malo neumnega in plačaš polovično, čeprav je minilo npr 14 dni namesto manj kot 8 dni. Koliko se gredo komplicirat? Vsekakor se gredo lahko komplicirat ali pa so celo veseli da je položnica sploh plačana, saj je precej neplačnikov ki nikoli ne plačajo, vzeti in zarubiti jim pa nimajo kaj.

Sprašujem zato, ker sem enkrat malo pozabil in plačal z nekajdnevno zamudo polovično.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 To jun 01, 2004 2:59 pm

Zm3-D3n je napisal/-a:Jah mojo mt so ze 2x ustavl v zadnih 14 dneh! In zadeva je sicer taka:

Dela v stegnah (LJ) in se je peljala do mercator centra v lj (dravlje) vse skp je enih 300m ce stejemo to da moras jet do konca stegn in nazaj proti mercatorju ker je zeleznica vmes in je samo na zacetku pa na koncu stegn mozn prehod cez njo!

2) so ji pa zju3 ko je sla v slubo sledil od celovske pa skor do firme v kateri dela (100m prej) in so jo tam vstavili zaradi neprizganih luci

newem v cem je smisel...ker tisti ko pa cisto pijani vozijo po cesti, tistih pa ne bodo vstavili...

LP,
Zm3-D3n

Ne tisto so pa kolegi...
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo To jun 01, 2004 3:07 pm

tomaz40 je napisal/-a:
Zm3-D3n je napisal/-a:Jah mojo mt so ze 2x ustavl v zadnih 14 dneh! In zadeva je sicer taka:

LP,
Zm3-D3n

Ne tisto so pa kolegi...

ja sej točn tko!!!!! :evil: :evil:
p.s. govorim iz izkušenj!!!
Slika

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss To jun 01, 2004 3:28 pm

LP,
Zm3-D3n

Mislm, ce dela v stegnah (pa se neve) si loh do konca zivljenja zapomni da dokler bo mercator center ziv bodo tm stal policaji. aja pa 400 metrov nizje pa (si) merjo (radar)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jun 01, 2004 4:44 pm

reber je napisal/-a:No, jaz bi pa kar tukaj postavil eno vprašanje ki je tudi v zvezi z naslovom.

Recimo, da malo pozabiš na položnico in zamudiš 8 dnevni rok. Pa se narediš malo neumnega in plačaš polovično, čeprav je minilo npr 14 dni namesto manj kot 8 dni. Koliko se gredo komplicirat? Vsekakor se gredo lahko komplicirat ali pa so celo veseli da je položnica sploh plačana, saj je precej neplačnikov ki nikoli ne plačajo, vzeti in zarubiti jim pa nimajo kaj.

Sprašujem zato, ker sem enkrat malo pozabil in plačal z nekajdnevno zamudo polovično.

Pričakuj še položnico od davčne...... za tisto razliko kaj si jim še dolžn. Preverjeno in ne padajo na te fore.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Kap|ica°
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Kap|ica° To jun 01, 2004 11:50 pm

Am, sej kapsom ze neki casa ni treba takoj placat an, ja mas pa varjanto kokr so ze rekl, u 8h dneh polovicna kazen..
Speed limit..

Grega__
Nov uporabnik

Kraj: Vransko

Napisal/-a Grega__ So jun 05, 2004 1:56 pm

reber je napisal/-a:No, jaz bi pa kar tukaj postavil eno vprašanje ki je tudi v zvezi z naslovom.

Domov boš dobil položnico za 6Ksit! 5Ksit ki jih manjka do 10Ksit ker nisi plačal v 8 dneh 1Ksit pa za terjatve!

Uporabniški avatar
Lilith
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Lilith So jun 05, 2004 3:00 pm

reber je napisal/-a:

Čez fuuuul časa, ko boš že pozabil na to, boš dobil položnico iz davčne za preostali znesek, pa še nekaj malega zraven.
Davčna je ko big father, vse vidi, pa nič ne pozabi.
Born to be wild.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jun 05, 2004 3:45 pm

Lilith je napisal/-a:
reber je napisal/-a:

Čez fuuuul časa, ko boš že pozabil na to, boš dobil položnico iz davčne za preostali znesek, pa še nekaj malega zraven.
Davčna je ko big father, vse vidi, pa nič ne pozabi.

Točno tko ...... jaz sem nardil to foro..... čez 3 lete sem dobil položnico z davčne pa sem jo spet ignoriral. Čez pol leta so mi račun blokiral :) in men nč tebi nč sem mogu plačat če sem sploh hotu do gnara prit :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
LaserJaMM
Novinec

Napisal/-a LaserJaMM So jun 05, 2004 5:08 pm

Men so r 89k u kosu dol uzel s tekočega računa :lol:
Cuore Sportivo
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov