Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

pravila in bonton v prometu!!

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 10:10 am

zanima me koliko od vas upošteva pravila in lepo vozi?(recimo;uporaba žmigavcev na avtocesti med prehitevanjem,peljanje tik za ritjo drugemu vozniku,kakšno mnenje imate o "blendanju",če vam nekdo za vami na avtocesti želi nakazat,da se mu umakneš,ali opozorite nasproti vozeče na policijo in take stvari.).povejte česa vsega nemarate.

upam,da vas bo čim več odgovorilo in dejansko kaj napisalo saj vidim,da ste sami "dirkači" tule in me zanima koliko vas drugi zanimajo v prometu ;)

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: pravila in bonton v prometu!!

Napisal/-a MGsax Ne jan 05, 2003 10:45 am

menjekul pravi:
zanima me koliko od vas upošteva pravila in lepo vozi?(recimo;uporaba žmigavcev na avtocesti med prehitevanjem,peljanje tik za ritjo drugemu vozniku,kakšno mnenje imate o "blendanju",če vam nekdo za vami na avtocesti želi nakazat,da se mu umakneš,ali opozorite nasproti vozeče na policijo in take stvari.).povejte česa vsega nemarate.

upam,da vas bo čim več odgovorilo in dejansko kaj napisalo saj vidim,da ste sami "dirkači" tule in me zanima koliko vas drugi zanimajo v prometu ;)

najbolj me razkuri ko je na avtocesti desni pas prost pa se en vozi po levem pol pa mu moraš blendat, šele nato se frajer umakne!
sam dam se vedno umaknem na desni pas, smerokaze dam skoraj vedno, najbolj pa mrzim če mi en na normalni cesti vozi čisto pri riti, pol ga pa zrihtam- malo zapremzam pol pa dam gas pa tak dalje.....
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Ne jan 05, 2003 10:49 am

- obvezno žmigovci na avtocesti in na drugih cestah
- prav je da na avtocesti opozori hitrejši z "požmihanjem", ampak to le 2 ali 3x, sovražim da mi kar naprej žmiga v ogledalo
- za rit zapelem samo za kratek čas če voznik resnično pretirava v počasni vožnji (30-40 po mestu; 60-70 po regionalni)
- nasproti vozeče opozoriti na ugasnjene luči ali policijo ni blema, sam k so eni tko "tupi", da k mu "poblednaš" zaradi luči ti odzdrav z roo, potem pa gledaš v ogledalo pa ma še kr ugasnjene luči:)
- sovražim tiste ki vozijo z meglenkami v lepem vremenu
- sovražim tiste, ki so tako slepi da izven mesta ponoči ko vozijo z dogimi, ne vidijo luči nasproti vozečega voznika, ki se pelje skozi ovinek, na zunanji strani pa so drevesa, po katerih zelo enostavno vidiš da kdo prihaja (se mi je že zgodilo da mi je iz ovinka prišel jeep z dolgimi lučmi, tako da me je oslepil za dobri 2-3 sekunde)
- sovražim "pocarje", ki vozijo manj od omejitve ko pa jim zečne zelena luč utripati na semaforju pa pritisnejo, tako da pridejo skozi, jaz pa ostanem na semaforju :grr

aja ko smo že ravno pri vožnji za ritjo
nprimer če se ti eden zelo prilima za rit, in ta namerno pritisneš na zavoro da se ti nalima na rit, pa ga tožiš zaradi ogrožanje tvoje lastne varosti, zaradi strahu, oničene tvoje lastnine (avtomobila) in malo pojamraš da te boli vrat, pa rečeš da si refleksno zabremzala zarad mačke, ki je letela čez cesto. ali bi lahko iztožil???
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Re: Re: pravila in bonton v prometu!!

Napisal/-a MGsax Ne jan 05, 2003 10:51 am

Tarzan pravi:
- prav je da na avtocesti opozori hitrejši z "požmihanjem", ampak to le 2 ali 3x, sovražim da mi kar naprej žmiga v ogledalo
- za rit zapelem samo za kratek čas če voznik resnično pretirava v počasni vožnji (30-40 po mestu; 60-70 po regionalni)
- nasproti vozeče opozoriti na ugasnjene luči ali policijo ni blema, sam k so eni tko "tupi", da k mu "poblednaš" zaradi luči ti odzdrav z roo, potem pa gledaš v ogledalo pa ma še kr ugasnjene luči:)
- sovražim tiste, ki so tako slepi da izven mesta ponoči ko vozijo z dogimi, ne vidijo luči nasproti vozečega voznika, ki se pelje skozi ovinek, na zunanji strani pa so drevesa, po katerih zelo enostavno vidiš da kdo prihaja (se mi je že zgodilo da mi je iz ovinka prišel jeep z dolgimi lučmi, tako da me je oslepil za dobri 2-3 sekunde)
- sovražim "pocarje", ki vozijo manj od omejitve ko pa jim zečne zelena luč utripati na semaforju pa pritisnejo, tako da pridejo skozi, jaz pa ostanem na semaforju :grr

nprimer če se ti eden zelo prilima za rit, in ta namerno pritisneš na zavoro da se ti nalima na rit, pa ga tožiš zaradi ogrožanje tvoje lastne varosti, zaradi strahu, oničene tvoje lastnine (avtomobila) in malo pojamraš da te boli vrat, pa rečeš da si refleksno zabremzala zarad mačke, ki je letela čez cesto. ali bi lahko iztožil???

seveda ga lahko, kajti vsak mora držati primerno varnostno razdaljo!!!
v Nemčiji to delajo predvsem združbe, ki hočejo dobiti denar od zavarovalnice!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Ne jan 05, 2003 10:54 am

aja saj res skoraj sem pozabil omeniti kaj se mi je zdanič zgodilo, in sem totalno popizd**

se peljem po avtocesti, megle je ravno toliko da se lahjko pelješ normalno 130 če se tudi ostali tako peljejo, sem peljal po prehitevalnemu pasu, ker so pač na desni strani vozili vozniki ki se tako bojijo dežja ali megle da takoj peljejo od 80-100 po avtocesti. no uglavnem se peljem po avtocesti in nakar naenkrat na prehitevalnemu pasu en b****r brez luči, peljal pa je cirka 60-80. k sreči na desnem pasu ravno takrat ni bilo nikogar ker sem refleksno zavil desnoin peljeal mimo zadnjega konca avtomobila ki ga je vozil ta b****r cirka 1-2m.

sem bil zihr da se bom ubil.
Slika

Tarzan
Novinec

Re: Re: Re: pravila in bonton v prometu!!

Napisal/-a Tarzan Ne jan 05, 2003 10:56 am

MGsax pravi:
Tarzan pravi:

seveda ga lahko, kajti vsak mora držati primerno varnostno razdaljo!!!
v Nemčiji to delajo predvsem združbe, ki hočejo dobiti denar od zavarovalnice!

no lepo, ce bom kdaj zelo na tesnem z denarjem se pazite tisti ki vozite preveč za ritjo ;) ;) ;)
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 10:56 am

e toooooo :).še bi prosil:D

jaz pa ne maram,da mi nekdo od daleč blenda na avtocesti!!naj uporabi žmigavec bom jaz že prav čas opazil..bez brige.:)
enkrat sem v reviji (avtomag.) prebral,da je žmiganje izredno grda stvar in da se tega naj ne bi delalo:)

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Ne jan 05, 2003 11:44 am

ce se ti kdo zapelje zadaj not, ni vedno on kriv.
obstaja tud clen zakona o nenadnem zaviranju brez vzroka (in ne...modri ne nasedajo vec na zivali, ki so letele prek ceste ;) )
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne jan 05, 2003 1:06 pm

Ne odobravam :
Vožnje po levem pasu na avtocesti , če je desni prazen
Opozaranje z lučmi naj se umaknem pa čeprav prehitevam s 150km/h ( omejitev je 130km/h ! in če prehitevam bo pač počakal )
Draganje tovornjakarov po avtocesti ( saj veste eden 90km/h , drugi pa 92km/h)
Vožnja za ritjo
Neupoštevanje pravila zadrge ( to res malokdo upošteva )
Trobljenje , če spustim koga čez prehod za pešče.
Trobljenje , če ne zapeljem pri oranžni ali celo rdeči skozi križišče
Spanje na semaforju
Sprememba smeri brez smerokazov
Cincanje po cesti ( če je omejitev 70km/h pelji 70km/h ne pa 50km/h )
Če mi kdo zapelje iz stranske ceste pred avto , potem pa ne zna potegnit.
Vožnja z vklopljenimi meglenkami , pa čeprav "luna sveti "
Metanje cigaretnih ogorkov in smeti iz avta.
Prehitevanje v koloni , potem pa izsiljevanje za prostor.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 1:28 pm

no potem smo vsi tu približno isti.:D

kaj ,če vam nekdo začne težit?je pač opica,se spustite sprovocirat,v "tekmo",jebanje drug drugega (in pri tem ne ogrožate drugih udeležencev)....kaj potem sledi?:)

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Ne jan 05, 2003 1:31 pm

Na kratko: Čisto se strinjam s Tarzan-om in kdk-jem. Dodal bi pa še razno odmetavanje stvari iz avtomobilov pred tabo, najhujši so cigaretni ogorki :(.

Malo na daljše: sovražim vse tiste rellyjaše (najbrž vas je nekaj tudi na tem forumu :gleda), ki vozite "na nož" tam, kjer kjer vozijo tudi vsi ostali udeleženci.
Zadji tak primer sam meu včer, ko sem se vračal s Kanina. Nekje pri Tolminu na eni ravnini sem naenkrat zagledal za sabo močne luči, ki so se hitro približevale (dosti gledam nazaj). Takrat sem vozil nekaj čez 80 km/h (res je bla omejitev 90, ampak polo 1.0 z polno smučarsko opremo ni najbolj poskočen). Model se je od zad približeval kot metek, nato pa začel blendat, pred mano pa (okoli 300 m) pa nepregleden levi ovinek, na desni strani pa dva sprehajalca. Ker sem vedel, zakaj mi blenda, sem vozil normalno naprej. Mi niti ni blo treba dolgo. Minil je trenutek, ko je pičil mimo mene najbrž moder mini (ta nov), nato lepo v levi ovinek in naprej. Ko sem prišel v ta levi ovinek, je bil on že kake pol km naprej. Kolk je šel mi ni jasno, najbrž po ravnini okol 150.
Kaj bi blo s tistima dvema sprehajalcema na desni, če bi nekdo pripeljal nasproti ne vem. Tist v miniju, najbrž tud ne.

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne jan 05, 2003 1:46 pm

Jezi me že , pa se ne pustim več sprovocirat. Mi je pijanec s pasa za zavijanje levo pri zeleni potegnil naravnost in to tako , da sem komaj preprečil karambol. Ko sem mu pokazal ,naj malo gleda pa je skočil na bremzo , sovoznika iz avta ( pijana kot opice ) pa na mene. Jaz po gasu, oni za mano nekaj časa kar z odprtimi vrati, ampak golf diezel proti 103KM Orionu ni mogel nič in sem mu pobegnil( na srečo ).Od takrat dalje se ne pustim več sprovocirati.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne jan 05, 2003 2:11 pm

Moti me:
- če nekdo vozi počasi, pol ko ga začneš prehitevat pa gas do podna
- vožnja 20 cm za ritjo, zlasti ponoči
- zadnja meglenka
- nepravilno vstavljene žarnice in pol kratke nesejo nekam u 3 p.m.
- kavboji ki brez žmigavcev po AC menjavajo pasove
- sekanje nepreglednih ovinkov
- nekateri nimajo toliko časa, da bi pregledali če jim gorijo luči (videl par avtov ki jim gorijo samo tretje zavorne luči)
-aja, home work zatemnjevanje luči, tak da pol komaj vidiš žmigavc al pa štop luč.

Ne moti me pretirano:
- pravilno nastavljene prednje meglenke

Še to:
Zelo me moti smrad za avtom, ki kuri olje!!!!!!!!!

[Sporočilo uredil/a RedBaron na dan 05.01.2003 ob 14:12 GMT]

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Ne jan 05, 2003 2:12 pm

kdk: mah...ti si tako se dober...

sem mel take dneve, da sem znal sredi krizisca skocit iz avta in se dret kot zverina

recimo enkrat zvecer na ljubljanski, v kriziscu pred starim mostom (mariborcani vejo kje je to), kjer mi en tip pripelje z desne, zacne izsiljevat prednost, potem pa b**** namesto da bi potegnil, ustavi sredi krizisca. in jaz z mojimi bednimi dunlopkami pustim ene 15m dolgo crto z oblakom dima vred, skocim z avta in zacnem srajat, ce hoce svojo familijo (je mel se malo deco zadaj) ubit....

v mb prometu ne morem vec ostat miren. pišuka, ce pa lahko totalko nardis na vsakem drugem kriziscu...

PS
moram pa priznat, da sem en od tistih svinjarev, ki mecejo ogorke skoz okno :)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Napisal/-a pro2c Ne jan 05, 2003 2:13 pm

se pridruzujem zgoraj napisanim postom in dodajam se svoje:

...bonton ni nikoli odvec, se sploh ce je odsek ceste preozek za 2, se en ustavi, drugi ki pelje mimo njega pa mu pomaga z roko.

sem pa za to da se bi vsakih 5 let opravila ponovna izpitna voznja, ker kaj se vse najde na cesi ni za opisat: mamice z debelimi spegli in obema rokama na volanu (pri semaforju), paranoidni ljudje ki speljejo na cesto sele ko je cisto prazna - za njimi pa 1km kolone, klinicno mrtvi penzionisti, ki vozijo kot da prevazajo nitroglicerin itd.
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Ne jan 05, 2003 2:50 pm

dobek pravi:
moram pa priznat, da sem en od tistih svinjarev, ki mecejo ogorke skoz okno :)

Upam, da ne boš nikol tega naredu pred mano :D.
Ker vidm, da si tud ti vročekrven, bi znala nastat pi******* ;).

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Ne jan 05, 2003 2:59 pm

Ful mi dvigne pritisk :

-sekanje nepreglednih ovinkov
-sekanje ovinkov pri 40km/h
-prehitevanje na nepreglednih mestih ali celo v škarje
-vožnja 30kmh/k, ko pa daš žmigowc za prehitet pa gasssaaa!
-kultura; če koga spustiš...vsaj s trepalnico bi lahko mignil v znak zahvale
- vedno manj blendanja za radarje...( moram se zahvalit 2 voznikom avtobusov, ki sta me rešila v zadnjuh mesecih)

- še kaj bi se našlo, pa se zdaj ne spomnem...
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 3:27 pm

ja res je zadnje čase noben več ne opozarja,če je kje kak policaj.to bi lahko tudi v avtošolah namignili!!:(:(

najtezje se spopadam z babicami kot zadnjič,ko mi je ena pri 90km/h presekala pot in jaz po brezmi,vrtet volan,ročna.cel šit.pristal sem obrnjen za 180 stopinj sred naselja.in potem ona meni,da me ni vidla a bil sem edini v obeh smereh,z lučmi,vse normalno.a jadna babica stara okol 70 let mogoče tud res ni vidla.kaj to pomeni,da če ona ne vidi lahko pelje in nas pelje bratom angelom po novo življenje??:(

jaz mam veliko kregov na cesti.raje vam niti ne omenjam.mi lahko kdo zrihta bejzbolski kij ali pa vsaj pove,kje se ga dobit? (v ljubljnai sigurno ne,zato rabim kaj več vedet).resno sprašujem.sploh pa ne maram ljudi,ki ne upoštevajo žmigavca!!(primer avtocesta) (v avtomag. je bilo 1krat lepo napisano,da po levi strani avtoceste ni dovoljeno peljat edino,če in samo takrat,ko prehitevaš in imaš vklopljen žmigavec.tako lepo je to pisalo,da bi lahko celo prepisali v knjigo cpp-ja.in mislim,da obnovitev pravil cpp-ja vsakih 5 let niti ni tako slaba ideja.čeprav bi ljudje temu bojkotirali bi blo fajn za 500 sit to opravit vsake tolko,da se ve,da si seznanjen!!

opozorilo!bil sem zunaj (želja po snegu in volanu gre lepo skupaj...ko kruh in med:D:D:D) in prišel sem tudi do avtoceste.predlagam da ne peljete čisto ob levem robu,ko prehitevate,ta ima namreč vsaj ene 30-35cm širok pas,plundre in snega in ni priporočlljivo gor zapeljat:D.pazte ko prehitevate.avtoceste dobijo munis za čistost!!velik sreče na cesti;)

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Ne jan 05, 2003 3:32 pm

menjekul pravi:
mi lahko kdo zrihta bejzbolski kij ali pa vsaj pove,kje se ga dobit? (v ljubljnai sigurno ne,zato rabim kaj več vedet).resno sprašujem.

idi h kakemu tislerju da ti jo nastruzi ;) priporocam dobro posuseno bukev :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne jan 05, 2003 4:15 pm

<<jaz mam veliko kregov na cesti.raje vam niti ne omenjam

Hmm, tole pa ni ravno vzor strpnega voznika!!

Aja, pa še nekaj me moti:

Avtobusi z ono nalepko o prednosti, boli jih k*, a si jim čist za ritjo al pa 50m vstran, on da levi žmigovc pa potegne levo! mater jim...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov