Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Glede barvanja plastik

Napisal/-a HORSE To jun 15, 2004 8:33 am

Mam par vprašanj, pa nisem čist točno vedel, če bi pasalo v Styling, pa raje sem dam...

Ker bi rad iz tegale...

Slika

...naredil tole...

Slika

...vas sprašujem:

Kako, kam, zakaj in po kakšni ceni naj dam štrihat črne plastike. Za začetek bom dal samo prednjo masko in spodnji "spojlerček" oz. podaljšek odbijača.

Zanimajo me poteki barvanja, ker ko sem pri maminem barval ta podaljšek, niti najmanj ni bilo tako kot sem si zamislil. Rad bi dosegel, da bi bilo lepo gladko, se svetilo in skratka izgledalo tako, kot ostali (kovinski) deli avtomobila... Je treba to še s kakšnim "špric-kitom" obdelat al kako. Se to potem še lakira, ali je sama barva dovolj? Enkrat smo nekje nekaj podobnega barvali, pa spet ni bilo točno tako kot smo si zamislili.

Ker dvomim, da bom sam zmožen uresničit svoje želje, bi to zaupal kakšnemu ličarju v Ljubljani. Zanima me, kakšno ceno ponavadi postavijo ličarji, če jim barvo prinesem jaz.

Potem bi mel pa še eno vprašanje:
Kaj mislite, kakšne zadnje luči bi sem najbolj pasale? Gledal sem Lexus-ke, samo jih imajo (imate) praktično že vsi gor, tako da edina alternativa so potem še bele. Bi šlo, če bi bili žmigaci (tudi stranki) beli?

Slika Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To jun 15, 2004 8:48 am

Definitivno druga varianta luči

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To jun 15, 2004 8:52 am

Rjuhar je napisal/-a:Definitivno druga varianta luči

Sepravi raj bele (LED)... Seveda pridejo notr "prozorne" žarnice, da ne bo tko šekast... :roll:

O.K., me je že Mark B. prepričeval in mu, kot kaže, kar uspeva... :D

Kaj pa kaj glede barvanja? :?: :|

Uporabniški avatar
Jesus
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Jesus To jun 15, 2004 9:01 am

kmalu bom imel tudi sam take ga polota in sem isto imel namen namesto podalska samo tega originalnega pobarvat, je pa treba obvezno "spric kit" ker drugace ne bo svetlece in bo mat, kar je pa grdo.
glede luci, jaz imam ogr ze une serijske zatemnjene zmigovci so pa ze beli pa tud avto je temno rdec tko da bom pomoem pustil temne gor ker so kar lepe.

glede letvic na vratih pa ne vem, nekdo mi je rekel da so prilimane gor in bi jih najraje dol odlepil sam ne vem ce se da un "lim" potem odstrant, ker najleps je brez letvic za moj okus!

kljukce za vrata odpirat bi pa tud na rdec pobarval sam ne vem kako jih dol snet
klofuta ni nič drugega kot informacija iz prve roke

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To jun 15, 2004 9:09 am

Rjuhar je napisal/-a:Tole si malo poglej:
(ni sicer led, bo pa poceni pomoje): http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=57328&item=7904574004&rd=1

Ja, verjetno ne bo ravno vesoljska cena... Mogoče, mogoče... Samo LED pa pomoje fancy izpade... loh pa tut ni nč posebnga...

Sam jst tuki slikco vidm od 6N 2... :?: :roll:

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To jun 15, 2004 9:11 am

Jesus je napisal/-a:...namesto podalska samo tega originalnega pobarvat, je pa treba obvezno "spric kit" ker drugace ne bo svetlece in bo mat, kar je pa grdo.

O.K., da je "špric kit" obvezen se mi je zdel...

Mogoče kdo kakšnega ličarja priporoča? V Lj seveda. Aja, še ovirne cene za takšne zadevice... :idea:

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio To jun 15, 2004 9:48 am

poklici na to stevilko: 041/508-794 (Edo). Tip je licar iz Tomacevega in tudi veliko styling opreme ima (plastike), res ga priporocam.
Za vse postrihat pa bi te prislo ene 3 deci do pol kila barve (barva je 8k sit na kg/liter) in pristej delo.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To jun 15, 2004 9:56 am

s.Hio je napisal/-a:poklici na to stevilko: 041/508-794 (Edo). Tip je licar iz Tomacevega in tudi veliko styling opreme ima (plastike), res ga priporocam.
Za vse postrihat pa bi te prislo ene 3 deci do pol kila barve (barva je 8k sit na kg/liter) in pristej delo.

Aha, najlepša hvala!

Me pa ravno delo zanima, ker barvo bi verjetno svojo prinesel...

Dani
Uporabnik

Napisal/-a Dani To jun 15, 2004 11:16 am

Si ze se slucajno kaj zanimal, koliko pride druga varianta luci :?:

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To jun 15, 2004 11:17 am

Austrija jih ma za cca. 150€

Uporabniški avatar
Jesus
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Jesus To jun 15, 2004 1:34 pm

a lahko kdo dobavi take luci? v a3mu so drage k ps :?
klofuta ni nič drugega kot informacija iz prve roke

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jun 15, 2004 2:10 pm

Plastiko najprej s papirjem 150 da zgladis glavne bulce. Nato sprickit in slifanje 600-800 do gladkosti in se barvanje. Letvice na vratih pa mislim da so pri polotu prilimane. Zato jih samo idlimaj in ocisti lim iz laka in NE jih strihat pa nazaj lepit, brezveze in se grse zgleda. O sprednji maski pa tudi se malo razmisli. Mogoce mrezico ali pa taka kot je sedaj ( crna )in brez znaka VW in si zmagal.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To jun 15, 2004 2:16 pm

X-Hair je napisal/-a:Plastiko najprej s papirjem 150 da zgladis glavne bulce. Nato sprickit in slifanje 600-800 do gladkosti in se barvanje. Letvice na vratih pa mislim da so pri polotu prilimane. Zato jih samo idlimaj in ocisti lim iz laka in NE jih strihat pa nazaj lepit, brezveze in se grse zgleda. O sprednji maski pa tudi se malo razmisli. Mogoce mrezico ali pa taka kot je sedaj ( crna )in brez znaka VW in si zmagal.

Letvice bi barval predvsem zato, ker je lažje in ceneje barvat letvice kot cela vrata... :? Nažalost mam praktično vsak dan avto na javnem parkerplacu in ne bi rad, da mi filk vrata zbije... :x ...kot so mi to na prejšnji kočiji... :evil:
Maska brez znaka recimo da bi še šla (obvezno pobarvana), samo to ma praktično že vsak Polo, k je rahlo spedenan. Jaz bi prav namerno pustil znak gor, ker mi avto tko bolj elegantno izpade...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov