Debate, ki niso vezane na ostala področja...

JerdnA
Nov uporabnik

Kraj: Laibach

Bencin - kateri?

Napisal/-a JerdnA To jun 08, 2004 4:43 pm

V naši ljubi deželi imamo različnih ponudnikov življenjskih tekočin za naše konjičke kolikor je prstov na roki :) Vsi ponujajo tako 95 in 98 oktanskega (o dizlu in kurilcu trenutno ne bi). V zadnjem sobotnem Delu je bil tudi test teh tekočinic...

Imam A3 1.8T in sem začel na 95-oktanskemu in tankal kjer je padlo. Potem sem presedlal na OMV-98 in opazil malenkostno lepše obnašanje motorja (tek, pospešek...). Sedaj pa sem že 3x točil na Agipu in je razlika kot dan in noč! :twisted:

A ima kdo še kakšno izkušnjo?

Lp,
Andrej

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To jun 08, 2004 4:49 pm

Jst točm 98 kjerkoli, drgač sm enkrat tankau na eni privat črpalki v ZG in mi je pol v roku parih ur crknu en senzor v motorju; j*** ih čip-čapare!!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
ForuM4
Nov uporabnik

Re: Bencin - kateri?

Napisal/-a ForuM4 To jun 08, 2004 4:59 pm

JerdnA je napisal/-a:...Sedaj pa sem že 3x točil na Agipu in je razlika kot dan in noč!

Slabse al boljse? :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To jun 08, 2004 5:06 pm

predvidevam da boljše, ker skos usi govorijo da j na agip-u bolj kvalitetno gorivo. jst pa šekr nism na agipu natankov, ker se mi neda tm ustavlat :P Lp

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Napisal/-a Jonas To jun 08, 2004 9:22 pm

Jah iz mojih izkusenj lahko povem da je bolj kvalitetno gorivo na agipu. Jz osebno niti ne opazm nekih bistvenih sprememb pri samem delovanju avtomobila, se pa pozna pri porabi. Recimo s polnim tankom naredim povprecno 50km vec, ce tankam na agipu. Tud sam nisem verjel dokler nisem sprobal. Je pa res da ni glih velika izbira agipovih crpalk. Tko da se mi ponavad ne da vozt do rudnika, pa grem raje na omv :P

LP
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr jun 09, 2004 8:05 am

Zanimivo, sem bral v soboto tisti članek v Delu in so ravno Agip kritizirali da so mu našli nekaj v bencinu (sledi aluminija pa še eno kovino ali dve). Petrolovo gorivo pa popolnoma čisto, neoporečno ter oh in sploh (no OMV so kao še malenkost boljši).

Če na tem forumu vsi kurcajo Petrol pa hvalijo Agipa, sicer to ni povsem merodajno, ampak tudi sicer slišiš marsikaj o slabi kvaliteti na Petrolu in to že dolgo vrsto let.
Tako da me rezultati v Delovem članku malo čudijo in po pravici povedano kar malo dvomim v njihovo resničnost ter sumim na goljufijo (podkupovanje??)

V glavnem, po mojem bom zdaj tudi jaz vsaj ene parkrat tankal pri Agipu, pa bomo videli če bo kaj pozitivnega izboljšanja.

Uporabniški avatar
Mih@
Novinec

Kraj: Smlednik

Napisal/-a Mih@ Sr jun 09, 2004 8:17 am

Dej, dej! Živimo v svetu, kjer drug drugemu delajo škodo, namesto, da bi delal posle in skupaj tržili dobro. To je vse podkupljen mater jim! :evil: :evil: :evil:
http://mr.si/

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr jun 09, 2004 8:26 am

sonic je napisal/-a:Zanimivo, sem bral v soboto tisti članek v Delu in so ravno Agip kritizirali da so mu našli nekaj v bencinu (sledi aluminija pa še eno kovino ali dve). Petrolovo gorivo pa popolnoma čisto, neoporečno ter oh in sploh (no OMV so kao še malenkost boljši).

Če na tem forumu vsi kurcajo Petrol pa hvalijo Agipa, sicer to ni povsem merodajno, ampak tudi sicer slišiš marsikaj o slabi kvaliteti na Petrolu in to že dolgo vrsto let.
Tako da me rezultati v Delovem članku malo čudijo in po pravici povedano kar malo dvomim v njihovo resničnost ter sumim na goljufijo (podkupovanje??)

V glavnem, po mojem bom zdaj tudi jaz vsaj ene parkrat tankal pri Agipu, pa bomo videli če bo kaj pozitivnega izboljšanja.

Sj ce si dober prebrou je pisal d je te meritve delala neodvisna organizacija PETROL investigation :)... Valda d bo Petrol bols :?
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr jun 09, 2004 8:28 am

A kdo lahko napise, kje v LJ je kaka Agip pumpa, da sprobam??

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Sr jun 09, 2004 8:30 am

Sej pravi sonic da so napisal da je OMW malenkost boljši kao. Nevem jst tankam tam kjer je prilika! Telih 50km več pa itak nebom vedu al jih nardim al ne ker enkrat furam lepo drugič bolj agresivno, tretjič ....

LP
The MAN

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Sr jun 09, 2004 8:31 am

Rjuhar je napisal/-a:A kdo lahko napise, kje v LJ je kaka Agip pumpa, da sprobam??

En zgoraj je napisal da na Rudniku.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Sr jun 09, 2004 8:31 am

Z Agip-om sem imel jaz "slabe izkušnje", vsaj kar se 98 tiče...

Drugače sem pa jaz začel 98 tankat in sem opazil, da pri porabi not prinesem razliko... Sem mnenja, da OMV daje boljiš, predvsem pa več bencina kot Petrol. Na dveh različnih petrolovih črpalkah mi je v kantico ratal nataknkat dobrih 11 litrov (11,1 in 11,2), med tem ko na OMW-ju notr spravm točno 10 in niti decilitra več kot 10 litrov... :roll: :roll: :roll: ...vedno pa je šlo za isto kantico (10L).

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Sr jun 09, 2004 8:41 am

AA praviš da na petrolu so za 1l fuširali? Pa to je skoraj nemogoče, da so taka odstopanja pri 10litrih?

Kje pa si to tankal?

LP
The MAN

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Sr jun 09, 2004 9:45 am

salesky je napisal/-a:AA praviš da na petrolu so za 1l fuširali? Pa to je skoraj nemogoče, da so taka odstopanja pri 10litrih?

Kje pa si to tankal?

LP

V Lj (Črnuče) oba petrola (en manjši lokalen in en "srednje" velikosti), OMV pa je bil v Vižnarjah....

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Sr jun 09, 2004 9:48 am

Rjuhar je napisal/-a:A kdo lahko napise, kje v LJ je kaka Agip pumpa, da sprobam??

Po novem na letaliski!

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr jun 09, 2004 9:49 am

Misak je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Zanimivo, sem bral v soboto tisti članek v Delu in so ravno Agip kritizirali da so mu našli nekaj v bencinu (sledi aluminija pa še eno kovino ali dve). Petrolovo gorivo pa popolnoma čisto, neoporečno ter oh in sploh (no OMV so kao še malenkost boljši).

Sj ce si dober prebrou je pisal d je te meritve delala neodvisna organizacija PETROL investigation :)... Valda d bo Petrol bols :?

Če si ti dobro prebral bi vedu, da so analizo delal na firmi, ki je sicer petrolova, ampak ima potrebne certifikate (in s tem se ne zajebava) IN v nemškem laboratoriju. In v petrolovemu so vse tri proglasili za OK, nemci so pa pri OMV našli kovine ...
Ko bi le slovenci znali brat ...

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr jun 09, 2004 9:49 am

HORSE je napisal/-a:
salesky je napisal/-a:AA praviš da na petrolu so za 1l fuširali? Pa to je skoraj nemogoče, da so taka odstopanja pri 10litrih?

Kje pa si to tankal?

LP

V Lj (Črnuče) oba petrola (en manjši lokalen in en "srednje" velikosti), OMV pa je bil v Vižnarjah....

Horse ne me jeb......tm jst vsak tedn tankam-tut po 2krat... :shock: Fak kolk morm bit na zgubi :P

Zdej pa zihr nam več!!!!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jun 09, 2004 9:51 am

Na letališki in na rudniku zraven maca.

Jst mam porabo full manjšo, če tankam na agipu, pa motor se lepše obnaša.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Sr jun 09, 2004 11:25 am

Mene pa zanima, kakšne maste izkušnje z Agipovim 95 in 98-oktanskim in razlike med njima? Stepančič v Vojniku (AGIP) je sicer reku, de je naj raje točim 95, sam se ni glih zjasnu zakaj ne 98. Lahko kdo to potrdi?
Slika

JerdnA
Nov uporabnik

Kraj: Laibach

Napisal/-a JerdnA Sr jun 09, 2004 6:12 pm

Če si dobro prebral je imel rpobleme Agip-95 in OMV-98... :)

Lp,
A.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov