Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pro2Type
Stalni uporabnik

Kraj: Povsod me je dost!

Menjava armaturnih žarnic AX

Napisal/-a Pro2Type Pe jun 04, 2004 12:51 am

Jaz bi pa prosu za kakršn napotk kako naj vzamem števec vn, iz mojga AX-a, k so mi pockrkale žarnice v armaturi, pa vem da moram eno zajlo odpet pa ne vem kje!

Če mi lahko kdo podrobno opiše postopek, al pa če ma kdo navodila kako to narest!

NUJNO

HVALA

slika
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe jun 04, 2004 6:59 am

ej nimam velik cajta,tko da bom kratek najprej snem podvolansko plastiko (trije vijaki-no nism čist zihr) pol jo snem stran pa boš zagledu dva vijaka od števca,dva vijaka sta pa na zgornji strani. Zajlo odpneš tako ga greš z roko pod armaturo,pol boš pa že do zajle pršu...sam pazi da kj ne polomš

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a enarf Pe jun 04, 2004 9:38 am

Škoda, da si objavil tole sliko – se bojim, da si z njo ne more nihče pomagat. Vidima pa, da imaš “ta novejšo” serijo in ne vem, koliko ti bom lahko v pomoč.

Stara serija je imela en sam vijak s križno glavo, za odvijačenje katerega pa si potreboval precej kratek izvijač (v napoto je bil volan). Ko je bil le ta odvit, si moral na vseh štirih skrajnih koncih plošče (levo spodaj, desno spodaj, levo zgoraj in desno spodaj) v nekakšne vdolbinice oz. luknjice vtakniti nekaj, s čimer si lahko staknil ta instrument. Če se ne motim, sem si jaz pomagal kar s ploščatim izvijačem: zapiči dva hkrati (ahhh! Nežno prosim!) v luknji spodaj, in ju potem uporabi kot “pajsar” ter privzdigni vse skupaj za pol centimetra. Ponovi vajo še zgoraj in to je to. Bodi pa pazljiv pri tem, ko boš tole jemal ven: gre, a zelo zelo na “knap”. Volan te zna sprva spravit ob živce a z malo vaje bo šlo. Poleg tega ne pozabi preden vzameš vse skupaj ven, sneti pletenico (zajlo) za brzinomer, in pa kablov s hrbtišča…

Upam, da ti je bilo tole vsaj malo v pomoč – veliko sreče.
Žua d vivre...

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Pe jun 04, 2004 10:02 am

Jaz sem prvo zmerej volan dol dal.
Pol pa mislm, da morš spodej odšraufat, pa dol staknt tisto plastiko, k sta dva stikala gor (sem ze pozabu kere dva mislm da zadna meglenka, pa gretje zadnje šipe). Pol maš pa not pršrafan z zvezdicam in še nad in pod števci maš po dva šraufa se (vidi na sliki levi in desni zgornji kot)

Zdej sm vse zbluzu upam da bo pomagal :wink:
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
Pro2Type
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro2Type Pe jun 04, 2004 10:19 am

Sej do sm sm že pršu, pa vse odšravfal. sam poj se je ustavl k števc ni šu vn, oz se je premaknu za 2 cm navzven. Mene sam bega kako naj izklopim zajlo!

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Pe jun 04, 2004 10:32 am

Najlažje ti bo odklopit zajlo spodaj pri motorju. Potem pa zadevo malo ven potegneš, da lahko dosežeš zajlo za števci in še tu odklopiš. Pazi da ne boš cele zajle ven potegnu. Nazaj gre v obratnem vrstnem redu. Pa volan najprej dol vzemi. Verjemi mi da si boš hvaležen. Pa naj ti menjavanje žarnic v števcu postane rutina, ker je to bolezen.

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a enarf Pe jun 04, 2004 10:39 am

Pa sej gre zajla dol tudi pri armaturki: če s prsti prideš zraven jo primi tam, kjer je pritrjena na ploščo (z plastičnim "štiftkom) in ga obrni v smeri CCW in je stvar rešena...Jaz sem imel s tem 10 minutk dela.
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
Pro2Type
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro2Type Pe jun 04, 2004 10:40 am

Kje pa se odklopi zajla pri mašini?

Uporabniški avatar
Pro2Type
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro2Type Pe jun 04, 2004 11:37 am

A mi lahko kdo slika mašino, in označi kje se stakne zajla iz mašine, da vem kje moram začet, ker jaz ne najdem nič!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov