Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Testna vožnja: Audi A6 3.0 TDI

Napisal/-a Serđo™ Sr jun 02, 2004 1:02 pm

Da vas že na začetku razočaram, ni slik, pozabu sm dat kartico v digitalca :?

Torej, danes sem imel šanso vozit ta novega A6 3.0 TDI avtomatik.

3.0 V6 TDI
225KM, 450Nm, quattro

Usnjena notranjost, les, navigacija, tv, ni da ni torej.

Čas je bil seveda omejen, od 8.00-9.30.

Opis testne vožnje za neučakane:

:bow audi :bow

Opis za une k majo 3min časa ;)

Že ko odpreš vrata, vidiš kje je tista razlika 10M sit med Fiatom in Audijem :lol:

Temno plave barve (dost temneje od maky-evega), notri pa tako, oranžno/bež usnje, prava milina za oči.

Avtomatski menjalnik, hehe, nekaj novega zame. In lepo pritisneš gumbek, stol se pomakne za pol metra nazaj (jebat ga, je treba nekak 195cm not spravt), pritisneš drugi gumbek in stol se maksimalno spusti.

Obrnem ključ in gremo! Kam? Na avtocesto, kam pa drugam :lol: :P

Sicer nism siguren kaj točno pomeni "S" pri avtomatskem menjalniku, naj bi kao bila "sport" varianta (or sth). Vožnja je super, motorja se sploh ne sliši (v stilu, da bi slišal traktor, drugače je za odtenek glasnejši kot recimo Laguna II 1.8 16V).

Lepo crusanje po autobahnu prinese dokaj vredu porabo slabih 8 L (pomoje bi se dalo spraviti še kaj nižje, samo se mi ni dalo probavati).

In nato pohodiš gas. In gre. In gre. In gre. In še kr gre. Vmes se spomniš, da bi bilo pametno pogledati na števec, ker vetra (zunanjega zaka) se itak ne sliši, vožnja pa je tako udobna, kot da bi stal na mestu. Omfg, smo že na 190km/h (končna naj bi bila baje 240km/h, ni bilo časa probavati)

Pospešek je zelo zelo zelo na nivoju :bow Čeprav se mi zdi, da je tovarniških 7,3 do 100 malce sumljivih, prov štopal pa se tudi nisem.

Še večji užitek (s tem, da kar sedaj pišem ni nujno 100%, ker ne vem če je tisti "S" res "sport" - pač sem ga vedno bolj orenk pohodil le ko je bil v "S" in ne "D") pa se zgodi, ko prestaviš v "S" ter prtisneš na plin. Če so obrati prenizki (beri: okoli 2000), avto prestavi v nižjo prestavo in brutalno potegne.

Da so bremze vrhunske oz. več kot dovolj dobre, mi ni treba posebej omenjati.

Je pa hec avtomatik, ker se ti kar ene parkrat zgodi, da bi rad pritisnil na sklopko :)

Zelo všeč mi je tudi notranji LCD-jček in "wannabe" bmw gumbek, preko katerega se da spreminjati večino stvari. Žal je bil meni v nemščini tako da nisem preveč šaril, da ne bi kaj neumnega naredil (kot da se kaj takega kdaj zgodi :lol: ).

Prtljažnik: ogromen! Žal majhna odprtina, ker ni 5 vratni tale audi, a vseeno, Ogromen.

Edino kar nisem ugotovil je, kako se odpre sovoznikov predal. Gumbka nikjer, vse sem pretipal, a ni šlo.

V avtu se je nahajal še telefon, ki je lično zaprt v naslonu za roko.

Sound system je bil zadovoljiv, čeprav ne vem ali je bil od BOSE-a ta najboljša zadeva ali pač nekaj serijskega.

Maximalna poraba s funkcijo "pedal to the metal" je skočila na 39,x L/100kmh, potem pa obstala nekje pri 30 litrih (s tem, da je bilo to pospeševanje z 90-160).

Kljub temu, da je avto dolg skoraj 5m (enih 5cm manj), sploh nimaš občutka, da voziš tako veliko ladjo.

Graje gredo še relativno grdemu štiri krakemu multifunkcijskemu volanu, 3-kraki je veliko lepši, ter pri tempomatu mi ni všeč, da se ne ugasne tudi če pritisnem gas, ampak samo ob bremzi (z obvolansko ročko ga sploh nisem znal izklopiti).

skupna ocena: (maky, get ready :lol: ) AUDI TDI POWAAAH OWNZ :bow :bow :bow :bow 8) :twisted:

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Sr jun 02, 2004 1:10 pm

pa kak si mogo pozabit kartico :?: :evil: :cry:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr jun 02, 2004 1:10 pm

KHm :x enga si pozabu poklicat :lol:

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Sr jun 02, 2004 1:12 pm

jah za tistih 17 mio najbrž avto res ni slab :wink: ...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr jun 02, 2004 1:27 pm

CupraR je napisal/-a:KHm :x enga si pozabu poklicat :lol:

ma ej, poln avto je bil, pa ful mal časa, drgač bi te...

ne pa prvo fotr 2 kroga, pol sodelavci 3 kroge, pol sm ga pa jst dobu za like 10 min :?

te poklicem ko gremo po 530d ok? :wink:

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr jun 02, 2004 1:29 pm

Loopz je napisal/-a:jah za tistih 17 mio najbrž avto res ni slab :wink: ...

12,8xx,00 sit ;)

Simpatična prodajalka nam je v predračun vračunala en tak lep VIP popust v višini 1M sit, kao stalne stranke :lol: (pa še nič nismo tm kupil) :lol:

we'll see ;)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr jun 02, 2004 1:45 pm

Za 13 mio mi še mora avto j***a čohat med vožnjo... 13 mio za avto... Ne vem jaz ne bi dal nikoli... Ampak kaj češ eni se do grla zakreditirajo zato, da sosedu pokažejo nov avto... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr jun 02, 2004 1:54 pm

al pa lahk prvoščjo ? 8) :P :lol:

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr jun 02, 2004 1:56 pm

Pa niti ti xandrej se ne vozis ravno s Cliom :roll:

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Sr jun 02, 2004 1:56 pm

ja eni si lah prvoščjo,nekateri na pošten način nekateri na nepošten način :wink:
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr jun 02, 2004 2:23 pm

Serđo™ je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:KHm :x enga si pozabu poklicat :lol:

ma ej, poln avto je bil, pa ful mal časa, drgač bi te...

ne pa prvo fotr 2 kroga, pol sodelavci 3 kroge, pol sm ga pa jst dobu za like 10 min :?

te poklicem ko gremo po 530d ok? :wink:

Joke itak sm mel izpit :lol: poklič če bom mel cajt bom prletu-da vsaj pofotkam :lol: Jeb--š 530 D, reč fotru nej si M3 nabav :lol:

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr jun 02, 2004 2:32 pm

Mors se jst pophvalt, istega je imel kolega na testu cez vikend vendar je bil se quatro.

jah koncna je bla 260km/h po avtocesti, sem mislu da ma blokado pa je nima.
pospeski ni da ni.
poraba je bla povprecna 15l, vendar je bla kr sportna voznja cirka dobro uro divjanja.
aja sovoznikov predalcek se pa odpre desno od lcd-ja ima zlo velik gumb na katerga stisnes in se odpre notri je bil pa wecksler za 10cdjev.

cena tega testnega je pa bila mislim da okoli 17mio.
vendar je imel vso opremo.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr jun 02, 2004 3:02 pm

sej ta je bil tud quattro.

hum.. to many buttons..to many options...so scared :lol:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jun 02, 2004 3:23 pm

jah koncna je bla 260km/h po avtocesti, sem mislu da ma blokado pa je nima.
pospeski ni da ni.

Blokada mnde ne velja za tist kar ti števec pokaže, kulkr jz vem...Glede na to, da ta avto itak nima deklarirane naj. hitrosti 250, pa vprašanje če ma sploh blokado, torej načeloma sploh ne gre 250 in več, oziroma naj ne bi šel realno čez 243 km/h...razen klanec, veter itd, itd...Kr glede na to kolk stestirajo avte v tovarni bi jaz bolj kot ne verjel tistim podatkom (+/- 2-5 km/h zarad okoliščin), da so števci lažnivi pa tko al tko vemo.

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Tipo-mania
Novinec

Napisal/-a Tipo-mania Sr jun 02, 2004 3:41 pm

xandrej je napisal/-a:Za 13 mio mi še mora avto j***a čohat med vožnjo... 13 mio za avto... Ne vem jaz ne bi dal nikoli... Ampak kaj češ eni se do grla zakreditirajo zato, da sosedu pokažejo nov avto... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Se podpisem pod to-prevec za tako skatlo-pa se NEMC je-mora bit ITALIJAN :P
DJ Jay

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Sr jun 02, 2004 4:16 pm

Tipo-mania je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Za 13 mio mi še mora avto j***a čohat med vožnjo... 13 mio za avto... Ne vem jaz ne bi dal nikoli... Ampak kaj češ eni se do grla zakreditirajo zato, da sosedu pokažejo nov avto... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Se podpisem pod to-prevec za tako skatlo-pa se NEMC je-mora bit ITALIJAN :P

če kupuješ avto v tem razredu in hočeš najboljše kar se da dobit, pač daš tolk keša..tisti, ki se ponavadi odločajo za take avtomobile imajo dovolj denarja, tako da jim teh 13 mio ne predstavlja takega problema..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a B4 Turbo Sr jun 02, 2004 4:53 pm

osebno mi je nov A6 grd avto.

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Sr jun 02, 2004 5:05 pm

moj fotr je pred ene par mesci skeširal dobrih 16 mio za mečko e320 4matic...tuki pa gledam je primerljiv audi a6 3.2 fsi ohne quattro lažji za slabih 6 mio...proti meci brez 4matica pa za cca 3 mio...po ceni primerljiv je a6 4.2 quattro s 100 km več...očitno je zvezda na nosu dražja kot pa krogi na maski :? ...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jun 02, 2004 5:05 pm

B4 Turbo je napisal/-a:osebno mi je nov A6 grd avto.

Tista maska spredaj je res cudna. :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Sr jun 02, 2004 5:11 pm

ja in vrh tega je tisto čudovište od maske edino kar so sploh spremenili...meni osebno je audi dober avto, ampak njihovi dizajnerji res nimajo j**c za oblikovni preskok...
GTI
ITR
E30
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov