Debate, ki niso vezane na ostala področja...

all4you2
Novinec

Kraj: Ljubljana

Barvanje avtomobila?

Napisal/-a all4you2 So jan 04, 2003 9:19 pm

Hello!

Na svojem avtomobilu imam namen dat barvat kljuke, oba odbijača (sta sedaj črna-plastika), ogledala in pa prtljažna vrata (pojavljajo se pikice-ponekod že odpadla barva).
Zdej me pa zanima, kdaj je najbolj primeren čas za to? Nekateri kolegi mi to sedaj v zimskem času odsvetujejo, zato prosim za pomoč. Moje mnenje je, da to sploh ni važno, a bom raje še tukaj vprašal.

Lp
Peter

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Re: Barvanje avtomobila?

Napisal/-a BiMMER So jan 04, 2003 11:08 pm

Po moje to res nima nevem kakšne hude veze, ker gre pobarvani del itak v vsakem letnim času v sušilno peč! Je pa res, da zdej pozimi maš več možnosti da ga takoj opraskaš s kamenčki, s katerimi posipajo ceste, ampak letos itak ni kej posipat :D :D :D
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So jan 04, 2003 11:43 pm

Ja jst bom tud ravno zdaj dal prebarvat haubo, sprednja blatnika in odbijača - sem tudi že malo spraševal če ima kaj veze kdaj daš barvat, pa so mi vsi rekli, da praktično to na nič ne vpliva, ne vem no.

Kako je pa s tem, da nekaj časa ko je avto na novo pobarvan ni dobro voskat? Sej tud v unmu filmu High Octane en tip neki razlaga, da je dobr počakat 60 dni, al tko nekak.
Slika Slika

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Ne jan 05, 2003 11:52 am

Barvanje avta in isto kot rajhanje hiše...:D saj se barva v peči pri 60 stopinjah;) Sicer ce ti ni taka sila počakaj na pomlad, pa boš imel čez poletje lepši avtomobil ;)

Sale: Lak se res posuši v nekja urah, tako da se avtomobil lahko vozi..ampak "umiri" pa se v nekaj tednih... ličarji pravido da komaj čez mesec vidiš kako kvalitetno si naredil ;). Pa še to.. odsvetujem uporabo Mobihel(helios) laka na svetlejših podlagah, ker s časom porumeni...(res pa da je 30% cenejši od kakega ICI ali Speishecker )
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Ne jan 05, 2003 12:25 pm

Aha tko je to s tem. Hvala.

Drgač pa kar se mene tiče avto pred pomladjo sploh ne bo šel ven iz garaže (edino do ličarja in takoj nazaj). Tako, da se mi bo glih fajn izšlo - do takrat ga prebarvam, potem bo še mal v garaži (da se lak "umiri"), pol ga še fajn povoskam pa gasaaaaa!
Slika Slika

G-4S

Re: Re: Barvanje avtomobila?

Napisal/-a G-4S Ne jan 05, 2003 2:21 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov